Bebek Kedi Göz Enfeksiyonu

melv
melv

667 Puan

Herkese merhaba. Baktığımız sokak kedilerinin birisi evin bahçesine doğum yapmış arkadaşlar ilk doğumu. 3 yavru doğurmuş. Doğumun üstünden ne kadar geçti bilmiyorum ama nereye doğurduğunu bulduk yavruların gözü daha açılmamıştı. Ama açılmadan gözleri davul gibi şişmiş. Ben anne tecrübesizdir diye düşünerek ılık suya batırılmış pamukla gözlerini hergün silmeye başladım yavruların. Bir süre enfeksiyonlu olan gözleri açıldı enfeksiyon aktı şişlikte indi. Ancak şuan gözlerinde kırmızılık var damla ihtiyacı var ama bebek diye alıp veterinerede götüremiyorum annesinden ayırmamak adına. Varmı konuyla ilgili bilginiz. Nasıl geçer gözleri tobrased,exocin,brunac gibi damlalar elimde mevcuttur.

7 CEVAP

Dilarayrtsvn
Dilarayrtsvn

1093

Ben sokak kedilerine teramixyn sürüyordum . Ayrıca çayla pansuman yapabilirsiniz

aslihan_e
aslihan_e

128354

Terramycin göz merhemi ve Tobrased göz damlası kullanın. En başta ılık su ile tedavi etmeye çalışmak yerine terramycin göz merhemi kullansaydınız gözler şimdiye çoktan iyileşirdi ama ılık su enfeksiyonu durdurmadığı için göz zarar görmemiştir umarım. Brunac kullanma düzeyine gelip gelmediğine karar vermek için veteriner kontrolü şart.

melv
melv

667

@aslihan_e terramiycn göz merhemini en başta kullanabilmem için miniklerin gözleri açık olmalıydı. 2 3 aylık bir kedi değil maks. 1 2 haftalık bir kediden bahsediyoruz daha bebek yani. Daha gözleri açılmadan içeriden enfeksiyon kapmış. Anne tecrübesiz. Ilık suyla gözlerini silerek 2-3 gün gözler kendiliğinden açıldı ve enfeksiyon aktı. Asıl o enfeksiyon akmasaydı göz patlasaydı zarar görürdü bence.

melv
melv

667

terramiycn kullanıma başladım bununda bilgisini vereyim sizlere..

aslihan_e
aslihan_e

128354

Zaten minik bebeklerde de terramycin kullanılıyor, hiçbir sorun olmuyor, yıllardır kullanıyorum. Terramycin'i sürdüğünüzde dakikalar içinde iltihap dışarı akıyor zaten.

melv
melv

667

terramiycn göz dışına değil alt göz kapağına sürülür

melv
melv

667

Keşke dakikalar içinde sonuç alınsaydı inanın herşey daha kolay olurdu aslıhan hanım. Ben de yıllardır birçok kedinin tedavisini üstlendim. Evde kendime ait ilaçlardan ziyade kedilere ait ilaçlarım bulunur. terramiycnin nerede nasıl kullanıldığını biliyorum teşekkür ederim yorumunuz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR