Ağızda Yara,Yüzde Şişlik,Kusma

burcuzk
burcuzk

166 Puan

5 aylık kedimin ağzında yara çıktı geçer gibi olup diğer tarafına da yayıldı veterinerimiz mama değişikliğinden dedi ama kusmayla yüzünde şişliklerde oluşmaya başladı.tavuklu mamadan somonlu mamaya geçmiştim acaba somonlu mamaya alerjisi mi var?


2 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

ağızındaki yara diş eti ve ya diş etraflarındaysa gingivit olmuş olabilir ama veterineriniz mama değişikliği diyorsa bi başka veterinere götürebilirsiniz mama kavı ve etrafı hijyenik olmadığından da enfeksiyonel bir yara olabilir hatta mamaya olan alerjenik bir reaksiyonda olabilir. Bir başka veterinere götürerek konuyla alakalı bilginizde artar ağız yaraları ciddi bir sorunun başlangıcı olabilir atlatacağı geçici bir hastalıkta olabilir


geçmiş olsun 🐾

aslihan_e
aslihan_e

128354

Calivirüs gibi bir problem oluşmuş olabilir. Bazı kediler viral enfeksiyon kapınca yüzleri şişer, gözleri küçülür ama belirgin bir şişme varsa orası ayrı tabi ki. Biz kedimizin biri hasta olunca yüzünden korkuyoruz mesela, çok şişiyor, göz rengi de değişiyor. Siz isterseniz mamayı kesin, düzelme olacak mı görürsünüz ama viral enfeksiyon bile olsa eğer ki ciddi bir şey değilse genelde kusmaları ikinci gün devam etmez zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 77 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR