Kedime Kuduz Aşısı Yaptırmalımıyım?

privacy031
privacy031

974 Puan

Kedim 13-14 aylık oldu. kuduz aşısını yaptırmadım. ama diğer aşıları ve iç-dış parazit damlaları oldu. sizce yaptırmalımıyım.. evden hiiç dışarı çıkmıyor..kimisi iç-dış parazit bile yaptırmana gerek yok diyor.. kafam karıştı.. yardımcı olurmusunuz?

4 CEVAP

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Bence kedinizin sağlıgı icin yaptırmalısınız kontrollu ve sağlık için olan aşılardan zarar gelmez.

esma6363
esma6363

2501

Ben kedimi dşardan aldm daha bebekti annesi onu birakmştı henüz daha anne sütü içiyodu çok küçk olduğu içn aşlarnı yapmadlr ama ben kuduz aşısı yaptrmicam çnkü kutunun içinden başka bi yerde deildi

Darwincan
Darwincan

2570

Bildiğim kadarıyla kuduz aşısı zorunlu bir aşıymış. Haa bunun yaptırımı nedir kim kontrol edecek derseniz inanın fikrim yok ama risk almak yerine aşı yaptırmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Birincisi kediniz evden dışarı cikmasa da bu onun sagligi acisindan onemli bir durum. Ikincisi hayvan sahipleri icin kuduz asisi zorunlu herhangi birini isirip kuduz kaparsa size karsi dava acabilirler. Ucuncusu yurt disi ucak otobus gibi kullanimlarda ilk bakilan asilardan biri. Bunu yaptirmadiginiz surece bu yollari kullanamazsiniz. Tum bu nedenlerle yilda 1 kere yaptirmaniz gerekiyor. Ayrica ic dis parazitlerde hem sizin hem de kedinizin sagligi acisindan 2 ya da 3 ayda bir yaptirmaniz gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1705 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR