Kedim Çok Tüy Döküyor (Halledemezsek Ayrılacağız)

Merhaba. 8 aylık bir tekir kedim var. canım ciğerim. Fakat annemin alerjisi tutmaya başladı çükü aşırı derecede çok fazla tüy dökmeye başladı. önceden sorun olmuyordu bu kadar dökmediği için ama bu çok problem. Acilen halledemezsem eğer sahiplendireceğiz. ve bunu asla istemiyorum. veteriner demeyin boşa çünkü deprem bölgesinde yaşıyorum ve veteriner kalmadı demem bile abartı olmaz hatta onu geçtim en yakını 150km üstünde.
-Lütfen çözüm sunun dramatize yapmayın sabahtan beri ağlayıp zırlıyorum kaç yaşında adamım lütfen rica ediyorum sizlerden.

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128354

Annenizin bünyesi alışırsa alerjisi hafifleyebilir. Ben eskiden kedilerimi hiç kucağıma alamazdım, sevemezdim. Şuan polen dönemi, sorun kedi olmayabilir. Alerjik bünyesi olan insanların genelde birçok şeye alerjisi olabiliyor. Temizlik yaptığımda tozlar yüzünden hasta olurum mesela. Anneniz bayram temizliği yaptığı için alerjisi çoğalmış olabilir. O zaman toz-akar-tüy ne varsa üst üstte yoğun şekilde geliyor. Sabah akşam açık havada iyice tarayın kediyi. Tüylerin tersine tarayınca daha çok tüy toplanıyor, sonra düz tarayıp çıkanları alırsınız. En son da elinizi suyla nemlendirip üstünde gezdirerek boşta kalan tüyleri de alın. Ayrıca alerjiyi bir tek tüy tetiklemez, kediler yalanınca tükmükleri havada o kadar ilerliyormuş ki, alerjenler her yere yayılıyormuş. En çok da bu tetikliyor alerjiyi. Tüy dökümünden önce problem olmadıysa bundan sonra da olmayabilir. Kediyi annenizin yattığı odaya da girdirmemelisiniz.

tommyse
tommyse

10473

alerjenik mama kullanabilirsiniz....
tüy dökümü mevsimselse bunu durdurmak neredeyse mümkün değil çünkü kış postundan yaz postuna geçiyorlar fakat çok sık dökülüyorsa yediği mama bu konuda etkili. Deri hastalığı yoksa eğer (pro plan'nın live clear maması) kedi tüyüne alerjisi olan insanlar için kedilerine yedirdikleri bir mama bunu kullanabilirsiniz.


Kedi alerjisi; tüyünden tuvaletindekilere kadar bir çok şeyde alerjiyi azdırabilir. Bu durumda evi sık sık temiz tutmalıyız kedimizin olduğu odalarda yattığı yerler en azından belli olursa temizlemeside o kadar kolay olur. Belli bir odaya daha az girerse alerji artışının önü kesilir ya da kedi alerjisi aşısı/ hapı gibi tıbbı durumlarda alerji sahibi kişi doktora gidebilir.


Tüylerinin az dökülmesi ve sağlıklı olması için kaliteli bir mama şart ve maalesef cep yakan fiyatları var ancak gramajına dikkat ederek verildiğinde uzun vadede hayvan için büyük iyilik oluyor ve kendiniz için balık yağı alabilirsiniz bu sayede tüyler güçlenmiş olur.


geçmiş olsun 🐾

oykuyildiz
oykuyildiz

13752

orjinal furminatör tarak ile haftada 1 diğeri ile hergün yavaş yavaş tarama
vetexpert skin tb ya da theravet skin tablet düzenli kullanım
omega 3-6 ile destekleme çinko biotin vb içerikler skin tabletlerde olabiliyor içinde varsa gerek yok ek olarak tabiki .
kullandığı mama her kediye iyi gelmeyebilir. benim kedimde aynıydı sizinki gibi mama kalitesini düzelttik destekledik. bu gibi durumlar psikolojk nedenlerle bile olabiliyor. daha çok oyun oynayıp onunla ilgilenirseniz yardımcısı olur .

sundowndread
sundowndread

3292

annenizin genel olarak bir alerjisi olabilir bu mevsimde tek sebebi kedi olmayabilir. anneniz herhalde kediye pek sıcak bakmıyor işine gelecek gibi evden giderse. ayrıca tekir kediler elbet tüy döker ama sürekli sürekli çok olmaz bu bazı aylarda çoğalıyor sadece.dedikleri gibi bir tane tarama şeyi var furminatör diye onunla her gün annenizin pek girmediği bir odada tarayın ve mamasını değiştirin. bu sorunu büyük ölçüde çözer. kedi sahiplendirmek artık çok zor. size alıştıysa bu kediye eziyet.emin olun o alerjinin bir çözümü var ancak biraz ılımlı olmlısınız annenizde biraz ılımlı yaklaşsın hemen sert çıkmasın bu bir ev eşyası değil bir kedi. tabi bu söylediklerim evde kediye güzel bakılıyorsa geçerli aileniz istemeyip sürekli kedinin her şeyine engel oluyor ve onu kısıtlıyorsa daha iyi bir yuva daha iyi olacaktır

oykuyildiz
oykuyildiz

13752

annenize de zyrtec şurup öneririm akşamları :) bir de bu mevsimler alerji zamanı olduğu için kediyle yaşıyorsunuz diye tek sebep kedi olmayabilir . akar var toz var kapı pencere açmıyoruz deseniz bile üzerimizden toz polen vb taşıyoruz . evde küf - bitki varsa onlar yapar domestoslar cifler eline kullandığı kremler bile tetikler :) alerjiler değişkendir ve zamanla kaybolup nedensiz tekrarda çıkabilirler. iyi günler .

Ahudr
Ahudr

11457

Kanatlı alerjisi yoksa hafta da iki kez çig bir sekilde bildircin yumurtasinin sarisini yedirin.Hangi mamayı yiyor belki mamadan kaynaklıdır sanabellenin mamaları tüy dökümünde etkili deneyebilirsiniz.Proplanin alerji azaltan serisi ekstra tüy döktürdü benimkilere ama belki sizde olmaz bilemiyorum deneyebilirsiniz.Bol bol taramakta gerekiyor

Arkadaşlar vermiş olduğunuz tüyolar için sonsuz teşekkürler. fakat kafam karıştı hangi birini uygulasam en etkili yöntem hızlı yöntem hangisi olur bilemedim ya.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Sık sık tarayıp tüylerini atmanız gerek. Mevsim geçişi olduğu için tüm kediler haddinden fazla tüy döküyor şuanda. Siz sık sık tararken anneniz de alerji için bir doktora görünse iyi olur. Benimde dehşet alerjim vardı doktorun yazdığı 2 kutu alerji hapıyla alerjim falan kalmadı kedimle 3. senemiz ve arada bir hapşurma geliyor o kadar.

Mslna01
Mslna01

9544

Öncelikle bu ara tüy dökmesi gayet normal tüy değişim zamanı bu ara çünkü, bende astım alerji hastasıyım,5 sene tedavi oldum sürekli ilaçlar ile hallederdim sokak kedilerini besledim ve geçti çok şükür eve aldım bu ara yine arttımevsim dönüşü olduğu için ama atmak inanın aklımdan geçmiyor hiç, inşallah anneniz de iyileşir kedi de yerini değiştirmek zorunda kalmaz,bol bol tarayın kediyi günde 4 5 defa hatta daha fazla da olabilir 🥰 geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 244 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR