Barınaktan Aldığım Kedinin Sağlık Sorunu Yardım..

sadox64
sadox64

176 Puan

Herkese iyi günler. 1 Ay önce barınakta 8 gün geçirmiş bir kediyi sahiplendim.Sokakta bulunduğunda tasması varmış yani belliki ev kedisiydi.
Sahiplendiğimde 6 aylıktı. eve geldiğinde arada bir hapşuruyordu öksürüyordu. 3 gün sonra hapşuruk- öksürük - sümük atma - solunum yetmezliği yere eğilme ve koahmış gibi zor nefes alma hareketi yapmaya başladı. aynı gün iştahı da kesildi ve enerjisi çok düştü. acil veterinere gittim. grip olduğunu söyledi ilaç verdi. ilaçları kullandım. sümüğü azaldı eğilerek aldığı koah nefesi hareketi bitti. enerjisi iştahı yerine geldi. yalnız hala gün içersinde çok defa inatçı öksürük hapşuruk devam etti. tekrar veterinere götürdüm aynı ilaçlardan tekrar verdi . ilaçları kullandıktan sonra sümük atması bitti gibi bişeydi.
neyse kedi iyileşti heralde dedim sevindim bi kaç gün sonra hapşuruk tekrar başladı . yine sümkürüyor ama eskisi gibi olgunlaşmış sümük atmıyor beyaz su gibi atıyor.
1 aydır kedim iyileşemiyor. acaba herpes virüsü mü kapmış barınaktan diye korkuyorum. geçen bi gün sabah baktım gözü hafif şiş pembe gibiydi ertesi gün geçti. ama kedim 1 aylık tedavi süresinin sonunda hala hapşuruyor su gibi sümkürüyor. bazen ard arda kriz hapşuruk oluyor. ne yapacağımı bilemedim. acaba ben mi çok kaygılanıyorum bilmiyorum.


ha birde en arkadaki süt dişi çürük . dişteki apseyi barınakta tedavi etmişler . şuan da apsesi yok sadece dişi çürük hala .


sizce ne yapmalıyım ? 2 hafadır wahlen llsine hap aldım günde 2 tane veriyorum ezip . ayrıca kedi tüğü çıkarma multivitamin kullanıyorum. hala kedim sümkürüyor ve hapşuruyor malesef . ne yapacağımı bilemiyorum dediğim gibi herpesden şüpheleniyorum . bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanabileceğim bişeyler var mı ?

7 CEVAP

derendmry
derendmry

959

Merhaba aynı sorun malesef bende de var sokaktan sahiplendiğim kedimde sümkürme öksürme gibi belirtiler vardı evde başka bir kedim de olduğu için veterinerde 5 gün kaldı üşütmüş grip dendi eve geldiğinde sümük vb yoktu 4 5 gün sonra tekrar başladı yine götürdük derken kısır döngüye girdi evdeki diğer kedime de bulaştı hastalık sürekli üşütmüşler vs denildi şuan yazdıklarınızı okuyunca ben de bu virüsten şüphe ettim kan testi falan da yapılmıştı aslında çıkardı diye düşünüyorum ama emin değilim.3 gün önce antibiyotik tedavisi bitti ikisinin de hapşurma öksürme vs yok şuanlık tekrar başlarsa bir dahaki veteriner görüşmemizde soracağım.Sürekli kısır döngüde hasta oldukları için veteriner değiştirmiştik 2. veterinerimiz kan testi yapıp düşük doz antibiyotik uygulanmış ondan iyileşememişler dedi dediğim gibi şuan bir sıkıntıları yok tekrar çıkar mı bilmiyorum. siz de veterinerinizden kan testi yapmasını isteyebilirsiniz belki antibiyotiğim dozu yanlış olduğu için tam iyileşemediğinden tekrarlıyordur.

aslihan_e
aslihan_e

128388

Viral enfeksiyon olunca antibiyotiğin de yapabilecekleri sınırlı. Barınaktan gelen bir kedi vücudunda her hastalığı taşır ve virüsler kedi güçsüz kalınca aktifleşir. Bizdeki gibi nezle oldum geçti yok onlarda. Herpes virüs, Korona gibi virüsler kedilere bir kere geçtiğinde ömür boyu taşıyıcı olurlar, virüs vücutlarında her zaman bekler. Bağışıklık düşüp aktif olduklarında testlerde görünürler, aktif değillerse testte çıkmazlar. Bu su gibi sümükler çok normal. Yıllardır kedilerim hastalandığında karşılaşıyorum. Kediye bol bol su içirin. Şırınga ile sık sık takviye yapın. Haşlanmış tavuk suyu mikrop çözdüğü için içirirseniz çok iyi olur. Ayrıca bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı toz zencefil atıp, ılıyınca ondan içirin. Antiviral etkisi var, antibiyotiğin etki etmediği virüsleri öldürüyor. Kedilerin tüketimine uygun, tabi bir bardağı tek seferde içirmeyeceksiniz. Ayrıca kekik çayı da virüsleri öldürür. Uzmanlar kekik yağı konusunda kedideki virüsler için deney yapmış ve fip'te bile etkili olduğunu görmüşler. Mutlaka b12 vitamini de kullanın. Viral enfeksiyonda çok önemli. O çürük dişin kedideki enfeksiyon belirtileri gittikten sonra çekilmesi gerekli. Orada kaldığı sürüce iç organlara kadar zarar verme riski var. Kediye karma aşılar yapılmadıysa enfeksiyon belirtileri tamamen geçtikten sonra iki doz karma aşı yaptırın mutlaka. İç parazit için de bir şey yapılmadıysa mutlaka ilaç almalı, yoksa bağışıklığı hep düşük kalır.

sadox64
sadox64

176

Kan testi yapıldı . ama kan testinde virüsü belirleyemiyolarmış. sadece nefessiz kalmış kedi solunum yolu tıkalı olduğu için dedi veteriner. iç parazit 3 dış parazit 2 defa yapıldı . çürük dişi çekmeye gerek yok dediler çünki süt dişi olduğu için düşmesini bekleyin dediler. karma aşı yapamayız dedi veteriner kendini toparlaması lazım ilk önce dedi.


takviye önerileriniz için çok teşekkür ederim. ayrıyetten somon yağı da almayı düşünüyorum. Umarım bağışıklık sistemi ile yenebilir bu hastalığı. kronik hale gelecek ve hiç geçmeyecek diye korkuyorum

Elizancel
Elizancel

104

Sakin kekik yagi zencefil zerdecal vs.kullanmayin..bunlar insanlarda bile riskli..iyi bir veteriner bulana kadar degistirin.oyle her soylenene inanmayin..okuyorum da o kadar yanlis oneriler var ki..kedinizi riske etmeyin

Semgy
Semgy

1166

Yavru kedilerde virüs sonrası hapşırma arada öksürük çok normaldir gözlerde hassasiyet, ben viyo recuperation öneririm, kaliteli mama ve kokulardan sigara parfüm bunlardan uzak tutmalisinjz zamanla belirtiler kaybolacktir g3cmis olsun

cemremio
cemremio

2212

Merhabalar benimde sokaktan aldığım kedimde herpes vardı, gözleri kırmızı, sürekli hapşırıyordu, veterinerin önerisi ile antibiyotik, bağışıklık güçlendirici şurup ve göz damlası kullandık, hapşırma olayı bir süre daha devam etti sonrasında bitti, bunları yaşarken 2 aylıktı,şuan 2.5 yaşında ama gözlerdeki hassasiyet devam ediyor, veterinerimiz de bir kez bu hastalığa yakalananların bağışıklıkları düştüğünde bu durumun tekrar edebileceğini söylemişti

sadox64
sadox64

176

somon yağı ve l lysine kullanıp deneyeceğim .
Bu arada kedim şuan çok enerjik , iştahı normal seviyede . tek sorunu arada bi hapşurması , su gibi sümük atması ve gözlerinde oluşan hafif çapak.


acaba şuan karma aşıya götürsem bi faydası olur mu ? zaten hastalığı tam geçiremedi üstüne aşı yaptırmak ne kadar mantıklı ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR