Kedime Nazar Deydi

furkankayaa
furkankayaa

174 Puan

Bir ay önce yavru bir kedi sahiplendim şuan 3 aylık oldu. Geldiğinden beri çok sakin çok naif bir kediydi. Düzenli oyun oynatıyoruz beslenmesi çok düzgün. Bize de çok bağlı ev içerisinde tuvalete bile gitsem gelip başımda bekliyor. Kendini sevdiriyor çok sıkılırsa kaçıyordu, hiç ısırma huyu yoktu ve elimizle hiç oynatmadık. Bir haftadır dokununca ısırmaya başladı, çok nadir dokunduruyor onda da 2 saniye sonra sanki unutmuş da aklına gelmiş gibi bir anda saldırıyor elimize. Hemen sevmeyi bırakıp uzaklaşıyoruz ele alışmasın diye ama inadına yapıyormuş gibi her geçen gün daha da artıyor ele saldırma huyu. Son günlerde mırıldanarak kendini kabartıp deli gibi koşuyor etrafta. Odamdaki perdeyle kan davası var gibi resmen delirmiş kavga ediyor perdelerimle. Akıllı uslu sırnaşık bir kediydi hayvan nazara mı geldi bir derdi mi var anlayamadım. Yıllardır tek hayalim ısırmayan kedim olmasıydı ondan sadece bunu istedik o da hevesimizi kursağımızda bıraktı. Sizce bir problemi mi var yoksa arpası fazla geldiğinden mi böyle kudurdu. Öyleyse bu ele saldırma alışkanlığından nasıl vazgeçebiliriz, ısırınca dokunmayı bırakın mesafe koyun demeyin bir haftadır ısırıyor diye dokunamıyoruz kediye. Lütfen yardımcı olun yok mu bir çözümü bu ısırma işinin alemin kedileri kendini sevdiricem diye şekilden şekle giriyor benimki yediği önünde yemediği arkasında düşman besliyorum sanki evde.

7 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114342

Merhabalar.


İşte bu yüzden kedi sahiplenirken yetişkin kedilere de mutlaka şans verin diyoruz. Yetişkin kedilerin karakterleri oturmuştur. Huyunu suyunu bilirsiniz, eğer size uyuyorsa sahiplenirsiniz, sonradan bir sürprizle de karşılaşmazsınız.


Bu kısım kamu spotuydu, neticede sizin durumunuzda olan olmuş, keşkelerin anlamı yok. Umarım Minminik arkadaşımın da dediği gibi sadece ergenlik sancılarıdır. Bu durumda yapmanız gerekenlerle ilgili tavsiyeleri kendisi çok güzel vermiş zaten. Fakat eğer şu an kendi karakterini oturtuyorsa bir daha eskisi gibi olmama ihtimali de var, bunu da göz ardı etmemelisiniz. Sizden sadece tek bir ricam var, bunu bir yalvarış olarak da kabul edebilirsiniz, nasıl ki insan çocuğunu bile ne kadar iyi yetiştirmeye çalışırsa çalışsın o çocuk bir yaştan sonra kendi karakterini oturtuyorsa ve hiçbir ebeveyn çocuğunun oturan karakterini beğenmediği için onu başka ebeveynlere vermiyorsa siz de kedinizi hiçbir koşulda bırakmayın. Bunu, zor bir karakterle başa çıkmayı öğrenme deneyimi olarak kabul edin, onunla aranızı iyi tutmanın yollarını deneyerek arayın. İnanın bu keşif yolculuğu her şeye bedel.


Bol patili günler dilerim.

Minminik
Minminik

13972

nazar değil ergenliğe girdi erken girmiş bizimkide 4. ayda başladı aynı şekilde erken kısırlaştırma yaptık 7. ayda şu an baya azalmış durumda, bol bol oynayıp enerjisini atın öyle 1 saat falan yetmez mümkünse bir kardeş alın, veterinere danışın ve veteriner uygun gördüğü tarihte hemen kısırlaştırın.
şşşt ile kızmayı öğretin anlıyorlar yanlış yaptıkları şeyleri, bizimkide perdeye dalardı manyak gibi aylarca peşinde gezdim her perdeye daldığında kızıp dikkatini dağıttım.

furkankayaa
furkankayaa

174

Ketonmanya
Aslında kedi sahiplenmeyi planlamadığım bir anda zor durumda kalan bir arkadaşımın kedisinin bebeklerinden birine yuva olmak adına sahiplendim oğlumu. Bakmayın sitem ettiğime ağzının içine bakıyoruz. Ne yapsa hakkıdır evin paşası o :)

furkankayaa
furkankayaa

174

Minminik
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım. Ancak henüz oğlum büyümeden ikinci bir kedi düşünmüyoruz. Bizim de sorumluluklarına biraz adapte olmamız lazım. Ergenlik gibi gelmiyor bana bizimki aldığımda normalden çok küçüktü ki hala olması gerekenden geriden geliyor bu kadar minikken ergenlik ihtimalini çok düşünmedim. Çok sakin ürkek bir oğlandı bir iki gün içinde tamamen huyu değişince bir problem olmasından endişelendim. Saldırınca temas etmeden sesli şekilde tepki veriyorum aslında ama sesimi yükseltince daha da kışkırtıyormuşum gibi oluyor bu sefer hepten deliriyor. Kontrole gideceğiz bir veterinere de danışacağım bakalım. Teşekkürler tekrar

Şu kasapların et keserken parmaklarına zarar gelmemesi için kullandıkları bir eldiven var kardeşim bilirsin muhtemelen. O eldivenden her aile bireyi için bir tane temin edip o şekilde gönül rahatlığıyla sevebilirsiniz kedinizi.

öncelikle merhaba. bazen kediler çok yalnız kaldıklarında veya sıkıldıkları zaman agresifleşebiliyor. ama tabi şöyle bir durumda var bu sizin kedinizin huyu da olabilir. şahsen benim kedim de küçüklüğünden beri bu şekilde oyun oynamayı ve etrafta deli gibi koşmayı sever ki başta bu huyu beni korkutmuştu bile. bence sakinleştirici maltlardan ve interaktif oyuncaklardan alabilirsiniz ama tabiki en doğrusu veterinere danışmak olacaktır.

Sezgek
Sezgek

16498

Yavru kediler kardeşleriyle boğuşarak oynarlar o da bu ihtiyacını gidermeye çalışıyor oyuncağı yoksa bir tane peluş oyuncak alın benim kız canını çıkartırdı peluş civcivinin ben etkili olacağını düşünüyorum eğer ilk etapta ilgisini çekmezse kedi otu sürebilirsiniz oyuncağa benim kızım da dediğiniz zamanlarda elime atlardı elinizi çekmek çözüm değil arkadaşın da dediği gibi yüksek sesle uyarın benim kızım hayırdan anlar mesela ne zaman elimi ısırsa sert ve yüksek bir şekilde hayır derdim şiödi onu kızdırsam bile elimi ısırmaz oynarken hafif hafif ısırır ama asla can yakmaz ki ben 6 yaşına gelmesine rağmen elimle oynatırım en son dellenipte enerjisini atamayınca oyuncağını veririm onla güreşerek hıncını alır 😃

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 182 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR