Kedi Göz Kaşıntısı Ve Kızarıklık.

YakupD
YakupD

572 Puan

Merhaba arkadaşlar.
Kedimin sol gözünde 3, 4 güne bir kaşıntı ve kızarma var.Geçiyor tekrar başlıyor.
Veterinere götürdüm herhangi bi iltihap vs falan olmadığını söyledi.Herhangi bi damla vs de vermedi iltihap olmadigi için.Bu durum 2 ay kadardır var.Daha önce böyle bi durum ile karşılaşan var mı?
Var ise neler yaptı kedisine.


4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128445

Veteriner nasıl sorun yok diyor anlamıyorum. Belli ki gözünde konjonktivit oluşmuş. Üçüncü göz kapağı damarlarında kızarıklık ve göz iç etinde belirgin hale gelme durumu var. Bu durum bakteri ya da virüs olmasa da alerji kaynaklı da oluşuyor olabilir. Özellikle kullandığı kum tetikleyebilir. Bu cinsler göz alerjilerine, göz enfeksiyonlarına daha yatkın oluyor. Belki de göz konusunda uzman bir veteriner bulmak lazım bilemiyorum. Öncelikle el yakmayacak kadar sıcak çay demine batırılmış pamuğu birkaç gün sabah akşam göz üstünde bir süre bekleterek gözün rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Göz merhemleri bu durumda genellikle belirtilerin daha da artmasına, göz içindeki etin daha da şişmesine neden olabiliyor. Veteriner yazmasa da bence siz bir göz damlası edinin. Böyle durumlarda damlatırsınız. Gözde bir sorun olduğu açık sonuçta. Bir şey yok deyip müdahale etmemek doğru değil. Böyle olduğunda göz enfeksiyona açık hale geliyor ve bizim yaşadığımız gibi damlaların da etki etmediği, oral antibiyotik kullanmak zorunda olduğumuz duruma gelebiliyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla bu rahatsızlık kedilerde sık görülen göz enfeksiyonundan farklı gelişiyor. O yüzden veteriner enfeksiyon yok demiştir. Dediğim gibi cinsin genetik yatkınlığından da kaynaklandığını düşünüyorum. Gözü crystalin gibi bir solüsyonla düzenli olarak nazikçe temizlerseniz iyi olur. Kumda değişime gidebilirsiniz. Bentonit kullanıyorsanız pelete geçiş yapılabilir veya toz varsa tozsuz kullanılabilir. Parfümlü kumsa parfümsüz tercih edilebilir. Büyük ihtimalle alerji kaynaklı ama neye alerjisi var ben bilemem tabi ki.

Elifgumuss
Elifgumuss

384

Merhaba kedinizin gözü boyandı mı acaba belki gözünü çizmiş olabilir

YakupD
YakupD

572

Teşekkür ederim Arkadaşlar başka bi veterinere götürdüm HYPOALLERGENIC Royal Canin verdi bi de bi alerji hapı verdi.Ayrıca boyunluk taktı gözünü kaşımasın diye 14 günlük sonra kontrole gideceğiz.Alerji olma ihtimali varmış çünkü.Kendim de göz temizleme losyonu aldım onu da kullanacam bu süre zarfında.

aslihan_e
aslihan_e

128445

Geçmiş olsun, veterineri doğru seçmek ne kadar da önemli görmüş olduk

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 154 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR