Kedi Enjeksiyon Yarası

Kedim 1 ay önce hastayı 3 gün boyunca veterinere gidip 5 iğne vuruldu. Dolayısıyla enjeksiyon yarası oldu dün yalayarak kopartmaya çalıştı, enfeksiyon oldu sanırım veterinere danıştık, yakalık taktık madacosel krem sürün dedi ama bugün o yarası çok ağır kokuyor. Ve çok sakin bu sıralar normalde çılgın bir kedi ama yemesi içmesi çok iyi, ne yapmam lazım vetenier 3 gün krem yakalık dursun dedi.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128370

Koku olduğuna göre enfeksiyon kapmış galiba yarası, madecassol yanında terramycin gibi mikropları yok eden bir merhem daha kullanmalısınız. Madecassol mikrop öldürmüyor ki yara iyileşimini hızlandırmaya yardımcı sadece.

aslihan_e
aslihan_e

128370

Böyle deri enfeksiyonlarında antibiyotik de kullanıyoruz biz. Amoklavin gibi amoksisilin etken maddeli bir antibiyotiği en az üç gün sabah akşam (4 kg kedi için 1000 mg'lık hapın çeyreğinin çeyreği) yutturursanız çok daha hızlı iyileşir.

aslihan_e
aslihan_e

128370

Koku olduğu için ilk başta batikon ile dezenfekte etmenizi tavsiye ederim. Sonrasında terramycin kullanabilirsiniz. Aslında madecassol sadece o yaranın çevresine sürülebilir, açık kısımlara kullanımı tavsiye edilmez. Veterinerin sadece madecassol sürün demesi ilginç. Dediğim gibi ben olsam antibiyotik de yuttururum. Biz deri enfeksiyonlu kedileri veterinere götürdüğümüzde onlar da antibiyotik yapıyorlar.

elif_f
elif_f

930

İltihaplanmıştır veteriner görsün. Tavsiye ile bir şey içirmeyin. Nasıl iğne vurdu ki yara olmuş. Veterineri değişip başka birine bir gösterin. Yazık iltihap ilerleyip kana geçerse sıkıntı olur. Ertelemeyin hemen götürün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR