Ayağı Yaralı Köpek İçin

kimyonesra
kimyonesra

7213 Puan

Merhaba. Mahallemizde baktığımız bir köpek var, sağ ayağının altı yaralı. Yürürken bastığı yere ayağından kan izi bulaşıyor. Kendini sevdirmez yanına yanaştınız mı hemen kaçar. Ocak ayında barınaktan gelip aldılar, orada ayağı sarıldı tedavisine başladık dediler. Oradaki hekim ayağının düzelmesinin pek mümkün olmadığını söyledi. Bizim hekimimiz ozon tedavisini denemek istedi, oraya ilacı yolladık ayağına sürmeleri için. Onun da etki etmediğini söylediler. Sokak köpeğimiz 2 ay kaldı barınakta. Biz de ayağı iyi olmuyorsa barınakta kalacağına mahallemizde gözümüzün önünde olsun istedik. Bayram da geliyor, normal zamanda doğru düzgün yemek veriyorlar mı ki bu 9 günlük tatilde verecekler diye köpeğimizi istedik buraya getirdiler. 2 ayda ayağında hiçbir ilerleme olmamış, ayağının altı kıpkırmızı ve yürüdükçe yere kan izi bulaşıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık, köpeği yakalayamıyoruz, yaşlı da bir köpek. Ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyiz

3 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11392

Tek sefer ilaçla geçmez maalesef. Belediyenin Veteriner işlerini çağırın. Uyutup yakalasınlar. Sonrs deyin ki biz halledecez.
Bir kafese koyun. Bir süre kafeste yaşaması lazım. Kafesin demirleri ayağı dışarı çıkacak kadar açık olsun. Kafesi yukarı kaldırın. Ayakları sallanacak seviyede olduğunda pansuman yapabilirsiniz.
Antibiyotikli sprey de olur. RIF ampul de olur. Rif sürebilirseniz 1 haftada toparlar.
Ağızdan antibiyotiği sosisin içinde verebilirsiniz.
Yine aynı şekilde sakinleştirici hap ve multivitamin de işe yarar.
Başka türlü ısırılmadan yapamazsınız

nasıl bir durumda patisi bilmiyorum ama birkaç sene önce benzer durumdaki bir sokak köpeğine veteriner tavsiyesiyle bir süre madecassol krem sürdük ve iyileşti. belki ona da iyi gelir, deneyebilirsiniz.

kimyonesra
kimyonesra

7213

Köpeği yakalayamıyoruz, ele gelen bir köpek değil maalesef. Hekimimiz görmeye geldiğinde o da yanına yanaşamadı köpeğimiz yanaştırmadı açıkçası :( barınak çalışanları almaya geldiğinde bir onlar yakalayabildi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 75 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR