Mama Önerisi Lutfen :(

Grotesk
Grotesk

200 Puan

Merhaba, benim biri 5 diğeri 1.5 yaşında olmak üzere iki tane disi tekir kedim var.
Büyük olana bir yaşından beri reflex plus kuzu kullandim. Hicbir problemi yoktu. Ne fiziksel ne de içsel olarak. Diğer kedimde gayet yiyordu. Ancak tekrar almak istedigimde evime mamayi getiren petshopcu getireyim ama önermiyorum sonrasinda almanizi urunlerin artik uretimi duruyor, baska yerden alsaniz da tarih değişikliği ile kandirabilirler. İsterseniz baska bir mama alin. Bir veterinere danisin mama secin diye soyledi. Bende reflexten vazgecme karari aldim tarih oynatmalari konusunda riske girmemek adina. Şimdi mama ariyorum. 2500 maksimum butcem var 15 kg 10 kg icin. Ancak veterinere gittgimde uniqueydu galiba oyle bir mama onerdi kendi sattığı. Bu tarz seylerde ister istemez on yargili oluyorum. Tedavide her ne kadar guvensem de mama konusunda veterinerler kullanıcılar kadar samimi gelmiyor maalesef. Bu durumdan muzdarip olan birkac kisiden dolayi olumlu bakamıyorum. O yuzden sizlere danismak istedim.iki kedimde şükür sağlıklı. Sagligina devam edecek ve mama kaynakli problem yaratmayacak icerikli besleyici bir mama ariyorum. Dedigim gibi reflex sıkıntı yaratmadi hatta kedilerim için fazladan kilo bile yapti. Reflexin bile yaratmadigi bir problemi baska bir mama da yasamaktan cok korkuyorum. Varsa eger mama öneriniz öğrenebilir miyim?

6 CEVAP

Ahudr
Ahudr

11525

Bence lidere mail atip sorun ben reflex ile ilgili boyle bir durum oldugunu sanmiyorum eger bir zararini gormediyseniz ki masallah 5 yasina gelmis kedilerinizden birj sorunsuz bir sekilde sorup tekrar ona devam edin derim.

AhsenAise
AhsenAise

114779

Merhaba firmaya mail attım ,dönüş mailinde reflex plus serisinin üretimine devam ettiğini söylediler bilginize

Hitayya
Hitayya

384

Ben bu konuda bu aralar fazla takıntılı olduğum için yaklaşık olarak 12 tane veterinerle görüştüm. Ben hiç söylememe rağmen bir tanesi Reflex gibi mamaları kullanmıyorsanız bir sorun yok diğerlerinde demişti. Ben kedime Royal Canin kullanıyordum ama içerisinde gerçek et oranı olmadığını öğrendim ve N&D mamaya geçtim. Veterinerler genel olarak Hills ve ND öneriyor. Ben Hillsi Royal Caninin içeriğiyle aynı olduğu için tercih etmedim. Ama her kaliteli mama kediye iyi gelecek, her uygun fiyatlı mama da kötü gelecek diye bir şey yok. Kedimi ilk sahiplendiğimde Proplan kullanmıştım ama bazı ülkelerde toplatıldığı için değiştirmiştim. Ama mesela arkadaşımın sarman kedisi Proplan yiyormuş ve 16 yaşına kadar yaşamış. Böbrek yetmezliği sorunu çıkmış ve maalesef ölmüş. (Daha öncesinde kist varmış büyük ihtimalle mamayla alakalı bir şey değilmiş yanlış anlaşılmasın)

Grotesk
Grotesk

200

Ek olarak iki kedimde evden disari çıkmıyor. Hareketleri gayet normal hantal degiller.

ssedef28
ssedef28

1272

unique iyi bir mama değil kedimi yavruyken ilk bu mamayla beslemiştim su gibi ishal olmuştu mamalar hakkında hiç bilgim yoktu aralarındaki farkı bilmiyordum veteriner de bu mama en iyisi diyerek elime tutuşturmuştu araştırınca kaliteli olmadığını öğrendim şu an acana wild prairie yiyor kedime çok iyi geldi kakası tüyünün parlaklığı yumuşaklığı dökülmemesi vs. acana olmasaydı nd ya da bozita tercih ederdim

ozgegull
ozgegull

97

Ben bir dönem royal canin mama kullandım ama artık besleyiciliği mi vitamini mi bilmiyorum yetersiz gelmişti, çok hastalanıyordu. Sonra N&D mamaya geçtik şu an minik bir canavar. Brit Care ya da Hill's de kullanabilirsin bence. multivitaminli malt ya da takviyelerle destekleyebilirsin içerik yetmezse

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR