Hiç Aşı Yapılmamış Yetişkin Kediye Hangi Aşılar Yapılır

Nanebey
Nanebey

689 Puan

Merhabalar, birkaç ay önce 2. Kedimi sahiplendim, kedimin pasaportunu eski sahibinden dolayı yeni alabildim. İç dış parazitini ilk gün yaptırdım ama pasaportunda hiç aşı kaydı yok, aşılarını hızlı bir şekilde yaptırmak istiyorum, kedim sağlıklı enerjik göz mantar problemi oldu o zaman kan tahlili de yapıldı sağlığı gayet yerinde. 2 yaşında, kısır, Scottish ırkı. Veterinerle görüştüm ama tatil bölgesinde yaşıyorum, veteriner ücretleri aşırı pahalı ve birkaç defa fahiş fiyatlar ödemek zorunda kaldım o yüzden tavsiye almadan gitmek istemiyorum, diğer kedimin tüm aşılarını yıllardır düzenli yaptırıyorum ama en son karma aşı ve iç dış parazitin ertesi günü aşırı kusma ile rahatsızlandı ve şuan aşı yaptırmaya çekiniyorum sizce hangi aşırıları yaptırmalıyım.

4 CEVAP

Misislama
Misislama

695

Bizimde aynı hikayeydi önce iç dış yapıldı 3 gün sonra karma aşı yapıldı lösemiyi önermedi yaptırmadık zaten en pahalı aşı o bu sene bin küsür dedi tarımdada bi iki ay sonra kuduz yaptırırsınız

Nanebey
Nanebey

689

Veteriner Karma, kuduz, lösemi mantar, dedi en ucuzu da dediğiniz gibi bin küsür

Nanebey
Nanebey

689

Veteriner Karma, kuduz, lösemi mantar, dedi en ucuzu da dediğiniz gibi bin küsür

zey940
zey940

2677


  • Mantar kesinlikle mantar olmadan yapılmaz.

  • Lösemi de sizin kararınıza bağlı. Yaptıracaksanız hemogramla değerlerine baktırmanız önemli ağır bir aşı çünkü(zaten yaptırmışsınız). Hasta olmayan kediyi hasta edebiliyor, bağışıklık düşürüyor çünkü. Bence acele etmeyin.

  • Karma hiç aşılanmamışsa 2 doz yapılır 3 hafta arayla.

  • Kuduz 1 doz.
    Aralarından en önemlisi karma aşı. Ulaşımda kuduz aşısına bakıyorlar genelde. Mantarı kesinlikle yaptırmayın paracı veterinere denk gelmişsiniz. İç parazit sonrası kusarsa parazit mi attı diye bakın, diğer türlü böyle bir belirti olmaması lazım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 98 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR