British Dişi Kedim Kızana Girdi 10 Aylık Ne Yapmalıyım

Çiftleştireyim mi yoksa kısırlaştırma mı yapmalıyım

7 CEVAP

545454
545454

183

Kısırlaştırman hem onun sağlığı açısından daha iyi olur hem senin konforun açısından

aslihan_e
aslihan_e

128369

Ayrıca kediniz şuan 13 yaşındaki bir kız çocuğu ile aynı yaşta sayılıyor. Bunu da hesaba katmalısınız. Evet sokakta 10 aylık kedi çiftleşir ama 5 aylık kedi de çiftleşebiliyor. Çünkü onları koruyacak bir sahipleri yok, akılları ermiyor. Zeka yetersizliği olan bir çocuğunuz olması gibi bu, evlenmek istedi diye evlendiremezsiniz.

545454
545454

183

Kısırlaştırman hem onun sağlığı açısından daha iyi olur hem senin konforun açısından

545454
545454

183

Kısırlaştırman hem onun sağlığı açısından daha iyi olur hem senin konforun açısından

aslihan_e
aslihan_e

128369

O yavrular gideceği yerde çocuklara oyuncak mı olacak, apartman pencerelerinden aşağı mı düşecek, sorumsuz aileler tarafından sokağa mı atılacak, üretici biri alıp sürekli doğurtup damızlık mı kullanacak, bakımları yapılacak mı, yarın 5 tane doğurursa yavruların geleceği için bu düşüncelerle boğuşacaksınız. En mutlu dişi kedi kısır kedi, benim sokaktan sahiplenip kısırlaştırdığım kızım o kadar rahat ki, yiyip içip oynayıp yatıyor. Yavru doğurmak büyütmek dişi kedileri mahvediyor. Sütten kesme dönemi psikolojileri alt üst oluyor. Yavrular ölecek mi kalacak mı sorunu, yok süt emmeyi reddeder, yok ilk haftalar ölme riskleri olur falan. Anne doğumdan sonra hastalanabilir, erkek kediden hastalık kapabilir. Sokakta her gün binlerce kedi aç susuz, bakımsızlıktan ölürken keyfine yeni yavrular yaptırmak cabası. Evine yeni yavru alabilecek herkes bir can kurtarmalı. Sokakta yavrular sadece nezle oldular diye mama yiyemedikleri için ölüyorlar, kimse gözlerine damla damlatmadığı için kör kalıyorlar. Vicdanınız el veriyorsa hepsine doğurtun kedinizi.

Mia404
Mia404

305

Ben de o aylarda kısırlaştırdım iyi olur kısırlaştırmanız. Tek sıkıntı kısırlaştırıldıktan sonra çok kilo alıyorlar obezite sıkıntısı yaşamaması için dikkat etmelisiniz

dişi kedileri erken kısırlaştırmak gerekiyor. doğum yapmak anne kedinin ömrünü kısalttığı gibi hem de kanser gibi riskli hastalıklıkları tetikliyor. ayrıca kızgınlık onlar için oldukça stresli bir dönemdir. ve tabi yavru kedilerin bakımını da üstlenmeniz gerekecek. bir kedi senede 4 kere yavrulayabilir ve her seferinde 7-8 yavru bile yapabilir. bazı dişi kediler yavrularına bakmadığı gibi zarar da verebiliyorlar. sadece bu da değil çiftleşme hasta bir kediyle gerçekleşirse maalesef sizin kediniz de etkilenir. kısırlaştırmak için çok sebep var kısacası ve bence doğru olan da bu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR