Kedimin Ön Ayağındaki Tüylerinde Açıklık

Merhaba, kedim ön ayak bileğinin üst kısmını sürekli yaladığı için orada bir açıklık oluştu.2 hafta önce veterinere götürdüm antibiyotik iğne yaptı ve kristalin önerdi kimyasaldan dolayı tahriş olabileceğini muhtemelen iyileşeceğini söyledi fakat açıklık hala iyileşmedi ayrıca bu sefer diğer ön ayağındaki yine birebir aynı bölgeyi yalıyor ve orası da açıldı. Daha önce böyle bir olayla karşılaşan var mı? Sizce neden olabilir ne yapmam lazım?

3 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11392

merhaba, mantar olsa veteriner anlardı. Veterinerin dediği gibi evde temizlik maddeleri tahriş etmiş olabilir ama yayılması alerjik ya da mantar olabilme ihtimalini artırıyor. takıntılı şekilde sürekli yalaması, ortamda bunu tetikleyen bir şey olduğunu gösteriyor


evde şimdiye kadar olanın dışında bir şey oldu mu ? evde deterjan ve temizlik maddelerini kullanmamak lazım. dış paraziti tam mı bu arada ?
ayrıca veteriner kaşınan kediye niye antibiyorik yapar ki ? anlamış değilim.


kristalinle günlük silip takip etmeli. bir yerde daha oluşursa deri kazıntısı bakılmalı.

evde şimdiye kadar olanın dışında birşey olmadı zaten temizlik maddesi kullanmıyorduk. iç dış paraziti muayene günü yapıldı. Ayrıyetten sholk diye bir ürün aldım bir süre onla yapıcam ev temizliğini hiç duydunuz mu bilmiyorum umarım güvenlidir.Şimdilik dediğiniz gibi kristaline devam edeyim sizce kaç günde iyileşir açıklık?

Mini2019
Mini2019

11392

tüylerin eşit seviyeye gelmesi 3 hafta sürüyor. kısa tüylü bir kediyse.
oksijenli suyu seyreltip temizliyorum ben. dediğini ürünü duymadım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 77 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80494 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR