Kedim Geceleri Öğürüyor? Tüy Sorunu

Buseyet1919
Buseyet1919

175 Puan

Merhaba geçen hafta çarşamba günü kedim çok halsizdi yemek yemedi ve ilk tüy küstü 2 saat sonra ise sâdece sıvı şeklinde kustu bende hemen veterinere götürdüm kedim British longhair.Veterinerde serum takıldı ve mide hapı verildi. Ertesi günde götürdüm aynı işlemi yaptılar ve bana malt önerdiler bende alıp düzenli kullanmaya başladım kedim maltı beğenmedi ama ona zorla yediriyorum tüyleri midede birikiyor diye. Eve geldik kedi gayet iyiydi ama son 2 gündür gece 3-4 civarı öğürme sesine uyanıyorum sadece sıvı çıkartıyor. Ama iştahı ve enerjisi yerinde gayet sizce neden yine böyle oluyor. Yine veterinere gitmek istemiyorum öğrenciyim ve param kalmadı şuan yine tüy mü çıkarmaya çalışıyor acaba nolur bana yardımcı olun

7 CEVAP

Buseyet1919
Buseyet1919

175

Arkadaşlar kedim bugün 2 defa kustu ve hepsinde tüy çıkardı. 1 haftaya yakındır düzenli malt kullanmaya başlamıştım.Şuan ruh hali gayet iyi yemek yiyor sevdiriyor. Galiba sorunu midedeki tüyü çıkaramamasıymış.Bir süre daha takipte kalacağım. Önerileriniz için çok teşekkür ederim ve dediklerinizi dikkate alacağım☺

aslihan_e
aslihan_e

128321

Tüy olsa genelde sıvı kusmazlar, azıcık da olsa tüy olur. Bence farklı bir sorunu olabilir. Parazit ilacını düzenli veriyorsunuz herhalde ondan şüphelenmediklerine göre.

Mini2019
Mini2019

11365

Merhaba. Kustuğu tüy çok yoğun muydu?
Midesinde tüy biriken kedilerin midesi bu tüylerden tahriş oluyor. Ve bu tüyler tahriş olmuş yerlere yapışıyor. Bu da sürekli bir öğürme, kusmayı tetikliyor.


Rc antihairball+gastro bu ikisinin birleşimi bir mama var. Bir süre bunu kullanabilirsiniz.


Malt gerçekten çok önemli. Maltın yanında, zeytin yağı, tuzsuz tereyağı da veriyorum ben. Ama birinden haftada sadece 1 kez. Ve tatlı kaşığı kadar.


Mide hapı dediğiniz ne için verildi. bildiğimiz mide kıruyucu mu? Serum vermelerinin sebebi dehidre mi olmuş.

Mslna01
Mslna01

9520

Malt vermiyor musunuz malt veriyorsaniz mutlaka artırın

ilaydacakir
ilaydacakir

955

Maltı yemeyi sevmiyorsa, zorla yiyorsa patisine sür temizlesin diye yiyor hepsini :)

Buseyet1919
Buseyet1919

175

Kalın Yazı

Buseyet1919
Buseyet1919

175

Kalın Yazı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 117 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR