Kedi Ve Salam?

somnium
somnium

12640 Puan

salamın kediler için zararlı olduğunu, iç parazit riski taşıdığını biliyorum. ne yazık ki, bugün eve gelen misafirimiz kahvaltıda kedim çok istediği için 1 dilim hindi salam vermiş. kedimin düzenli iç-dış parazitini yaptırıyorum, en son 1.5 ay önce broadline iç-dış damla olmuştu. iç parazit riski var mıdır şu an?

3 CEVAP

DamlaRosy
DamlaRosy

584

Hayır bir şey olmaz merak etmeyiin. Düzenli ve çok yemesi durumda parazit oluyor. Ben kedime salam yediğim zaman yarısı kadar bir miktarını veriyorum hiçbir şey olmaz canları çok çekiyor. İçiniz rahat olsun

aslihan_e
aslihan_e

128364

Bir şey soracağım. Ben hiç salam tüketmem de, kediler çok salam yiyince iç parazit oluyorsa bu insanlarda da oluyor demektir. Kedilerin bünyesi paraziti kendiliğinden oluşturmuyor sonuçta. Bu durumda siz de mi parazit tedavisi oluyorsunuz?

somnium
somnium

12640

teşekkür ederim, damla hanım.


aslıhan hanım, dediğiniz şeyi ben de merak edip hekimimize sormuştum. salam, sosis türevlerinin işlenmiş gıda olup birtakım bakteri barındırdığı ve bu bakterilerinin kedilerin iç bağırsağında sindiremedikleri için kalabildiğini söylemişti. ve bu da parazit sorunu yaratıyormuş böylelikle. ama eser miktarda verilmesi veyahut iç-dış parazit için önlem alınması-düzenli iç/dış parazitin yaptırılması- bu riski azaltıyormuş. elbette ki salam ve sosis gibi işlenmiş gıdaların, içerdiği şeylerden dolayı kedilere verilmesi de pek tavsiye edilmiyor. kaldı ki insanlar için de öyle. ben kendim de tüketmediğim gibi, kedime de vermiyorum. ama misafirin benden habersiz vermiş olması, aklımda soru işareti yarattığı için sordum. teşekkür ederim, cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 118 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80516 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR