Yavru Kedi Mama Önerisi

mngefsun
mngefsun

182 Puan

Arkadaşlar merhaba, 2 aylık dişi bir kedi sahipleneceğim. Gerek forumda gerekse diğer ortamlarda mama araştırıyorum ancak çok değişik fikirler ve yorumlar mevcut. Bu durumda hangi mamayı tercih edeceğim konusunda oldukça kararsızım. Bütçe konusunda Acana, Mera gibi üst segment mamalara çıkabileceğimi zannetmiyorum. Bunları göz önünde bulundurarak deneyimli arkadaşlar öneride bulunabilirse sevinirim 😊🙏

14 CEVAP

sunnyv
sunnyv

717

Özellikle yavrular için en önemli ve en çok para harcanması gereken şey mamadır. Yanlış anlamayın ama eğer onun için kaliteli içeriği **********lar alamayacaksanız ve sizin dışınızda sahiplenebilecek birileri var ise sahiplenmemeniz gerektiği düşünüyorum. Kalitesiz mamalar ilerde yüksek veteriner ücretleri olarak karşınıza çıktığınızda harcamalar daha uçuk gelecektir.

Mini2019
Mini2019

11430

Size mesaj attım. Buradan yazmak istemedim söyleyeceğimi.

Cennet29
Cennet29

123894

Almak istediğiniz mamalar malesef çok kalitesiz. Mama kedi için en önemli olan şey. Tüm sağlığı buna bağlı. Uygun fiyatlı mamalardan kaçınıp bilindik markalardan alın.


Hills, bozita, royal canin, sanabelle, brit care.


Kendi ihtiyaclarınızdan kısıp kedinizi kaliteli besleyin.

Ahudr
Ahudr

11473

Bence yol yakinken hic mamaya bulasmayın ev yemekleriyle peynir yumurta yogurt hatta corbalık kemik ve sebze karisimlarindan elde edeceginiz saglikli ev yemekleri arada kaliteli yas mama ile besleyin sonuc olarak bu hayvanlar kuru mama yemege programli bir sekilde var olmadı asla olmazsa olmaz degil bunu diretenleri hicbir zaman anlamayacagim.simdiki aklim olsa oyle yapardim sahsen.Ayrica gercekten şu zamanda evde kedi beslemek lüks oldu belki bazi okuyanlar kiziyordur ama sunnyv arkadasin dedigine katiliyorum çünku her sey mamayla bitmiyor bugun bir veteriner muayenesi 1000 tl den basliyor eğer butce yoksa hic evde kedi bakma macerasina girilmemeli sadece siizn icin demiyorum genel olarak her ikisi icinde zorlu bir surec oluyor sokaklar eve alisitirilip hasta oldugunda veterinere goturulemedigi icin sokaga terkedilmis kedislerle dolu eger bu sekilde olacaksa ya baska biri sahiplenmeli yada bastan sokak sartlarina alisip sokakta bakilmali dusuncesindeyim maalesef diye de altini çizeyim.Ne kadar kaliteli yada kalitesiz mamayla beslensede bu hayvanlarin belirli ve hatta saglam bir giderleri var kumuydu maltiydi aşısiydi hastaligiydi.Ben kendi adima konusayım sürekli borç batagindayim iki kediyle sokaktakiler de var tabi onu saymiyorum he tabiki onları birakmayi dusunmedim hic oyle yada boyle suan calisiyorum calisamazsam nasil olur durum bilemiyorum cidden zor is gunumuz sartlarinda.

mngefsun
mngefsun

182

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu benim ilk kedi deneyimim olacak bundan dolayı yanlış bir şey yapıp ufaklığa zarar vermek istemem. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım artık 🙏

duman2707
duman2707

4348

Bence en az 1 yaşına kadar mamadan kısılmamalı ha tabiki bütçe el vermezse yapacak bi şey yok ama hadi diyelim en az 6-7 ay kaliteli mamayla beslenirse gerçekten önemli farkı oluyor büyüme gelişmeye

dilanbulent
dilanbulent

17235

Dünyada şikayeti olmayan bir mama yok. Hiçbir mamanın garantisi olamaz o konuda. Bu konulara fazla takılırsanız kafanız çok karışır. En kaliteli mamaların da çokça şikayeti oluyor yani. Deneyip görmekten başka çare yok bu konuda.


Hill's markasını öneririm.

mngefsun
mngefsun

182

Herkese teşekkür ederim, ProChoice için düşük kalite mama diyorlar ama bu konuda ne düşünüyorsunuz?


@dilanbulent Evet gerçekten çok fazla araştırma yaptım ve her mamanın kötü yorumu olduğu için hangisini tercih edeceğim konusunda çok kararsızım şu anda.

asyaksu
asyaksu

257

Ben kedimde hills kullanmıştım memnun da kalmıştık ancak sindirim sorunları olan bir kedim olduğundan değişmek zorunda kaldık. Bütçenize göre olan mamaların protein oranlarına bakarak içerik analizi yaparak içinize sineni almanız daha iyi olur bence. Çünkü her kedinin bünyesi farklı🥰 Bir de tavuklu ürünlerden kaçınmanızı tavsiye ederim yavrularda alerjen olabiliyor tavuk. Sığır eti, ton balığı tercih etmeniz minik dostunuz için daha iyi olur. Sağlıkla büyütün

mngefsun
mngefsun

182

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim😊, hills markasına baktım ancak şu anda bütçe olarak biraz üst noktada kalıyor. ProChoice ve Mystic markasına denk gelmiştim bunları önerir misiniz? Veya bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka marka var mıdır?

mngefsun
mngefsun

182

Hills, Royal Cannin, Sanabelle ve Bozita için çok fazla olumsuz yorum okudum bundan dolayı vaz geçtim bu markalardan. 1 Kişinin olumlu yorum yazdığına 3 kişi olumsuz yorum yazıyor ve içeriğindeki malzemelerden dolayı da kediye zarar gelir diye korkuyorum.

mngefsun
mngefsun

182

Kaliteli mama almayı bende isterim ancak araştırma yaptığımda en üst markalarda bile çok fazla olumsuz yorum var. Bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum.

duman2707
duman2707

4348

Orijen kesinlikle
Büyürken ve gelişirken çok katkısı oluyor

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

ProChoice kullanıyor benim kedim gayet güzel bir mama. Happy cat, optimeal, nutri feline,kito, kittylife bunlara da bakın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 171 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR