Kısırlaştırma Ameliyatından Sonra Olanlar

mertdurna
mertdurna

170 Puan

Merhabalar bugün dişi kedimi kısırlaştırdım ameliyat başarılı geçti her şey normal olması gerektiği gibi ilerlerken evdeki diğer kedim( (kısırlaştırdığımın çocuğu) değişik tepkiler vermeye başladı ve kısırlaşan kedimi görünce kabarıyor hırlamaya başlıyor acaba bunu yapma nedeni nedir zarar vermesinler birbirlerine diye ayırdım onları.
Acaba boyunluğu var diye garip geldiğinden dolayı mı böyle yapıyor hiç anlam veremedim sizin başınıza hiç böyle bir şey geldi mi nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
(Not : ikiside dişi)****

2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114347

Günaydın.


Bu çok sık görülen, çok da normal olan bir durum. Hiç telaş yapmayın. Kediniz kısırlaşıp geldikten sonra kokusu değişti. Üstü başı artık sizin eviniz değil veteriner kliniği kokuyor ve diğer kediniz bu kokuya tepki gösteriyor aslında, annesine değil. Kediler görsel değil kokusal hafızaya sahiptir, diğer canlıları kokularından tanırlar. Şu an annesinin kokusu ona o kadar yabancı ki annesine de bir yabancıymış gibi davranıyor. Siz onları ayırarak doğru olanı yapmışsınız. Birkaç gün bu şekilde ayrı odalarda tutun. Böylece hem anne kedi operasyondan sonra daha rahat dinlenir hem de bu birkaç gün içinde kendini her yaladığında üzerindeki yabancı kokuyu biraz daha giderip kendi kokusuna kavuşur.


Yine de kısırlaşan kedilerde bazen hormon değişikliklerinden dolayı karakter değişimi görülebiliyor. Çok sakin kediler agresifleşebiliyorlar ya da çok saldırgan kediler durulabiliyorlar. Kısırlaşan kedinizi bu bağlamda da gözlemlemenizi ve kontrollü şekilde yeniden bir araya getirmenizi öneririm. Umarım süreci en kolay şekilde atlatırsınız.


Bol patili günler dilerim. :)

mertdurna
mertdurna

170

Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz içimi rahatlattı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 97 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR