Çipli Kediyi Eski Sahibi Polisle Geri Alabilir Mi (Çip Onlar Üzerine)

Yagmur-t
Yagmur-t

167 Puan

Merhaba, kedi sahiplenmek istediğim bir dönemde bir akrabam kedisine bakamadığını ailesinin evde istemediğini ve bende kalbileceğini söyledi. Sonralarda kediyi aslında geçici olarak verdiğini geri alacağını söyledi. Ben de bağ kurmaya başladığımı alacak ise hemen almasını söyledim. Geçici yuva süresi 1-4 hafta iken kedim 6 aydır benimle. Bu sürede hiçbir aşırısı yaptırılmamış kedime özel kliniklerde birçok aşı ve bakım yaptırdım, çünkü veteriner hekimler bile cins kedi olmasına rağmen sokaktan mı buldunuz hiç ilgilenilmemiş bütün aşıları eksik demişti. Aşıları yaptırmadan önce sordum, ben masraflarını karşılayacağım geri alma gibi düşüncen varsa bunu bil dedim sen yaptır ben almak istesem bile karşılarım dedi. Bu kadar süre zarfınca sesi çıkmayan kişi birden bire “benim malım” geri vereceksin şeklinde mesajlar atmaya başladı. Ben de vermek istemediğimi bu kadar uzun süre geçene kadar aklınız neredeydi dedim. Tehdit yoluna gidince masraflarını karşıladığınız takdirde kediyi geri verebileceğimi söyledim fakat bunu da kabul etmeyip üstelik benim kedim yaptırmasaydınız şeklinde dönüt aldım. Şimdi sorum şu bu kişiler kedi onlarda iken çip taktırmışlar ve bu çipe güvenerek evime polisle gelip alacaklarını söylüyorlar, bu mümkün müdür? Çip var diye kedinin belgeli masraflarını karşılamadan, polisle alabilirler mi? Bilgisi olan lütfen yanıtlayabilir mi? (Tüm bu konuşmalar sözlü olmayıp yazılı kanıtları mevcut)

5 CEVAP

Fistikpasa
Fistikpasa

12342

Hiçbir aşısını bakımını yaptırmamışlar çip mi taktırmışlar. İnandırıcı gelmedi siz ilk önce çipi var mı ona baktırın.

aslihan_e
aslihan_e

128373

Siz galiba davalık durumdasınız. Evet çalıntı ihbarı yaparak elinizden alabilirler ve bu durumda size ceza yazılır ancak kendi rızası ile verdiğinin mesajları varsa hırsızlık sayılmadığı için dava açılabilir diye biliyorum. Bu kadar bakımlarını falan yaptırıyorsunuz, neden ilk aldığınızda kediyi üstünüze kaydettirmek için işlemlerini yapmadınız? Bu kişiler dediğiniz en başta kediyi istemeyen ailesi mi? Kedinin çipli olduğundan emin misiniz? Baktırdınız mı? En başta size sende kalabilir mi dedi yoksa senin olabilir mi dedi? Sende kalabilir dediyse bu geçici sahiplendirme değil emanet etmek çünkü ancak sen aşılarını yaptır ben alırsam karşılarım gibi sözleri size borçlu olduğunu gösteriyor. Bu durumda ancak dava açarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Mia404
Mia404

305

Kısır değilse kısırlaştırın üretip satmayı düşünüyorlarsa kısırlaştırırsanız vazgeçerler almaktan

Ahudr
Ahudr

11467

Keske asilardan once cipi kendi uzerinize gecirseydiniz hala da gec degil aslinda bunu yapabilirsiniz diye dusunuyorum.Ayrica yazismalar vs herseyi delil olarak kullanabilirsiniz.Mahkemeler bu tip seylerle ugrasamayacak kadar yogun emin olun sonuc alamazlar.O kisiyede sakin vermeyin hayvani muhtemelen parayla satmayi falan dusunuyordur o tip insanlarin elinde ziyan olur anca sonuna kadar sahip cikin

öncelikle kedinin çipine bakıldı mı? tüm bunların bir kanıtı varsa sizin için bir avantaj olur tabi. eğer çipi varsa üstünüze geçirmeye çalışın. karşı tarafı ikna edemiyorsanız da korkutun sonuçta kediyi hem terk etmişler hem de ihmal etmişler. sonuçta siz çalmamışsınız, terk edilen bir kediyi evinize almışsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR