Tuvalet Kumunu Çok Kazma Durumu

iozksn
iozksn

950 Puan

Merhaba,
Bizim ufaklık kakasını yapacağı zaman kumunu çok fazla kazıyor. Kum seviyesi az olmamasına rağmen (7-8 cm derinlik) tuvalet kabının dibini bulana ve hatta bulduktan sonra da epey kazıyor, bazen tam kakasını yapmaya başlayacağı zaman dönüp yeniden kazmaya başlıyor. Sonunda da işini görüp üstünü örtüyor ama neden bu kadar çok kazdığını çözemedim. Sizce nedendir? Daha fazla mı kum koymalıyım acaba?
Şimdiden teşekkürler.

15 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bunların hepsi ayrı bir cins ondan :D


Bizimki de ekskavatör gibidir. Kaz kaz magmaya kadar kaz. Sonra bir de bir saat kapat kapat kapat. Ben içerden sesleniyorum tamam olmuştur o diye. Ancak o zaman ikna oluyor. :D Ama bunu hep yapmıyor. Bazen bazı yaş mamalardan sonra yapıyor. Kendisine kötü kokuyorsa kakası ekstra derine gömmek istiyor işte :) Küçük bir serseri evet :)

Infernus
Infernus

111806

Hoşgeldiniz titiz mi titiz bir oğlunuz var. Kakasının kokusunu beğenmediği için de daha derine gömme isteği oluyor olabilir. Ben de bir ara farklı mama denediğim zaman çok abartmıştı bu işi. Başka konularda çok uzun anlatmıştım bu maceralarımızı. Aslında doğada bu davranışı başka bir canlıya av olmamak için yapıyorlar. Kokuya gelip de onları bulmasın diye. Ev hayatında ise titizlik ve alışkanlık veya içgüdü sebebiyle. Daha ne maceraları olacak kimbilir eğer titizliktense. Ayağı kuma değmesin diye cambaz gibi kutunun kenarına basıp havadan yapmalar. Duvara tırmanıp üstten bırakmalar gibi eğer açık tuvaletse. Daha da ilerisi bu davranışın obsesiflikle tanımlanıyor. Benimki artık o kadar abarttı ki sanatsal çalışmalar yapmaya başladı. 3-4 defa gördüm ; Denizi ikiye ayıran Musa adlı çalışma yapmış kumda. Kum kabının ortası düz çizgi bomboş kabın dibi plastik gözüküyor. 2 yan tarafı sıra dağ tepeye kadar, bi tarafta çiş diğerinde kaka :) kolaylıklar diliyorum işiniz var.

Infernus
Infernus

111806

Hı hı yapamaz :) benimki de kapalı tuvalet. Ayaklarına çiş değmesin atlamasın diye girdiği şekilleri görseniz keşke. Giriş yerindeki kenardaki yüksek yerdeki 1 cm genişliğe 4 ayak sığdırıp tersten oturup alaturka tuvalete yapar gibi çiş yapıyor. Sizinki kim bilir neler neler yapacak? Bu başlığın altına yazarsınız ileride:) işte size düşen biraz da eğer çok kötü koku değil de titizlik kaynaklıysa bir miktar kazmasına kapatmasına izin verdikten sonra tamam yeterli komutuyla kesmesini sağlamak ilgisini başka yere çekmek gerekirse tutup içinden çıkarmak. Yoksa obsesyona doğru gidiyor ileride.

ursaminor
ursaminor

116511

Ben bir de şeyi merak ediyorum. Bizde iki kap var yanyana. Ben bunları yıkıyorum temizliyorum paklıyorum yepyeni kum koyuyorum, paspası süpürüyorum, duvarların tozlarını siliyorum. Sonra yerine yerleştiriyorum. Birini koyuyorum daha diğerini yerine koyarken Fıstık Hanım gelip ilk koyduğuma giriyor, kenarlara dayanıp uzanıyor ve gözümün içine bakaa bakaaaa şrrrrrrrr diye sesi kulaklarımda çınlaya çınlaya çişini yapıyor. Ayıp diyorum utanmıyor musun ya göz hizamda yapma bari. :D


Bu utanma filan hak getire. Sizde de var mı bu durum. Arsız utanmaz şımarık haller? :D

iozksn
iozksn

950

Önceki cevabınızdan tuvaletinizin açık olduğunu düşünmüştüm, bir kediden bahsettiğimizi göz önünde bulundurmalıymışım :) Çok kazmasının benin rahatsız eden bir yanı yok, sadece normal olup olmadığını merak etmiştim. Kedilerin her türlü garipliğine bayılıyorum açıkcası, uyumalarından oynamalarına, yemek yemelerinden tuvaletlerini yapmalarına kadar inanılmaz keyifli yaratıkları bence :) Yıllar sonra bir kedim olduğu için çok mutluyum :)

Infernus
Infernus

111806

Ben kendim için yazayım. Saklı gizli çıt çıkarmadan yapıyor. Bazen işini bitirmiş banyodan çıkarken göz göze geliyoruz. Pırrr evin içinde bir o yana bir bu yana koşmak 15 tur. Sonra ben üstüne gitmeyince ilgilenmiyormuş gibi yapınca sakinleşiyor. Tam kabahatinden utanan erkek çocuk hareketleri. Hele o işini yaparken kazayla karşılaşınca filan hak getire yarım bırakmak suretiyle kaçıyor. Bu tuvalet işlerinden ölesiye utanıyor ve nefret ediyor elinden gelse hiç içinden çıkarmayacak. Diğerleri öyle değil ama yanındaymışım değilmişim hiç umurlarında değil. Hatta temizleme zamanlarımı biliyorlar. Ben gelmeden hemen önce yapmışlarsa öyle yalandan 2 kum atıyorlar üstüne o kadar :)

Ecerana
Ecerana

14974

Bu arada sık temizlemiyorsanız kabını önceki kakanın kokusunu alıp onu kapatmaya çalışıyordur belki bizim ki çok küçükken alırdı önceki dışkısının kokusunu yaptım zannettip üstünü örter çıkardı ben tekrar koyardım yapardı artık biraz değişik hayvanlar

nyancat
nyancat

9149

Benim kedim küçüklüğünden beri dibini bulana kadar kazıyor hatta artık kumu kabın tek bir yarısına topluyor.
Eskiden kum paketinin tamamını dökerdim kabına kazmasın diye ama illaki dibini görmesi gerektiği için kazıyordu o yüzden az kum koyuyorum haftada bir de tamamen temizliyorum

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174

ahahaha okurken kendi kızımı gördüm resmen benimki de aynı hatta bazen kazarken tutamayıp kaçırıyor okadar uzun kazıyor ki poposu bile buna dayanamıyor.. bence sorun teşkil eden bi şey değildir hepsinin huyu farklı :)

Infernus
Infernus

111806

O tamamen acemilikten kaynaklı :) ileride büyüdükçe geçer.

Ecerana
Ecerana

14974

Bnim de 3 aylık kedim var 2,5 aylığa kadar o da kaka yapacağı zaman çok kazardı şimdi çiş yapacağın da neredeyse hiç kazmıyor direk yapıp örtüyor kaka yapacağın da da eskiye göre daha iyi iki kazıp yapıyor bn ce büyüynce geçer diye tahmin ediyorum ya da kabını günlük temizlemiyorsanız belki ondan da olabilir gene daha bilgili arkadaşlar yazacaktır. Ha bu arada bnim kedim de kabızlık vardı onunla alakası var mı bilmiyorum ama belki kakasını zor yapıyorsa rahat yapamadığı için sürekli uygun pozisyon arıyor olabilir

iozksn
iozksn

950

Cevaplar için teşekkürler :)
Temizlik günde 1 defa, genelde gece yatmadan önce yapıyoruz. Kendisi de zaten genellikle günde 1 veya en fazla 2 defa kakasını yapıyor. Yani temizlik nedeniyle olduğunu düşünmüyorum ama herhalde cinslikten veya henüz küçük (9-10 haftalık filan) olduğundan :)

Ecerana
Ecerana

14974

Infernus
Bir insan bu kadar güzel anlatabilirdi can dostunun yaptığı dışkıyı. Demek ki kediniz sanatsal çalışmak istemiş bizimki gibi hemen yapıp çıkıyım değil de madem yapıyorum boşuna vakit kaybetmeyim azıcıkta böyle eğleneyim demiş :-D

iozksn
iozksn

950

@aleynacamgoz :) Evet, aynı durum bizim ufaklıkta da oluyor, hatta o yüzden tuvaletin duvarlarına bulaştırıyor :)


@Infernus Cevabınız için teşekkür ederim :) Titizlik güzel bir şey, bence sakıncası yok :) Ama bizim şimdiki tuvalet kabımız kapalı olduğundan dediğiniz akrobatik hareketleri yapamaz henüz.

iozksn
iozksn

950

@ursaminor Tuvaletini temizlerken gelip ne karıştırıyorsun dercesine burnunu sokarak müdahil oluyor ancak öyle temizler temizlemez, nispet yapar gibi tuvaletini yaptığına daha şahit olmadım :)


@infernus Bizde gizli saklı bir durum olmuyor, kumu kazdığını evin her köşesinden duyabiliyoruz çünkü :) İşini görürken göz göze gelirsek de hiç istifini bozmadan işine devam ediyor. Tuvaletinden çıkarken eğer yakındaysam ama maksimum hız ile kaçmaya çalışıyor çünkü küçükken ishal durumlarında sürekli peşinde takip edip temizliyordum ortalığı kirletmesin diye. Ondan kalma bir alışkanlık kaçma dürtüsü :) Bir de genellikle burnunda kum tanecikleri ile çıkıyor, neden burnunu kuma yapıştırarak koklama gereği duyuyor hiç bilmiyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2037 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR