Kedi Çiftleşmesi

anlacar
anlacar

1039 Puan

Kedim teyzem sağolsun camı açık bırakmış dışarı kaçtı 10 15 dakika falan bizim burada sokak kedisi bakmayı sevdimden kedi etrafta çok camımda kedi hep olur benim kedide yeni 1 yaşına girmek üzere kızana girmişti 2 gün çok ağır geçti şu 2 gündür kızandan çıkmış gibiydi şimdi ben bu kedinin çiftleştimi acaba emin değilim veterinere götüreyimmi sizce yani yavru istemiyorum bakabilcek durumda değilim yeni doğan yavruya nasıl bakılır onuda bilmiyorum zaten emin olamadım veterinere götürsem dalgamı geçer yoksa doğru bir karar mı olur?

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128383

Doğru karar tabi ki. Şimdi kısırlaştırmanızın tam zamanı, hiç vakit kaybetmeyin. Veterinerler yavrular anne karnında büyümüşse bile işlem yapıyorlar, onlar hiç acımıyorlar. Gülmez ama gülerse öyle bir veterinere zaten yaptırmayın. Bu konu dalga geçilecek bir durum değil. Bu devirde insan bir kediye zor bakıyor, kimse daha fazla kedi doğurtmak zorunda değil. Yeterince kedi var sokakta.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Gebelik için test yaptırsanız, ultrason baktırsanız falan size ekstra masraf çıkacak. Gebe hayvanların muayene ücreti bile %30 daha fazla oluyor. Zaten ultrasonda hemen görünmüyor diye biliyorum, o zamana yavrular büyür. Kan testi yapıyorlar, o da ucuz değil. Bence ne yapıp edip kısırlaştırın, yoksa zaten kediniz hamile değilse bile durmadan kızgınlığa girecek, sağlığı da bozulmaya başlar. Psikolojik olarak da sorun yaşar. Evin bir yerlerine işeme davranışı kazanabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Evet tabi ki ama hamileliğin ilerlemesi operasyonu daha çok riske sokuyor, kanama çok daha fazla olabilir hem de yavruların çok büyümesi iyi olmaz bildiğiniz gibi. İlk bir iki hafta içinde yaptırsanız iyi olur. Bir ay gibi bir vaktiniz yok yani. Yine yapılır ama bu sizin ahlak anlayışınıza kalmış bir durum. Bir aylık yavrular bayağı kedi halini almış oluyorlar. Veterinerler elle de muayene edip anlayabilir hamilelik olup olmadığını ama o zamana yine yavrular büyümüş olacaktır.

anlacar
anlacar

1039

Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

anlacar
anlacar

1039

ya ben zaten kısırlaştırcaktım işte 3 bin lira gibi bir fiyat istedi işte kısırlaştırmadan önce böyle bir durum yaşadım çiftleştimi emin değilim bunu öğrenmek içinde veterinere sormak istiyorum yaklaşık 1 2 saat oldu işte

anlacar
anlacar

1039

kusura bakmayın bu arada bilen biri yazsın yazdım tam o anda sizde mesaj atmışsınız size yazmadım yanlış anlaşılmasın

anlacar
anlacar

1039

anladım tamamdır sağolun yani masraf edip kontrolden geçirmektense yavrular içinde büyüse bile en kısa zamanda kısırlaştırma yapıp yavruları vs aldırabiliyorum doğru mu anlamışım.

Emirrckr
Emirrckr

12959

Hayır asla dalga geçilmez,
Durumunuzu açıklayın,zaten döllenme sonrası 2 hafta kısırlaştırma yapılabiliyor.
Burdaki çoğu arkadaşa öneririz biz hatta,böyle kazara kaçıp çiftleşmiş olma olasılığı bulunan kedileri için.
Bu yüzden elinizi çabuk tutup kısırlaştırabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 121 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR