Son Tüketim Tarihi Yaklaşan Kaliteli; Ucuzlamış Mamalar

Derdedermanim
Derdedermanim

14076 Puan

Arkadaşlar kafadan olmaz riski öyle şeymi olur bende diyorum fakat bu kesin bilgimi bu önemli geleyim soruma; Acana yarı yarıya ucuzlamış son tüketim tarihi temmuz yani bir ay var şimdi acaba biz bu mamayı alıp buzluğa atsak lazım olduğu kadarını çıkarsak bu mamanın ömrü ne kadar uzar yada uzarmı ?

13 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Arkada yazan son kullanma tarihine gerçekden inanıyormusunuz ?


Son kullanma tarihi 31 haziran olsa


30 haziranda bozulmamış olcakta 31 haziranda bozulmuşmu olucak ? 11 : 59 : 59 da bozulmamış olcak 1 saniye sonra 12 : 00 da bozulmuşmu olcak misal ..


O tarihleri ortamala bi mantıkla yasal olarak yazdıklarını bilmiyormusunuz ? kendime aldığım gıdalarda arkada yazan tarihe değil kokusuna rengins vs bakarım . Bozulmuş olan zaten kendini belli ediyor ya bu kadar takılmayın

aleyn
aleyn

113859

benim de gıda alanında çalışan bi arkadaşım son kullanma tarihleri ilgili yönetmeliklerden dolayı o tarihlerin kondugunu süt ürünleri vb. gibi ürünler dışında biçok ürünün çok daha uzun süre kullanıldıgını söylemişti. o yuzden skt si geçmiş mama alınmaz evet ama yaklaşmışsa alıp kalanı iyice muhafaza edilip kullanılabilir bence. zaten anlıyorsunuz açtıgınızda bayatlama olup olmadıgını..

Infernus
Infernus

111806

Belki hemen bozulmaz ama skt gelmişse en az 2 yıl önce üretilmiş demektir. 2 yıl da uzun bir süre koruyucu madde kullanılmış olsa da. Ki zaten kaliteli mama üreticileri yapay koruyucular yerine doğalları kullanıyorlar. Karar sizin.

emine64
emine64

4376

Bende bunu düşünüyordum ekim2018 dediler son kullanma tarihi ama alsam mı bilemedim hep ileri tarihli alıyorum çünkü tarih azaldıkça fiyat düşüyor orijen mama kullanıyorum

Kjw
Kjw

2320

İsterse bedava versinler alıp kullanmam 1 ay ömrü kalmış,hiçbir şekilde riske giremem,zaten onun işi bitmiş,elden çıkarmaya bakıyorlar.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Tamamda neye göre mama satan günevinir bir arkadaşın bana söylediği son tüketim tarihi geçen ürün heömen bayatlamaz belli bi,r süresi daha varmış bozulmuyor yani hemen birde buzluğa atılan birşeyin tüketim tarihi uzar kestirip atıcak olursak bende kestirip atıyim ama duvara değilde bir bilgiye dayanarak fikir beyan ederseniz bir noktaya varılır.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Petsop işleten arkadaşımdan bizzat aldım kaldı ki araşıtran insanlarız yukarıda @v4pati arkadaşımıza aynen katılıyorum. 23.59 da iyiyken 12 de mi bozulacak mama ? Paket açılmadığı sürece tarihi yaklaşan mamaları alıp kullanın.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Hayır normalde 350 tl lik mama 150 tl ye düşüyorsa vede bozulmuyorsa neden bunu fırsat bilmeyelim.Bana kurumama kapalıysa bir yıl üstünden geçse bozulmaz diyende var ama tabi emin olmak zor...Bayatlamasını nasıl anlıcaz kötü koku deseniz zaten iyi kokmaz sadece yumuşaması desek e bir gün dışarda duran mamada yumuşuyor bunu nasıl anlıyorsunuz?

septikbaykus
septikbaykus

17255

Arkadaşlar böyle fırsatlar olursa haberim olsun lütfen. 1 anne 5 yavru var ucuza kaliteli bişey yemiş olurlar ve hemen bitmiş olur

Biraz riskli bir durum sanırım benim içime pek sinmez.

septikbaykus
septikbaykus

17255

@emine64 hangi mama o nerde ?

SEAGULL
SEAGULL

531

Bugün bir alışveriş sitesinde acana 5,4 kg lık mamanın normalin çok altında bir fiyat ile satıldığını gördüm. Ürün bilgisi kısmında ise son tüketim tarihi şubat 2018 yazıyordu. Yoo yanlış yazmadım, son tüketim tarihinin üzerinden neredeyse 2 yıl geçmiş. Bu mamanın satışı yasal mı? Serbest piyasa ben satarım isteyen alır istemeyen almaz gibi bir durum var sanırım. Ürün bilgisi kısmına bakmadan acemilik ve heyecanla alanlar hariç bilerek bu mamayı alan var mıdır? Var ise kullanımı sakıncalı değil mi? Bir veteriner üye cevap verebilir mi?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Dikkat etmeyen birisi alip hayvani zehirleyebilir, iki yil cok fazla yasal olmamali bence, hangi siteydi o

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16088 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR