Kedim Bana Kızıyor

MHG
MHG

2046 Puan

Merhabalar. Kedim kızgınlığa girdiğinden beri bir yerlere işemeye başladı. Kızgınlığından kaynaklı olduğunu düşünüp kısırlaştırdık fakat şimdilerde fark ediyorum ben ne zaman evden çıksam yatağıma gidip işiyor, çok uyursam kıyafetlerime işiyor… bakkala giderken yanımda götürüyorum artık çocuğu ayrılmak istemiyor resmen.
Kızgınlığıyla eş zamanlı olarak çam peletine geçtik ama kuma tepki vermediğinden eminim bana kızdığını çok belli ediyor artık.
Veteriner sakinleştirici bitkisel bir damla önerdi bir süredir onu kullanıyoruz ama değişiklik gözlemlemedim çocukta. Artık ana kucağı alıp tuvalete bile yanımda götürecek yorgunluğa geldim çiş temizlemekten 🥲 help
Önerilere çok açığım

3 CEVAP

Fistik23
Fistik23

3377

Çam peletine normal kumla karıştırarak geçin alışkanlık haline getirdiyse yapmaya devam eder maalesef. Çiş yaptıgı yeri yani tuveletimi koklayarak buluypr iyice temizlenip kokunun gitmesi lazım kokuyu alırsa tekrar yapar beyaz sirke ve karbonatla iyice temizleyin internetten bunun için koku giderici temizlik ürünleri var kedilere üzelm kokusunu almasın alırsa tekrar yapar bu süre boyunca normal kum kılanın tuvaletin yerine ve kokusuna alışsın sonra çampaletime karışıltarak geçin

aslihan_e
aslihan_e

128394

Kısırlaştıralı ne kadar oldu? Bazen çiş yapmayı bırakmaları bir iki yıl sürebiliyor. Tabi ki tepki olarak da yapar ama yine hormonları da etkili olur. Kum konusunda siz yine de onun alıştığı kumu kullanın. Sevdiği kum olursa daha çok sever tuvalete girmeyi. O size kızıyorsa siz de ona kızacaksınız, yani çişini yapınca koklatın orayı, çişimizi tuvalete yapıyoruz diyeceksiniz, kediyi tuvalete götüreceksiniz. Yatak bölgesinde bulundurmamaya çalışın, kedilerin çoğunun genel huyu yatağa yapmak. Ortada ceket falan da bırakmayın. Bizim oğlan da aynısını yapardı, çişimi tuvalete yaparım diye diye artık çekiniyor yapmaya, ben öyle söyleyince tuvaletine koşuyor ama tuvaletini beğenmezse, kumu farklıysa, kirliyse affetmez. Tuvaleti yakında olacak, her odada tuvaleti var. Kısırlaştığı ilk yılda koku bırakmayı bırakmıştı ama nerede güzel yer varsa yapardı, sonra çok azaldı, daha sonra sizinki gibi tepkisel olarak bahçeye çıkarmazsam falan yapıyordu, dediğim gibi onu da uyarılarla bıraktı. Tabi asla %100 yapmaz diyemem, nadiren olur belki.

MHG
MHG

2046

Teşekkür ederim çam peletine geçişimiz iki haftadan fazla sürdü oldukça temkinli bir geçiş yaptım ve tuvaletiyle alakalı bir sorunmuş gibi gözükmüyor normal kuma geçip süreci mahvetmek istemiyorum. Kısırlaştıralı bir hafta oldu dediğiniz gibi hassaslığının geçmesi yılları bulacaksa kuma geçmeyeceğim. Daha geniş bir tuvalet ve ikinci bir tuvalet daha alıp tekrar gözlemleyeceğim. Ama onu bırakıp evden çıktığım için bunu yaptığını belli ediyor (yalnız kalmıyor evde annem oluyor) bazen duşa girdiğimde de kızıyor. Bu kadar bağımlı bir kedi gibi davranmıyor normalde gelip kendini sürekli sevdiren biri değil en çok bana yanaşıyor başka insanlarla kıyaslayınca tabi ama yine de anlamlandıramıyorum. Sürekli aynı yere de işemiyor kokudan dolayı da değil yani. Kullandığımız bitkisel ilaç ne zaman etkisini gösterecek bilmiyorum ama çocuğun bir derdi varsa sadece ilaçla çözmek istemiyorum. Ona çok mu ilgi gösteriyorum evdeyken? Bebeğimi şımartmış olabilirim ama o hala asla kucak sevmeyen bir kaç dakikadan fazla sevemeyeceğiniz kendi halinde takılmayı seven bir kedi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 105 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR