Slm Petlebi Ailesi Bu Gün Bi Dogo Arjantin Aldım 3 Aylık Daha Beslemesi Hakkında Bilgi Alabilir Miy

Boyka63
Boyka63

221 Puan

Kolay gelsin arkdşlar bu gün yavru dogo aldım 3 aylık daha önce hiç beslemedim ama çok araştırdım sizin değerli bilgilerinizi almak isterim beslemesi ile ilgili ayrıca köpeğimi uysal yetiştirmek istiyorum iki çocuğum var biri 3 yaşında biri 1 yaşında gönül rahatlığıyla arkadaş olabilirler mi sizce şimdiden tşk .


7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle tüm aşıları tamamlandıysa kesinlikle dışarı çıkarmamalısınız. Bu çok riskli ve ciddi hastalıklar bulaşabilir çünkü.


Beslenme konusunda maddi durumunuz yeterli ise barf (çiğ et diyeti) homemade( pişmiş et sebze vs. den oluşan mama) beslemenizi tavsiye ederim. Kuru mama ile beslemek isterseniz İnsinct ,Orijen,Acana gibi markaları tercih etmenizi tavsiye ederim.
Eğitim konusunda Kral Köpek Ailesi'nden yardım almanızı tavsiye ederim. Kendilerine şuradan ulaşabilirsiniz suradaki bilgilerden ulaşabilirsiniz http://www.kralailesi.com/iletisim/
İlk köpek olarak baskın ırk olan bir ırk tercih etmeniz bence pek iyi değil fakat profesyonel yardım ile iyi bir şekilde yetiştirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Umarım herşey iyi olur köpeğiniz ve sizin için


Dogo çok hoşuma gitti diye aldım evde biri 3 biri 1 yaşında iki çocuğum var sizce oynamalrına izin vermelimiyim yani sıkıntı yapmaz mı çocuklar için



Öncelikle köpeklerin oyuncak olmadığını çocuklarınıza öğretin. Sevilmek ve oynamak istemeyebilir bu tarz durummlarda miniği pek rahatsız etmesinler. Mama verdiğiniz kaba bütün aile üyeleri ellerini soksun ve yavruya ellerinden biraz yedirsin bunu günde bir kez yapın ki minik mama kabına dokunulmasında bir sorun olmadığını anlasın. Yavru köpekler ısırarak oynar bu konuda sizin yoğun şekilde ilgilenmeniz gerekecek. Bizim miniğin dişleri gördüğüm diğer köpeklere oranla testere gibiydi kolumun kan ile dolup taştığını bilirim. Ciddi şekilde, dövmeden baskınlığınızı kurup oyun oynarken ısırmamayı öğretmeniz gerekecek. (Diş dökme döneminde veya dişleri kaşındığında oyuncak verin ancak kimi minik oyuncağı değil sahibini tercih eder. Bu bir nevi sevgi göstergesidir ancak can yakabilir.) sonuç olarak hazır çok küçükken sadece sizin çocuklarınızla değil çevredeki tüm çocuklarla oynatın ki çocuklara karşı çok daha oyuncu bir yapıya bürünebilsin.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Keşke sadece hoşuna gittiği için almasaydınız. Baskın ırklar profesyonel kişiler tarafından ilk köpek olarak pek önerilen ırklar değil çünkü tecrübesiz her köpek sahibi istemeden ufak yada büyük hatalar yapar, diğer ırklarda bu hatalar daha küçük halledilebilir davranış bozukluklarına sebebiyet verirken baskın ırklarda daha büyük zor halledilebilir davranış bozukluklarına sebebiyet verebilir.


Şuan zaten köpeği almışsınız, ailenizin bir ferdi olarak görüp bakmalısınız ama lütfen önceki yorumumda yazdığım kişilerden yardım alın. Şuan bir yavru ama çocuklarınız çok küçük,oynarken dişleri kaşındığı için çocukları ısırabilir. Çocuklarınızda bilinçsizce istemeden yavruya zarar verebilir. Sizin yada eşinizin gözetimi altında hiç bir arada yalnız bırakmadan oyun oynamalarını sağlamanızı tavsiye ederim

Boyka63
Boyka63

221

Dogo çok hoşuma gitti diye aldım evde biri 3 biri 1 yaşında iki çocuğum var sizce oynamalrına izin vermelimiyim yani sıkıntı yapmaz mı çocuklar için

İkinci olarak dogonuz 18-24 aylık civarlarında kendi baskınlığını göstermeye başlayacaktır bu döneme kadar temelinde bir yavrudur. Bu süreç onu iki yaşına kadar hazırlamanız demektir. İki yaşına geldiğinde baskınlığını ve ciddiyetini konuşturursa şaşırmayın yani. :)

Ama dogo Arjantino yani bilmiyorum :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2691 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR