Kedime Fib Teşhisi Koyuldu..

GunesAres
GunesAres

1056 Puan

Merhaba arkadaşlar yeni sahiplendiğim 4 aylık british shorthair cinsi kedime bugün fib teşhisi koyuldu o kadar üzgünüm ki. Sonuçları sizinlede paylaşmak istedim aranızda veteriner ya da bu konuya hakim birisi varsa görüşlerini almak isterim. Bugün ilaç tedavisine başlayacağız. Bu hastalığın ölüm oranı çok yüksek diye biliyorum gerçi veteriner biraz umut verdi ancak bu süreçte nelere dikkat etmeliyim? Bir de 3 yaşında bir kedim daha var ona da bulaşır mı diye çok korkuyorum.


14 CEVAP

azesw
azesw

684

merhaba benim kedime de fip teşhisi konuldu bağışıklığı düzeltilip iğne tedavisine başlanacaktı. değerlerinde bir değer yüksek çıktığı bu da fibe işaret ettiği söylendi ben şüphelendim ve başka veterinere gittim. meğerse kedim tüy kusmakta zorlandığı için tüyler birikmiş o da kalınlaşmaya neden olmuş. bize yüksek denilen değerde gayet normalmiş. az kalsın yanlış tedavi uygulanacaktı. kediniz fip değil veya fip diyemem maalesef ama emin olmadan yanlış tedavi çok sakıncalı. umarım yavrumuz iyileşir

GunesAres
GunesAres

1056

Merhaba, Azesw sonuçları 2 veterinere daha gösterdim biri devlet veterineriydi tanıdık, ikisi de ıslak fip teşhisini onayladı maalesef. İğne tedavisine dün başlamıştım ancak vazgeçtim kapsül aldım ona başlayacağım bugün.
Zumrutt00, çok teşekkür ederim, kapsül aldığım yer lizin ve lysin içeren hiç bir şey kullanamayacağımı söyledi, tüm verdiğim ilaçların içeriklerini kontrol edeceğim vermeden önce. Bu tedavi 45 gün sürüyormuş ve iğne acısını çekmeyecek yavrum kapsülü mamalar ile karıştırıp vereceğim. İnşallah iyileşir ve 45 gün sonra buraya güzel haberler ile yine gelirim.

GunesAres
GunesAres

1056

Merhaba Mia1roz3, kedim bayramda çok halsizdi bir de kalp atışları çok hızlıydı ve xor nefes alıp veriyordu. Veterinere götürdüm ateşi 40 dereceydi üşütmüş dedi iğne yaptı ve antibiyotik kullandim 1 hafta. Halsizliği biraz geçti ama nefes alış verişleri geçmedi çok kafama takıldı belki kalbinde ya da ciğerlerinde bir problem vardır diye 10 gün sonra tekrar götürdüm. Bu sefer röntgen çekti ciğerleri sıvı ile dolmuştu fipe işaret olabilir dedi göğsünden sıvı aldı sarı ve sümüksü bir yapıdaysa fip büyük ihtimalle dedi gerçekten öyleydi sıvı en son olarakta kan tahlili yaptık ve %95 fip dedi. Nefes alışverişleri dışında hiç bir belirti yoktu ateşi çıkıp da halsizleşmese ben anlamazdım belki de. Şu an 4 gündür kapsül kullanıyorum dışardan bakıldığında hiç bir belirtisi yok gayet sağlıklı gibi oynayıp zıplıyor. İnşallah tedavi güzel sonuç verir de atlatırız bu süreci.

Mia1roz3
Mia1roz3

916

Teşekkür ederim cevabınız için, bende sokaktan kedi sahiplendim sokağa atılmış daha doğrusu, gözleri titriyor ama kan sonuçları ultrason röntgen bütün sonuçlar normal. Göz titremesine bi korktum fip başkangıcı olabilir takip edelim dedi ama başka hiçbir belirti yok sizin çocukda umarım en kısa zamanda atlatır düzelcek inşallah

azesw
azesw

684

çok geçmiş olsun. siz onu hep mutlu edin. eğer kapsülleri evde verebiliyorsanız çok daha iyi olur. yavru veterinere gidip strese girmez en azından. güzel haberlerinizi bekliyoruz

Lilibeth
Lilibeth

10499

Eidd kapsüllerini bi araştırın petcore35 sayfasında instagramda iyileşen çok kedi var umarım iyi gelir sizinkine de. Ölümcül bi hastalık maalesef

GunesAres
GunesAres

1056

Dediğiniz ilaca baktım bu sanırım iğne tedavisi yerine muadil olarak üretilmiş kapsül şeklinde bir ilaç. Ben ilacı aldım iğnelere bugün başladık. Ölümcül bir hastalık biliyorum ama kurtulma ihtimali de yüksek sanırım ilaç tedavisi ile bakalım inşallah atlatacağız Allah'ın izniyle.

Ahudr
Ahudr

11479

Öncelikle geçmiş olsun.Yalniz farkli bir veterinere daha gozukmenizde fayda var.Benim.bir yakinimin kedisine de fib teshisi konuldu ilac uygulamasina gecilecekken farkli bir veterinere daha gitti ve yanlis teshis oldugunu ögrendi sorunu böbrekleriyle alakaliymis tedavi oldu ve duzeldi.Siz de isterseniz bir iki hekime daha gorunun

Dann
Dann

1176

röntgende sıvı birikmesi var gibi görünüyor, hemen ilaç tedavisine başlamanız çok iyi olmuş, diğer fotoğraflardaki değerleri okuyamadım. bulaş konusunda fip çok kolay bulaşmıyor ama yine risk var, en önemlisi ayırabiliyorsanız tuvaletlerini ayırın, ve fipli kedinizin kumunu olabildiğince temiz tutun. çünkü korona dışkı ile atılıyor o yüzden tekrar tekrar virüslü dışkıya maruz kalmamasına dikkat edin. ayıramıyorsanız da yine sürekli temiz tutmanız gerek. ilaç bir hafta sonra etki etmeye başlar, diğer kediniz içinde biyokimya ve corona ve elisa testi baktırıp genel durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. şuan için hastalık belirtileri gösteren kedinize odaklanın ikiside sağlıklı olacaktır, geçmiş olsun.

GunesAres
GunesAres

1056

Çok teşekkürler, tanıdığım bir devlet veterineri kapsül kullanmamı önerdi, hatta Lilibeth'nin söylediği Petcore markası ile aynı. Araştırdım ve daha acısız olduğu için onu kullanmaya kadar verdim. 1 kutu ilaç almıştım iğne için ama vermeyeceğim kapsüle geçeceğim. Bu kapsülü kullananlar var mı acaba?

GunesAres
GunesAres

1056

Bu arada kum kaplarını ayırdım ve diğer kedime bağışıklık güçlendirici takviye vermeye başladım. O 3 yaşında ve bağışıklığının kuvvetli olduğunu düşünüyorum o yüzden bulaşmayacağını umuyorum, inşallah bulaşmaz.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun umarım kediniz bir an önce iyileşir. Bildiğim kadarıyla süt deve dikeni (slymarin) karaciğere çok iyi geliyor ve FİPli kediler için öneriliyor. Lisin içeren mamalardan uzak durmak gerekiyor diye okudum. Bu konuda ben de araştırma yapmıştım daha önceden.

leonafiona
leonafiona

10

Diğer kedinize bulaşabilir ıslak fip ya da kuru fip ikisinden biri bulaşıyor diğer kediye

Mia1roz3
Mia1roz3

916

Merhaba çok geçmiş olsun. Nasıl bir beriltisi vardı bu teşhis kondu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 276 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR