Kedime Ne Oluyor

Gizemlibiri
Gizemlibiri

200 Puan

Kedimin bu gün sağ gözü suluydu ve şişmişti veterinere götürdüm damla verdi 5 gün damlatmamı sonrasında tekrar kontrole gitmemi söyledi ancak akşam oldu ve kedim bi anda peş peşe 5 6 kere hapşırdı sonrasında da daha hapşırmadı yani kötü bir şey var mıdır umarım yoktur da bu konuda bana yardımcı olurmusunuz lütfennn.

3 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

Kontrole götürdünüz mü?alerjenik bir durum olabilir hapşırma, göz sulanması...
Kontrolden sonra veteriner size daha bilgili yardımcı olur yine de ciddi bir durumu yok gibi duruyor ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın ciddi şeylerin başlangıcı olabilir 🥹


geçmiş olsun 🐾

Gizemlibiri
Gizemlibiri

200

Evet bu gün götürdüm ancak götürürken hapşırması yoktu yani sadece gözü şişmiş ve sulanmıştı şimdi akşam oldupunda 5 6 kere üst üste hapşırdı yani bir şey yoktur değil mi göz dsmlası veriyoruz ayrıca 5 gün sonra tekrar kontrole çağırdı

tommyse
tommyse

10473

Veteriner kontrolünden geçmişse ciddi durumu gözükmüyor zaten tekrar kontrole gittiğinizde hapşırması olduğunu belirtirsiniz ve eğer isterse veteriner bir röntgenle bakar ciğerlerine.


Kedinizi tozlu/pis yerlerden uzak tutmaya özen gösterin. Göz kolay enfeksiyonlanan açık bi alan o yüzden yediği mama içtiği su tuvaletini yaptığı yerlerin temizliği çok önemli.


Ve şunu belirtmek isterim;
Kedinizin kumu çok tozlu çok kokulu ise bu hem gözleri sulandırmanın hemde hapşırmanın nedeni olabilir. Yapmanız gereken olabildiğince tozsuz ve kokusu olmayan kumlar tercih etmeniz. Eğer kokulu ve tozlu kum kullanıyorsanız astım ve göz akması gibi durumlar uzun vadede daha da artar ve kediniz kronikleşen bir hastalığı olur.


geçmiş olsun 🐾

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 86 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR