Erkek Kedim Çiftleşemiyor

Okanyes
Okanyes

179 Puan

Merhabalar 2 yaşında erkek ve 1 yaşında dişi british shorthair kedilerim var. Yaklaşık 2 ay önce dişi kedim kızgınlığa girdi. Erkek Kedim üstüne çıkıyor ama bir türlü çiftleşmeyi beceremiyor. Dişi kesimin bir hafta içinde kızgınlığı geçti. Şimdi tekrar kızgınlığa girdi ama erkek Kedim yine üstüne çıkıyor ama bir türlü yapamıyor. Dişi kedim uygun pozisyona geliyor ama malesef erkek Kedim bir türlü yapamıyor. Sizce yapabileceğim birşey var mı? Şimdiden teşekkürler.


6 CEVAP

meryem_artemis
meryem_artemis

102912

Kısırlaştırın kedilerinizi. Doğum süreci zaten kediler için yeterince zor iken bir de kediniz cins. Onu daha çok zorlayacaktır. Ayrıca bu sitede kimsenin size kedilerinizi çiftleştirmeniz için taktik vereceğini sanmıyorum.

Okanyes
Okanyes

179

Taktik isteme manasında demedim. Başına daha önce böyle birşey gelen oldu mu veya böyle olsa dahi ilerde çiftleşirler mi bilgisi olan var mı diye yazmıştım. Kedilerin az bir defa yavruları olmasını istiyorum. Bakım konusunda sıkıntı olmaz daha sonra kısırlaştırmayı düşünüyorum.

meryem_artemis
meryem_artemis

102912

@Okanyes bir kez annelik duygusu tatsın vs. gibi düşünüyorsanız, kedilerde annelik duygusu yok, tamamen içgüdüsel olarak bakıyorlar yavrulara. British ve scottishler zaten genetik olarak hassas ve hastalıklı ırklar. Boş yere kedinizin ömründen 3-5 yıl çalmaya gerek yok. Kedilerinizi çoğalttığınızda 4-5 tane hastalıklı can dünyaya gelecek. Sırf bu yavru sevdasından dolayı o kadar canın ömür boyu hastalıklarla savaşmasına karşıyım.

hellothere
hellothere

523

sinirlerle oynamak için mi böyle sorular soruyosunuz zaten cins kedi alarak üretime yeterince katkı sağlıyosunuz fazlasına gerek yok bence

Okanyes
Okanyes

179

Niye sinirlerinizle oynuyorum anlamadım. Bakın bunları yazmak istemezdim. Yapılan iyiliklerin anlatılması hoş değil ama sizin ön yargılarınızdan ve burada bu yazdığınız okuyan bir sürü insanın ön yargısı olmaması için yazıyorum. Bahçeli evde oturduğumuz yaklaşık 25 yıl boyunca sayılarını hatırlayamayacağım kadar çok sokak kedilerinin bakımını üstlendik. Şuanda da bulunduğum apartmanın bodrumunda annesi babası ölmüş ve yavru hallerinden bu yana bakımlarını üstlendiğimiz 5 tekir kedimiz var. Bulunduğum site ve çevresinde çok fazla sokak köpeği olduğu için bırakamıyorum ve onlara evdeki kedilere nasıl bakılması gerekiyorsa o şekilde bakmaya çalışıyorum. British kedileri sakinliklerinden ve ev için daha uygun olduğunu düşündüğümden sahiplendim. Onlar da can taşıyorlar. Cins kedilere karşı bu şekilde önyargılı olmayın. Ayrıca bir üst mesajda british kedilerin genetik rahatsızlığı olduğu yazılmış. Bu yanlış bir bilgi. Scotishler de genetik bozukluk var ama britishler öyle değil, ayrıca sahiplendiği golden britishin 6 nesil geriye dönük seceresi var. Ve bu güne kadar genetik bir rahatsızlıkları olmamış. Neyse sizin gibi ön yargılı düşünenler oldukça bu şekilde bir forumda yanlış anlaşılabilecek bir soru sorduğum için pişman oldum. Benim kedilerin en az bir sefer yavruları olmasını istememin sebebi annelik duygusunu tatmaları için değil. Kedileri sevdiğim için, onların yavrularına da elimden geldiğince bakmak istediğimden.

Okanyes
Okanyes

179

Bir de aklıma gelmişken Bodrum'da baktığımız kedilerin anne babaları ölmüştü demiştim. Annesini anladık ta babalarının öldüğünü nereden biliyorsunuz veya babasının hangi kedi olduğunu nereden biliyorsunuz sorusu gelebilir. Anne ve babalarının da bakımını biz üstlenmiştir. Babaları ponçik'e malesef araba çarptı. Anneleri Mia' nın ölüm nedenini anlayamadık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 139 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR