Kedim 2 Haftadır Aralıklı Olarak Kusuyor

damlaarikan
damlaarikan

333 Puan

KEDİM 2 HAFTADIR ARALIKLI OLARAK KUSUYOR. BESLENMESİNDE HİÇBİR PROBLEM YOK. TUVALETE ÇIKAMAMA GİBİ DURUMU DA YOK. 2 HAFTA İÇİNDE 3 GÜNDE BİR KUSMALARI BAŞLADI. NEDENİNİ ANLAYAMADIM?? DAHA ÖNCE BÖYLE SORUNLAR YAŞAYAN ARKADAŞLAR VARSA ÖNERİDE BULUNABİLİR Mİ??

3 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bunun birçok nedeni olabilir.Midesinde tüy yumağı oluşmuş ve bunu çıkarmaya çalışıyor olabilir.Tüy yumağı önleyici malt kullanıyor musunuz? Mama bayatlamış ya da bozulmuş olabilir.Bu nedenle kusuyor olabilir.Yabancı bir cisim yutmuş ve bunu çıkarmaya çalışıyor olabilir.Ya da kötü bir ihtimal ama ülser olmuş olabilir ama Allah korusun diyorum.Bu nedenle gözlem yapmanız ve kusarken ne çıkardığını görmeniz önemli.Mamayı olduğu gibi kusuyorsa genellikle mama kaynaklı oluyor.

damlaarikan
damlaarikan

333

Malt macun kullanıyordum ama bir buçuk aydır kullanmıyorum açıkçası bu aralar çok tüy döküyor ve kusmaların da tüy yumağı var bundan kaynaklı olabilir diye düşündüm.Mama tazeliği konusunda çok dikkatli davranıyorum iki mama kullanıyorum karıştırıp pro plan dermo plus ve pro plan kısırlaştırılmış kedi maması. 2 haftada 4 ya da 5 defa kusmuştur. Öyle her gün aman aman kusması yok o yüzden hemen soluğu veteriner de de almak istemedim Ama korkuttunuz beni ülser deyince veterinerine götürmem de fayda var sanırım..

kedilimadam
kedilimadam

114398

Sizi korkutmak istemem ama dediğiniz gibi gerekli kontrolleri yaptırıp tedbirli davranmakta fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 498 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR