Doğum Yapan Kedi

senaau
senaau

17289 Puan

Mahallede baktığım bir kedi 2 gün önce doğum yaptı. Kendi de geçen sene Mart'ta doğmuştu bu ilk doğumu. Anne kedi doğurduğu gün akşama kadar bebekleriyle hiç ilgilenmedi hiç yalamamis bile kese içinde plesantalariyla vs duruyolardi.

6 CEVAP

Fttmgll
Fttmgll

965

Merhabalar benim de kedim yeni doğum yaptı . Anne muhtemelen kedileri sahiplenmemiş siz sık sık peçeteyle tuvaletlerine yardımcı olun emsin annelerini eğerki anne emzirmeye devam etmezse mecburen anne sütü tozuyla beslemeniz gerekir . Anne kedi tuvaletini yapamama durumuna gelirsek benim kedim de 1.5 güne yakın ne küçük nede büyük tuvaletini yaptı . Kanamalar bizde 5-6 gün sürdü evde oldugu için takibi kolay oldu oturdugu yerlere bakıyordum 6günden sonra kanama görmedim . Birde internette bi bilgi görmüştüm anne kedi yavrusunu yalamıyor ise laktozsuz süt alın ılık bi şekilde yavruları ıslatın ki anne kedi sütü yalasın kedileri de yalamış olur gibisinden. Başka aklıma gelen de bişey yok sanırım . Bir de annenin beslenmesini kitten mama ile yaparsanız yada protein oranı yüksek şeyler verirseniz daha fazla sütü olur enerjisi olur.

senaau
senaau

17289

Soru yazarken yayınlandı burdan devam ediyorum. Elimize poşet geçirip biz müdahale ettik hatta bir yavru kese içinde kaldığı için anne yalamadigi için sanırım boğulmuş. Kediyi mecburen binaya aldık ve zorla bebeklerini emzirtmeye çalıştık.. şuan emzirmeyi kabullendi sık sık kalksa da emziriyor ama asla yalamiyor bebeklerini.. tuvaletlerini yapmaları için elimize almadan onlar annelerini emerken peceteyle biz yaptırıyoruz ve tuvaletlerini yapiyolar ama onu bile yalamiyor anneleri. İlk anneliği diye böyle yaptığını düşünüyorum ama düzelir mi bilmiyorum daha önce yeni doğum yapmış bir kedi tecrübem yok. Birde anne 2 gündür hiçbir şekilde tuvaletini yapmadı ve çok çok şiddetli değil ama az da olsa kanaması oluyor. İnternette baktığımda kanamanın da birkaç gün tuvalet yapmamalarının da normal olduğunu gördüm birkac yerde ama yine de eminn olamadım. Bu konularda bilgisi olanlar bilgi verebilirse sevinirim.

senaau
senaau

17289

Teşekkürler cevabınız için. Bu anne kedi hastaydı zaten 10 gün klinikte kaldi 2-3 hafta önce. Ama taburcu olduktan sonra yine kötülemeye başladı ve doğumdan sonra çok yıprandı. Bizde binaya aldık ve dışarıya çıkmıyor ysni bizim de tuvaletini takip etme şansımız var. Salı akşam üstü aldık içeri bu sabaha kadar hiçbir şekilde tuvaletini yapmamıştı. Bu sabah idrarını yapmış ama büyük tuvalete hala çıkmadı. Bende endişelendim. Sut olayini yaş mama ile denedim ama sonuç vermedi kokluyor ama yalamiyor. Birkaç güne kadar alışır diye umud ediyorum :(

senaau
senaau

17289

Guncell

senaau
senaau

17289

Guncel

Fttmgll
Fttmgll

965

Nasıl oldu kedileri benimsedi mi acaba merak ettim laktozsuz sütü denediniz mi yine de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 140 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR