Kedimi Kısırlaştırmak İstemiyorum??

Smileworld
Smileworld

266 Puan

Merhaba benim 6.5 yaşında erkek schottisch kedim var . 4 yaşında iken sahiplenmiştim . Kısır değil ve doğuştan anomalisi var , kısa kuyruk yamuk ayaklar . Kedim anomalili olduğu için ben hep operasyonlardan korktum ona birşey olur diye. Şimdi ki veterineri kısırlaştırma hayvanların ömrünü uzatıyor dedi ama illaki kısırlaştiralim demedi bana bıraktı. Birde kedimde testesterona bağlı kepek ve yağlı kuyruk sendromu var . Kafam çok karışık benzer tecrübe yaşayan var mı ? Kısırlaştırmazsam ona bir zararı olur mu ?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128383

Kızgınlık belirtisi gösteriyorsa kesinlikle kısırlaştırın ama kedi yaşlıysa ve belirti yoksa sorun olmuyor. Yine de kuyruğundaki problem ciddiyse düşünün bence. Bir de prostat ve kanser ihtimalini düşürüyor kısırlaştırmak.

OzlemCeylan
OzlemCeylan

2857

Kısırlaştırmanin hiçbir zararı yok kedi sahibi olmayan insanlar yazıktır desede başka evet ömürleri olmak üzere çok şeye faydası var en başta bizim için çünkü idrar yapma, kapıya gidip çıkma istegi, sinir vb durumların önüne gececektir. Tabiki kisirlastirdiktan sonra erkek kedilerde böbrek sorunları oluyor onun önüne kısır kedi maması tüketerek geçebilirsiniz yaş maması bile kısır olmalı (normalle kısır arasında hiçbir fiyat farki yok) tabi en sağlıklı bilgiyi veterinerinizden ogrenebilirsiniz

Sabisim
Sabisim

799

Bence kan testi ve biyokimya yaptırdıktan sonra gaz anestezi ile kısırlaştırabilirsiniz. Erkek kedilerde bu süreç çok daha kolay geçiyor. Kızgınlık stresi de bazı hastalıkları tetikleyebilir. Eğer kısırlaştırırsanız kedinizde rahat eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR