Kedi İle Yolculuk ?!

Selma_
Selma_

4260 Puan

Eee yaz geliyor sonucta :) Benimde merak ettigim bir soru var . Kedinizle hic seyahat ettiniz mi ? Yaklasık 8-9 saatlik bir yolculuk (araba ile) . Daha once neredeyse hıc evde yalnız kalmadılar . Sonucta ben nereye onlar oraya cocuklarımdan ayrılamam . Yada nasıl kolay bır sekılde seyahat edebılırız beraber . Sonucta hayvan bu tuvaletıde gelecek bu yuzden aklıma bırazda onlarıda getırmek yatmıyor . onlarla kolay bır sekılde nasıl seyahat edebılırım yada onları evde mı bırakmalı mıyım ? Onerilerinizi yazarsanız cok sevınırım ;))

6 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Önce şunu söyleyeyim, ben bu konuda araştırma yaparken kedilerin tuvaletlerini çok uzun süre tutabildiklerini okumuştum. Yani bir hastalık olmadığı sürece tutuyorlarmış. Zaten yolculuk esnasında ne yemek ne su ne de tuvalet düşünür diyorlardı. Ama 8-9 saatlik bir yolculuğu bilemem tabii. Mutlaka tuvaletleri gelir diye düşünüyorum.


Biz kedimle birkaç kez seyahat ettik ama hep 1 buçuk-2 saatlik bir yolculuktu bu. Kedinin yolculuk esnasında kafesinden çıkarılmaması gerektiğini, çıkarılsa bile kedi emniyet kemeriyle sabitlenmesi gerektiği söyleniyor. Ama maalesef benim huysuz kızım asla bir yere bağlı durmaz araba yolculuğunda. Bu nedenle kafesinden çıkartıyorum. Camları hiç açmadık (kış olduğu için gerek kalmadı ama yaz için camlara takılabilecek parmaklık gibi şeyler alınabilir) ve arabada genelde en az iki kişi olduğumuz için kedimin şoför kısmına gitmesini engelledik.


İlk seyahat bayağı zor oldu. Doğal olarak arabanın her yerini keşfetmek, koklamak istedi. Tepeden geçip bagaja falan girmek istedi, o zaman izin vermedim girmesine. Küçük olduğu için tehlikeli bir deliğe girebilirdi. Ama arabada, koltukların altında dolaşmasına izin verdim. Arada bir kucağıma alıp sevip sakinleştirdim. Fakat iki saatlik yolculuğun 1 saat 45 dakikası miyavladı durdu. Daha sonraki yolculukta bu miyavlama süresi azaldı, bir sonrakinde biraz daha azaldı. Sonuncusunda sadece 10-15 dakikaya düştü. =) Biraz gezinip, etrafı kokladıktan sonra kafesine girip azıcık uyuyor, sonra tekrar çıkıp dolaşıyor, biraz kucağımda duruyordu. Ben her seferinde kafesine geri soktum ve kafasını okşadım sürekli. Böylece öncekilerden çok daha sakin bir yolculuk geçirdik. Bir süre sonra iyice alışıp hiç miyavlamayacağını söylüyor bazı kaynaklar.


8-9 saatlik bir yolculuk yapmadığımız için bilemeyeceğim ama zaruri bir durum olsa ben de kedimi çok güvendiğim ve onun da tanıdığı bir yakınım olmadığı sürece bırakmayıp götürmeyi tercih ederdim. Uzun yolculuklarda da kedilerin ilk bir saat falan miyavlayacaklarını, sonra sese ve ortama alışıp yorgun düşerek uyuyacaklarını düşünüyorum.

Kurhanz
Kurhanz

1943

Taşıma çantasına alışması için çabalamanız gerekiyor. Mamasını taşıma çantasına atıp oyun oynayın , ordan yemesini sağlayın , bazen direk mamayı oraya koyun. Taşıma çantasını kediniz için rahat hale getirin. Yumuşak şeyler örtün. Ama onun içinde olmaktan mı yoksa arabadan mı hoşlanmıyor bunu anlayın önce. Benim kedim taşıma çantasının içine girip evde oyunlar oynuyor fakat arabaya binince deliriyor. Arabaya binmek ona yine veterinere gidiyoruz hissini yaşattığı için hoşlanmayabilir.

sophiee
sophiee

103370

Zorunlu hizmet dönemim boyunca kızım benimle ayda bir ya da iki ayda bir yaklaşık 5 saatlik yolculuklara çıkıyordu. İlk yolculuğumuzu 2 aylıkken yaptık. O zaman bebekti yol boyunca kucağımda uyudu. İkinci seferde yine uyur sandım 3-4 aylık civarı. Durmadı arabanın içinde gezmek istedi arka camın oradan bagaja kaçtı baktım zaptedemiyorum sonrakilerde taşıma kutusuyla götürüp getirmeye başladım. Kutuya girmeden bir 10 dk önce sevip ödül maması veriyordum. İçine bi minik battaniyesi var onu seriyorduk ve çoğunlukla kıvrılıp içine uyuyordu. Tabi yaklaşık ilk 15-20 dk beni çıkarın ağlamaları ve patisini uzatmalar filan oluyordu :) Kum kabımız bagajda rahat ulaşabileceğimiz bir yerde duruyordu. Yaklaşık 3 üncü saatte mola yerimiz vardı orada kabına koyuyordum ama genelde çişini yapmıyordu. Sırf mola verdiğimiz için koyuyordum ben de yani. Molasız gittiğimde durmadım o da çişimi yapmadı kutusuna. Saatte bir filan çıkarıp seviyordum sohbet ediyordum sakinleşince tekrar kutuya. Bir yıl kadar böyle gittik geldik hiç bi kaza gelmedi başımıza :)
Yanınızda götürmediginizde ne kadar süre evde yalnız bırakacağınız da önemli.

nyancat
nyancat

9149

Ben de kedimle 4-5 saatlik bir yola çıktım geçen sene küçüktü ve ilk defa yola çıkacağımız için tedirgindim internetten araştırdım ve insanlar sakinleştiri iğne vurdurduklarını ya da ilaç kullandıklarını yazmışlardı veterinere sorduk ve gerek olmadığını söyledi hatta bazı kediler kusabiliyorlarmuşta.
Yola çıkmadan 1-2 saat öncesinde mama ve suyu kesiyorsunuz ve evden çıkmadan önce de onu kuma koyun varsa tuvaleti yapıyor. Bizimki taşıma kutusunu çok benimsediğinden o konuda bir sıkıntı çıkmadı arabada arka koltukta onunla birlikte oturdum merakından dolayı arabanın içine çıkmak istedi çıkardım ama hareket etmesine çok müsaade etmedim ön tarafa atlayıp dikkat dağıtabilir diye o da ara ara kucağımda ara ara kutusunda uyudu hiç ses çıkarmadı gayet iyiydi dönüşteyse biraz bozuk bir yola denk geldik sarsıntıdan dolayı biraz ağladı sonra tekrar uyudu mola verdiğimizde yanımıza aldık o zaman çıkmak istedi merakından ama çıkarmadık ne olur ne olmaz diye yani genel olarak uyudu kedinizin mizacına bağlı bizimki araba yolculuğunu çok sevdi normalde çok hareketli ve sakin bir kedi olmamasına rağmen

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Taşıma cantasının en altına hasta altlığı üstünede temiz tuvalet kumu koyucaksınız arada molada temizlik gerekirse döker yenisini koyarsınız asıl konu taşıma çantanızın güvenli olması metal kapaklı olanlardan alın kapak kırılır aniden çıkar ise kaçabilir yakalıyamazsınız bunun için ne olur ne olmaz molada çıkardığınızdada sorun olmasın garanti olsun derseniz bel tasması takılı olsun çıkarırken elinizden bırakmayın tasmanın ucunu.Biraz miyavlayabilir sonradan durulur.Asıl yeni gittiğiniz yerde tanımadığı bir ortam olduğu için dikkatli olmalısınız kaçar bir yere saklanır bulamazsınız.

Selma_
Selma_

4260

Yorumlarınız için teşekkürler. Büyük bir ihtimal 1 hafta sürer tatil. Taşıma çantası olarak şeffaf kedi köpek cantasi aldım. Iyimi bilmiyorum .ama onun içinde çıkması zor gözüküyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 711 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR