Kedimin Tespit Edilemeyen Alerji(?) Sorunu?

nazenininci
nazenininci

3469 Puan

kedim neredeyse 1 yıldır aralıklarla nefes sorunu yaşıyor. geniz akıntısı gibi sesler çıkarıyor ve sesli şekilde nefes alıyor. ilk veterinere gittiğimizde kan testi ve röntgen yapıldı bir şey çıkmadı. veteriner alerjik olduğunu düşünüp prednol başladı. alerjisi her tetiklendiğinde kullanıyorduk. daha sonrasında prednol içtiği bir gün pembe bir çiş yaptı yine veterinere gittik bu sefer farklı bir yere.röntgen çekildi test yapıldı genel muayenede yine hiçbir şey çıkmadı. nefesi için bir şey diyemediler. çiş sorunu geçti prednol vermeyi bıraktım böbrekleri zarar görüyor diye. ama nefes sorunu devam ediyordu teşhis konulamadı. geçen hafta yine başka bir veterinere götürdüm alerji iğnesi yaptı ve bir haftadır kedim çokk iyiydi. bugün yine başlıyor gibi aynı sıkıntı veteriner uzak ve kapalı olduğundan yarın sabah götüreceğim tekrar. sorum şu, prednol verildiğinde geçen tek hastalık alerji mi? mesela aspergilloz diye bir hastalık da varmış o belirtileri de var gibi. veterinere sorduğumda alerji büyük ihtimal alerji iğnesi vurunca geçerse alerjidir dedi. ama ben 1 yıldır neyin tetiklediğini de çözebilmiş değilim. maması değişti, yaşadığımız ev değişti, evde toz yok çiçek yok sigara içilmiyor aynı aralıklarla bu sorun tekrarlıyor bazen kendi kendine geçiyor. böyle bir durum yaşayan var mı? ve yarına kadar rahat etmesi için prednol vermeli miyim? ekim ayından beri hiç kullanmadık.

5 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11392

Merhaba. Atopik dermatit böyle bir şey… maalesef çözümü yok.
Yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız…


Kedinizin cinsini bilmiyorum. Yapısal bir bozukluk da olabilir burnunda.
Prednol çok ciddi ve doz ayarlamasının dikkat edilmesi gereken bir ilaç. Ayrıca mide koruyucu da vermeniz lazım prednolle.


Bir yeri düzelteyim derken böbrekler mide gitmesin…


Dişlerine de bir baktırın bence.

nazenininci
nazenininci

3469

ve uyurken sorun yok horlama vs gibi uyanınca daha sıkıntılı oluyor ağzı da normalde olduğundan daha farklı, kötü kokuyor.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Geçmiş olsun hangi sehirdesiniz vet tavsiyesi için

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Kumunu pelet kullanabilirsiniz

Ahudr
Ahudr

11457

Kum ne kullaniyorsunuz misir kocanı tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 118 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR