Kısır Kedim Yavru Kedimin Mamasını Yiyor

Mery16
Mery16

774 Puan

Kısır bir kedim var kilosu oldukça sınırda mamasını öğünlü veriyorum. Birde yavru bir kedimiz var fakat kısır kedim kendi mamasını bitirip yavrununkini yemeye gidiyor bu sefer yavru kedim aç kalıyor evdeyken zorda olsa kontrol ediyorum ama dışardayken çok zor. Çözüm öneriniz varsa açığım.

2 CEVAP

ugglebetty
ugglebetty

608

Aynı durum ikinci kediyle bizimde başımıza geldi. Büyük kedim sarman ve asla doyma noktası yok kısıtlamazsam. Orijenin kısır mamasını yiyordu. Arkadaşımızın yavru kedisini sahiplendik yanına arkadaşı olsun diye sonra gidip onunda mamasını yemeye başladı. Şuan biri 3 diğeri 1 yaşına geldi. Yaş mama vereceğim zaman ayrı odalarda veriyorum. Büyüyene kadar da aynısını yaptım. Kuru/yaş mamasını yavruya başka odada verdikten doyduğuna emin olduktan sonra çıkartıyordum. İkinci kedim çok nazlı ve yavaş diyor. Büyük kedim de bi o kadar iri ve hızlı yiyordu. Başlangıçta ayırmadığım zaman yavru maması yemekten kilo aldığını da fark edince çözümü ayrı odalarda beslemekte buldum

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Yaşadığınız çok zor bir durum, sizi çok iyi anlıyorum aynısını yaşamış biri olarak. Bizim hekimimiz bize serbest beslemeden öğünlü beslemeye geçeceğimiz zaman şöyle bir öneride bulunmuştu: Kedinizin önüne mamayı koyduğunuz andan itibaren doyma süresi 20 dakikadır. Yani siz mamasını önüne koydunuz, 20 dakika içinde ne kadar yiyorsa ihtiyacı olan miktar odur. Sonradan gidip gelip birkaç mama tanesi atıştırma olayı tamamen ağız alışkanlığıdır. Mamasını önüne koyun, 20 dakika sonra alın. Kediniz buna alıştıktan sonra mamasının sürekli önünden olmayacağını bilecek ve siz mamayı koyduğunuzda doyana kadar yiyecektir. Siz de kedilerinizi aynı anda ayrı odalarda besleyerek bu sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Hangi kediniz mizaç olarak daha stressiz ve rahatsa onu ayrı odaya kapatıp mamasını da önüne koyun, 20 dakika boyunca kapalı tutun ve sonra odayı açıp mamayı da önünden kaldırın. Aynı anda diğer kedinize de başka bir yerde mamasını verin ve yine 20 dakika sonra onun mamasını da önünden kaldırın. Stressiz olanı odaya kapatmanızı tavsiye etme sebebim de şu, eğer kediniz odaya kapatıldığı için stres yaparsa aslında aç olmasına rağmen o an gözü mamayı görmeyebilir, bu yüzden siz mamayı kaldırdığınızda hâlâ aç olabilir. Umarım süreci rahatça atlatırsınız.


Bol patili günler dilerim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 92 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR