Kedim Kaşınıyor Ve Yara Oluşturuyor.

irempyln
irempyln

281 Puan

Merhaba.
Kedim üç yaşında tekir erkek bir kedi. Henüz yavruyken sahiplendim. Altı-yedi aylıktan itibaren sürekli nükseden yaraları oluşmaya başladı. Ve hep geçti yeniden başladı birkaç ay aralıklarla. Önce yüzünde sonra boynunda sonra sırtında ve tekrar yüzünde oluştu. Bir sürü veteriner gezdik ve hepsi farklı şey söyledi. Biri protein fazlalığı var dedi. Diğeri uyuz dedi, başka biri mantar dedi diğeri ise stresten vs dedi chenidine krem önerdi ama işe yaradığını söyleyemem bir şekilde kekik suyuyla vs geçirdik. Daha doğrusu belli süre sonra duruyordu (birkaç ay sürüyor). Şimdi yeniden önce boynunda sonra yanağında ardı ardına nüksetti birkaç aydır devam ediyor. Veterinere gittik kan tahlili yaptı. Böbreklerinde sorun yok bir tık protein fazlalığı var o da sorun değilmiş. Proplan balıklı kısır mama kullanıyorduk, royal canin hipoalerjenik mama önerdi bir ay kullandık fayda etmedi. (zaten oldukça pahalı bir mamaydı). Bize bir ton ilaç verdi vitamin verdi ancak hiçbiri işe yaramadı. Başka bir veterinerin verdiği krem karışımı işe yaramıştı fakat şu an o da fayda etmiyor deli gibi kaşıyor kendini. Kafasına kafalık taktık bu şekilde yarayı büyütmesini engelledik ancak yavrum çok kaşınıyor ve uyuyamıyor artık. Veterinere götüremiyoruz asla istemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum günlerdir saatlerdir bir şeyler arıyorum ediyorum. Kumunu çam peletiyle değiştireyim dedim bugün yeni deneyeceğim son çare olarak. Yeme içmesinde idrarında bir sıkıntı yok. Diğer kedime de bir iki defa bulaştı gibi veya huylandı kendini kaşıdı ama onunki minicikti kapandı. şu ara onun da kaşıntısı hafif arttı.
Ne olduğunu çözmeme yardımcı olun lütfen…
(fotoğraflar çok hassas. kedimin yüzünün gözüktüğü şu anki güncel fotoğrafı. diğer ikisi ise daha önce oluşan yaranın ilk ve ilerlemiş hali. şu an geçti. örnek olsun diye koydum.)


11 CEVAP

irempyln
irempyln

281

crystalin kullanıyoruz. umarım iyi gelir…

leonafiona
leonafiona

10

Ben de ecosin chenidine önerecektim neden böyle oluyor acaba çok üzüldüm

irempyln
irempyln

281

gerçekten bilmiyorum:( bitki dibindeki toprağı yedikten sonra oldu gibi:(

NihanGurel
NihanGurel

476

Geçmiş olsun ❤️‍🩹 herşeyi denemişsin bir de saf zeytinyağı dene , sokakta bir kedide derisinde önce açılmalar oldu senin ki kadar yara görmedim ama bir kaç gün zeytinyağı bastık pamukla sildik 1 hafta içinde tekrar tüylendi , bunu yapan Almancı bir vatandaş bende onda gördüm inşallah işe yarar

irempyln
irempyln

281

teşekkür ederim, deneyeceğim🤍

NihanGurel
NihanGurel

476

Bir de Crystalin yada dr animalin temizleme solisyonunu kullan bakteriler ölsün yine sonra zeytinyağı dene bakalım inşallah iyi gelir 🙏

Kralnane
Kralnane

23

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun. Benim kedimin dudak bolgesi icin veteriner wound cure diye bir krem verdi. Biziki agiz bolgesi oldugu icin surekli yaladi ve alerji yapti. Bende o donem bu kremi arastirdigimda sizinki gibi yaralar resimlemisler. Sizin resimleri gorunce benzettim. Sizde bir arastirabilirsiniz.

irempyln
irempyln

281

herhangi bir krem sonucu oluşmadı yarası

Kralnane
Kralnane

23

Yanlış anlaşilmiş ben bu kremi onceden inceledigimde sizinkine benzer yaralar icin kullanildigini gordum. Firma kendi sitesinde derin yaralar resimlemiş. Ben kremi incelemenizi ve veterinerinize danismaniz icin yazdim. Zaten veterinerlerde satilan bir krem kullanmadan once mutlaka veterinerinize danisinizi oneririm.

Kralnane
Kralnane

23

Bu arada bizimkisi de alerji yarasi degildi. Cene ameliyati gecirdi ve doku olusumu icin cesitli kremler kullandik. Veterinerimiz bu kremi tavsiye etti. Ancak kedimin kremi yalamasini engelleyemedim.

Terzibayan
Terzibayan

33

İnsan akarlarında ve mantarlarında çay ağacı yağı çok etkili oluyor. Kedinizin sorunuda hayvan akarlarından yada mantar dan kaynaklanıyorsa çok faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten doğal bir yağ hiçbir zararı yok. Bir an önce denemenizi tavsiye ederim. Kantaron yağıylada karıştırarak kuşlanırsanız yaralarıda daha çabuk iyi leşe bilir. Tecrübenizide bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 150 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR