Kediler Hamileliğin Kaçıncı Gününde Doğurur?

duman2707
duman2707

4348 Puan

Arkadaşlar bugün 57.günü
Ortalama kaçıncı günde doğuruyorlar?
Şu an bebeklerin hareketi karnından belli oluyor ama hiç yer arama gibi bi davranışı yok
Aşırı tüy döküyor o kadar kaliteli beslememe rağmen
Ve genel olarak yatıyor kendini sevdiriyor
Doğum belirtileri nelerdir yaklaştığını nasıl anlarım?
Doğum esnasında yanında mı olmalıyım yoksa yalnız mı kalmalı?

10 CEVAP

Lokumhn
Lokumhn

932

Doğum belirtileri benimkinde de anı senin gibi olmuştu. Sanırım 1 hafta içinde doğurur. Yer hazırlamama rağmen oraya hiç gidip yatmadı
Ama genel iribariyle yavaş hareket etme, kendini sevdirme (ki normalde pek sevdirmez)
Doğum esnası da şöyle başlamıştı. Gözlerimin içine bakarak miyav miyav bişiler anlattı (gece 3tü pek anlamadım) sanırım o esnad sancısı gelmişti. Yatağıma zıpladı, yorganın altına girdi ve hırlamaya başladı. Anladım ki doğum başladı, sonrası zaten 4 saatte, 6 yavru doğurdu. 3. Yavrıydu sanırım, ölü doğduğu için çatır çutur onu yedi.


Ben de o esnada devamlı gittğim veteriner var 24 saat açık, onlarla mesajlaşarak şöyle oldu böyle oldu, öylece hallettik.

Lokumhn
Lokumhn

932

Sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin.
Gece3 ten sabah7ye kadar sürdü doğum. Sonrasında bitti, dinlendi 1-2 saat geçtikten sonra yavruları bırakıp odadan çıkıyordu. Ben onu yavruların yanına yatağın üstüne koymama rağmen yataktan inip odadan çıkıp çıkıp gidiyordu. Çok üzülmüştüm yavrulara bakmıcak sandım. Sonradan başkalarından öğrendiğime göre, yavrularını koyacağı “kuytu” biryer arıyormuş. Yatağın üstünde tabi üstleri açık, öyle durmak istemedi. Hemen rahat girip çıkacağı kutu yaptım, eski çarşaflardan koydum. Kutuyu öylece yatağın yanına koydum. Kedimi de bir kez o kutuya götürdüm. O kokladı etti, sonra yarım saat içinde yavruların hepsini oraya taşıdı. Bu esnada ben yavrulara hiiç dokunmadım asla.

Lokumhn
Lokumhn

932

1 ay boyunca o kutuda baktı. Ben sadece mamasını suyunu yanına koydum. Gerisini kendi halletti. Burada önemli olan, duygusallığa kapılıp, yavruları alıp sevmemen. O 1 ay içinde sadece haftada bir kere altındaki çarşafı değiştrmek için yavruları tuttum. Ve tekrar geri koydum. Tamam anne kedi srnin kokuna alışık ama ne olursa olsun, yavrusunu benim yüzümden emzirmemezlik yapsaydı cidden çok üzülürdüm. Şimdi yavrular 4 haftalık.
İlk kez dün, tel çit aldım, yavruları artık tel çite koyup oynatıyorum. Kendiler debelenip duruyor zaten. Anne ve kardeşleryle büyüyen kediler aşırı tatlı sevecen ve uysal oluyorlar. Annesinden erken ayrılanlar bebekliklernde ilk 1 yıl huysuz oluyorlar

Lokumhn
Lokumhn

932

Ben doğum esnasında yanında durmuştum. Doğuyor, balon gibi bi haznede doğuyorlar zaten. Onu patlatıyor, yiyor, plasentayı koparıyor yiyor faln derken bi 20 dk geçiyor. Yeni doğan yavruyu yalıyorken sonra hooop yeni bir sancıyla yeni bebek geliyor. Anne için çok stresli. Başını severek onunla konuşarak sakinleştirmiştim. Kendini sevdirmeyen kedim btün gece kendini sevdirdi.

Lokumhn
Lokumhn

932

O yorgan ve çarşaf büyük oranda kan, plasenta, vs içinde kalmıştı, öylece attık onu, o yüzden şu sıralar en eski çarşaf ve yorganını kullan, yatağa çıkıp doğurursa, atmak zorunda kalabilirsin. Belki yıkayıp tekrar kullanabilirsin de,

duman2707
duman2707

4348

Çok teşekkür ediyorum her detayıyla bilgilendirdiğiniz için🙏🏻
Umarım sağ salim sağlıcakla atlatırız bizde bu süreci

Emirrckr
Emirrckr

12950

Kedilerin ortalama hamilelik süreci 63 gündür.
Bu yüzden bugün 57 ise,
Pazartesi 59,
Cuma 63,
Bence en olası gün Cuma diyebilirsiniz.
Tabiki bu kesinlik içermez,
Çünkü 60.günden sonra her an beklenebilir ki bazı kediler de özellikle karnında yavru sayısı azsa 65-66.günleri dahi bekleyebilir.
Yine de Cuma diye varsayalım;
Doğuma iki gün kala memeleri süt dolmaya başlayacak ve sarkacak.
Bunu şu an elleyip süt dolduğunda da elleyerek farkedebilirsiniz.
Doğuma yine 2-3 gün kala eğer bir yer belirlemişse oraya gidip yatmaya başlayacak.
İlk yattığında doğuracak zannedebilirsiniz ama değil sadece orda vakit geçirmek,güvenli olup olmadığını görmek istiyor olabilir.
Doğumun olacağı gün zaten gerçekten farkediyorsunuz.
Kediniz eskisinden daha stresli oluyor.
Mama yemeyi bırakabilir.
Ayrıca sürekli tuvalete gidebilir.
Doğum sancıları başladığında miyavlamaları artar,eğer gitmezse doğuracağı yere beraber çağırıp götürün ve uzanmasını sağlayın.
Sizi isteyip istemeyeceğini o an anlayacaksınız.
Eğer kasılma ve sancılara rağmen doğurmuyor ve yerinden kalkıyorsa kedinizi yalnız bırakın.
Fakat yatıyor,kendini sevdirmeye izin veriyorsa o zaman başından ayrılmayın ve sadece anneye destek olun.
Yavrular doğarken falan kesinlikle çıkarmaya çalışmayın,hepsini anne kedi halledecek.
Eğer müdahale ederseniz anne kedi bırakabilir.
Doğum saatler sürebiliyor.
Yavru sayısına göre değişse de birkaç saat süreceğinin bilincinde olun.
Özellikle ilk yavru doğumunda kediniz müsaade ediyorsa yanında olun,becerebiliyor mu onu bir görün.
Eğer ki çeşitli komplikasyonlar meydana gelirse elinizin altında hemen ulaşabileceğiniz bir hekim olsun.Bunu önceden belirleyin o an paniğe kapılmayın.
Dediğim gibi zaten ilk yavruyu başarıyla temizleyip emzirmeye başlarsa anne kedi gerisini de halledecektir büyük ihtimalle.
Doğum esnasında kedi kesinlikle rahatsız edilmemeli.
Başka bir kedi içeri sokulmamalı.
Dikkati dağıtılmamalı.
Doğum sonrası yavruları iyice yalayıp temizleyecek ve emzirecek.İlk günler tercihen yuvadan ayrılmayabilir.Bazı kedilerse doğurduğu gün bile yuvadan çıkabiliyor bu kedinizin anneliğine bağlı :)
Fakat maması ve suyu yuvanın yakınlarında olsun hatta kumu bile.
Doğum sonrası beslenme de tıpkı hamilelik kadar önemli,bunun için zaten ekstra soru açarsınız diye düşünüyorum fazla uzattım,kolaylıklar diliyorum umarım sağlıcakla atlatırsınız :)

duman2707
duman2707

4348

Tabii haberdar ederim bugünde bol bol yatmalar karnını sevdirmeler devam😅
İştahı iyi

Lokumhn
Lokumhn

932

Rica ederim, inşaallah sizin de bu süreç güzel ve sağlıklı ilerler. Bir doğuma şahit olmak Çok garip ve öğretici birşey. Merhamet duygularınız tavan yapıyor. Biz sürece müdahil olmadıkça kedi herşeyi kendi hallediyor zaten. Ben sadece kedimin işini kolaylaştıracak şekilde davrandım, beslenmesine çok dikkat ettim, doğumdan sonra biraz zatıflayabilir (emzireceği için) elimden geldiğince kendi maması dışında proteini bol şeyler verdim. Anne, yavrularını emzirirken, sadece anneyi sevdim, canım kızım güzel kızım diye. Doğumdan önce tam bir çılgın olan kedim, doğumdan sonra gerçekten bir anne gibi olgunlaştı:) size de kolaylklar dilerim, inanılmaz duygu dolu anlar

Lokumhn
Lokumhn

932

Gelişmelerden bizi de haberdar ediver

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 122 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR