Köpeğim 15 Yaşına Geliyor Ve Veterinerler Artık İlgilenmiyor. Uyut Diyenler Var.

Eşimden emanet kalan 2009 doğumlu Alman Av köpeği Kurzhaar cinsi köpeğimiz normalde 21 kilo iken eşimin vefatından sonra inanılmaz şekilde kilo aldı. Hareketsiz yaşam ve ilerleyen yaşı onu şu anda 45 kiloya kadar çıkardı. 12 sene yaşadığı söylenen köpeğimizin yaşı on beşe yaklaştığı için de veterinerler sağlık sorunlarına ilgi göstermiyor. Her soruna "yaşındandır" diyorlar. Kaşınıyor ama yıkayıp, bakımını yapanlar hastanenin veterinerleri. Aşısı eksik desem, "gerek yok bu yaşta" diyorlar. Dışkılama sorunu var. Yüzde 95 ishal ve yeşil yapıyor. " yaştandır. sindirim sistemi bozulmuştur" diyorlar. Esnaf "köpeğini sevmiyoruz. buradan geçirme. çişini yaptırma, çöpünü bizim çöp kutumuza atma" diye şikayet ediyor ama bu işlek caddede bir park yok ve köpeğim kilodan, yaştan dolayı uzaktaki parka da gidemez çünkü yokuş merdivenli ve evin bir kat merdivenlerini bile inemiyor. Gözleri görmez oldu. basamakları görmüyor. Normal mama yemiyor. ödül maması yiyince de yutamıyor. ortalığa çok fazla kırıntı saçıyor. Yazlığımızın yaşlı kapı komşuları "bunun tipi bozulmuş. uyut artık" diyorlar. Bazı köpek sahipleri "ona işkence ediyorsun. artık hayat kalitesi düşmüş. uyut" diyorlar. Hayvanın bir hastalığı var mı bilmiyorum. bakmıyorlar. Normalden fazla yaşadı ama 3 buçuk senedir de her gün çikolata yiyor. yine de eşimi kaybettiğimiz halde hiç bir neden onu ölüme götürmedi. Şu ara nefes alma sorunu da yaşıyor. Kim hata yapıyor? Hayatından memnun ki her şeye rağmen yaşıyor bu hayvan. Bundan sonra ben ne yapabilirim? evde biri kalp hastası olmak üzere üç kedim ve bir de yaşlı annem var. Hepsinin bakımı benim üzerimde ve benim de kanser geçmişim var. Bazen kafayı yiyorum. Bana ne önerirsiniz?


11 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114347

Merhabalar.


Benim tek takıldığım nokta şu: "3 buçuk senedir de her gün çikolata yiyor." Bu cümleyi okuyana kadar emin değildim ama bu cümleden sonra emin oldum ki siz hata yapıyorsunuz. Zaten yaşından dolayı tüm hastalıklara çok daha yatkın olan bir hayvana büyük kötülük ediyorsunuz. Körlüğünün de aşırı kilosunun da tek sebebi her gün tükettiği şeker olabilir. Kendi gidip marketten satın alamayacağına göre siz veriyorsunuz. Vermeyin. Vermeyin.

Mini2019
Mini2019

11392

Merhaba, öncelikle uzun süre köpek bakmış biri olarak hepsi hallolur.


şeker köpekler için zehirdir. öncelikle asla şeker vermeyin. su içmiyorsa günlük olarak deri altına kendiniz bile serum verebilirsiniz. bu ona iyi gelecek.


öğününü günde 1 verin ve diyetine haşlanmış etle ve sebzeyle devam edebilirsiniz. haşlama tavuk, kabak, havuç... gibi
probiyotik de verirseniz ishale bir nebze iyi gelir ama yeşil dışkı normal değil. karaciğer safra bağırsaklar büyük ölçüde hasar görmüş muhtemelen.


kurzhaar'lar aktif köpeklerdir. yatmak ruhlarına aykırı. her gün kademeli olarak yürüyüşünü artırın. keşke ormanda gezebilse..


Siz kimseye kulak asmayın. herkes kendi pisliğine baksın. O size tutunmuş bir can. herkesin olduğu gibi onun da yaşama hakkı sonuna kadar var. insanlar evcil hayvanlara da birey gözüyle bakmayı öğrenecekler!


burada iş size düşüyor. kalan ömründe sağlıklı beslenme, probiyotik, vitamin destekleri, su ve egzersiz gerekli. mutluluklar :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Çikolata vermek nedir ya? Köpeklerin tatlı yemesinin onları kör yaptığını hiç mi duymadınız kaç senedir köpek besliyorsunuz! O köpeği siz kör ve obez yapmışsınız yaşlandığı ve kilolu olduğu içinde fazla yürütemezsiniz de yürümezse hayatı da düzene giremez. Yaşlandığı ve hareketsiz olduğu için zamanında belirli bir diyete girmesi gerekirdi ve o diyetle, takviyelerle ölene kadar devam etmesi gerekirdi. Belliki köpeğin bu durumda olması sadece sizin suçunuz gibi görünüyor. Sağlıklı beslemeye başlayıp belirli takviyelerle egzersiz yaptırmalısınız ayrıca kilo vermesi ve böbrek sağlığı için bolca su tüketmesi gerekir yoksa yattığı yerden ölümünü izlersiniz.

zibityus
zibityus

11845

aşırı kilosunun sebebi sizsiniz. köpekler, insanları ölünce üzülüp depresyona girmezler, kilo almazlar. bu sadece yeterli antrenman yaptırılmadığında gerçekleşir. yaşlı köpekler de çok yürütülemez. bu saatten sonra yapabileceğiniz bir şey yok. psikolojiniz de bu durumu kaldırmıyor belli ki. köpeklerinn 15 yıl yaşaması, 100 yıl yaşamış insana benzetilebilir. o sizden daha yaşlı. daha zor durumda. ötenazi çok korkunç görünüyor evet ama düşünmelisiniz belki gerçekten en iyisi odur. bunu önerenlere de önyargıyla yaklaşmamalı ve kötü niyetli olmadıklarını anlamalısınız.

ssedef28
ssedef28

1201

köpeğiniz ortalamanın 3 yaş üstünde yaşadığı için herkesten tebrik mi bekliyorsunuz anlamadım. köpek zaten yaşlı beslenmesine sağlığına ekstra dikkat etmek varken neden çikolata veriyorsunuz her gün amaç ne yani daha çabuk ölsün diye mi?? çikolatanın öldürmediğini iddia etmişsiniz bi de size ne yazılsa boş

Köpeğin yaşı 15 dikkatinizi çekerim. Normalde yaşaması gerekenden fazla yaşadı ve aşırı kilolu. Ben meme kanseriydim ve bir kolumun lenfleri alındı. 1 kilodan fazla kaldırmamam lazımken bu koca köpeği yıkamak için belimi bile sakatladım. Nereye, nasıl koyayım? Tiroitlerinde sorun olduğu için o kiloyu veremez. Zayıflatmam mümkün değil. Burası kocaman işlek cadde. Kafeler ve motorlarla dolu bir yol. Köpeği yürütebileceğim bir yer yok. Kaldırımın sonuna zor gidiyor. Evde de tuvalet yapma alışkanlığı yok. Herkes beni suçlamış ama kimse de "12 sene ömrü olan köpeği 15 yaşına getirebilmişsiniz bunca kanser sıkıntısına rağmen" diye kutlamamış. Siz yine iyi yanıt vermişsiniz cennet 29. Teşekkürler.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Geçmiş olsun. Başka bir vererinere goturseniz ve dışarıda dolastirmaya çalışsanız :(. Allah kolaylık versin

Cennet29
Cennet29

123890

Sizin kanser geçmişiniz eşinizi kaybetmemiz hepsi çok yorucu süreçler. Sizde köpekte kötü etkilenmiş olmalısınız Allah yardım etsin. Bunları yaşamadığımız için sizi asla anlayamayız ama köpeğinizin hareket etmesi gerekiyor malesef şuan anormal sağlıksız bir görüntüye sahip. Bebek arabası gibi arabaya köpeği koyup onun yürüyeceği bi alan bulana kdr süremez misiniz? Dolaşması şart bu şekilde daha kötüye gidecek gibi gözüküyor

Hayvanın 12 yaşında ölmeyip 15 sene yaşadığını görmeden bana çirkin yorum yapan herkese yeniden köpek eğitimi almalarını öneririm. Üst kat komşumuzun da köpeği bizimki gibi 2009 doğumluydu ve klasik kuru maması dışında mama yemedi. 3 sene önce kanserden öldü. Bizimki kilosuna rağmen yaşıyor dikkatinizi çekerim. Çikolata filan öldürmüyor. Kör de değil. yaşa bağlı katarakt var. Veterineri 1 tane değil 5 tane. Gittiğimiz yer hayvan hastanesi. 7 /24 açık bir yer. Bu köpek hiç bir zaman sebze yemedi. Tavuk verince de bağırsakları bozuluyor.

ayrıca. Kilosunun nedeni yaşından kaynaklı eklem güçsüzlüğü ve dolaşacak yer bulamamız. Eşimin vefatı da psikolojisini bozdu. Normal kuru mama yemeyi reddediyor. 3 gün de aç kalsa yine yemiyor normal mamayı. Ne markalar aldım. yemiyor. Ödül mamasıyla beslendiği ve az hareket ettiği için kilo alıyor. Lütfen şu yazdıklarımı tam okumadan çirkin suçlamalar yapmayın. 9 kitap yazmış insan olarak cahil olamam değil mi? Siz 9 kitap okudunuz mu? 12 sene yaşar, denen köpek 15 yaşına gelmiş onu niye okumuyorsunuz?

Ahudr
Ahudr

11457

Aysegül hanimcim ben sizi tebrik ederim 12 yaşında ölmeyip 15 yasina kadar getirdiginiz için. 5 yasindaki 10 kilocuk olan kediniz icin de umarım 15 yaşını görmek nasip olur o ne ile beslendi ben de kilo almasını istiyorum ama beceremiyorum biraz tüyo verirseniz sevinirim.Sevgiler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR