Merhaba, İki Kardes Disi Yavru Kedim Dusman Oldular.

melisuysal
melisuysal

177 Puan

Iki disi kardes kedim veterinere gidip ic-dis parazit ilaclarini ictikten sonra evde birbirlerine tislamaya basladilar. Ne onerirsiniz? Nasil eskisi gibi birlikte yasamaya baslarlar? Ilacin etkisinden olabilir mi, gecince duzelir mi? Daha onceki kedilerimde boyle bir sorun olmamisti. Destekleriniz icin simdiden tesekkurler.

6 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Kediler kokulara göre hareket ederler. İğne/damla yapıldıktan sonra üstlerinde başka bir koku kalıyor. Kokluyorlar birbirlerini bakıyorlar ki yabancı bir koku var diğerinde bu sefer savunma/saldırıya geçiyorlar. Benim her veteriner ziyaretinden sonra başıma gelen durumdur. 1-2 gün içinde düzelir eski haline gelir merak etmeyin. Bu süreçte birbirlerini hırpalamalarına müsade etmeyin ama.

aslihan_e
aslihan_e

131067

Genelde zaten iki dişi kardeş bile olsa hiç istemiyorlar birbirlerini. Bir erkek bir kız kardeş olunca sorun çıkmıyor. Ancak veterinerden sonra birden olduysa ya sinirlendikleri için birbirlerinden acısını çıkarıyorlar ya da veterinerdeki başka kedilerin kokusu üstlerine sindi. Sonuçta oraya başka kediler de geliyor ve kokuları kalıyor. Yine de onları sanırım böyle kabul etmeniz gerekecek.

Kjw
Kjw

2320

Benimde aşı sonrası aynı durum oldu ama 1-2 saat sonra normale döndüler,endişe edecek bişey değil,kokuları değiştiği için tepki veriyorlar...

melisuysal
melisuysal

177

Vakit ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Bir suru kedim oldu, veteriner ziyaretimiz oldu ama boyle olmamisti. Insan endise ediyor :( Tecrubelerinizi dinleyerek bekleyecegim. Biraz olsun sakinlesmeleri de umut oldu. Umarim en kisa zamanda duzelir ve hic bir kedicik yasamaz. Son durumu sizinle paylasacagim.

cngzhnhh
cngzhnhh

5682

Ilacin etkisi stres . Bizde 11 kedi var

melisuysal
melisuysal

177

Haklısınız, düzeldiler :) Ancak veteriner fobisi biraz arttı. Umarım bir daha böyle bişey olmaz. Çok teşekkürler!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 664 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR