1,5 Ay Önce Doğum Yapan Kedime Her Gün Haşlanmış Yumurta Verebilir Miyim?

Lokumhn
Lokumhn

1277 Puan

Kedim 1,5 ay önce 5 yavru doğurdu. Günde belki 7-8 öğün yiyor ama hala zayıf :( royal canin mama veriyorum. Onun dışında peynir yoğurt, köftesi, arada et versek de hala zayıf. Bu arada oldukça azalmış olsa da her gün emziriyor. Günde artık sadece tek sefere düştü. Kedimin kilosunu nasıl toparlarız? Sürekli aç. Sürekli yiyor ama kemikleri elime geliyor, anlamıyorum bu yedikleri nereye gidiyor.


Her gün 1 tane haşlanmıi yumurta fazla mı gelir sizce?

8 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123930

Hergün haşlanmış yumurta fazla gelir evet. Öncelikle anne kediler için olan mother and baby mamalar oluyo onlar çok daha besleyici. Ayriyeten kedinize özel yaş mamalar yapabilirsiniz örneğin böbrek kalp ciğer tavuk. Bunların yağsız kısımlarından pişirip yedirebilirsiniz püre seviyosa blenderla o kıvama getirebilirsiniz. Günde bir öğün kuru mama dışında bu şekilde besleme yapabilirsiniz. Bıldırcın yumurtası cok faydalı onu haftada iki kere yedirin. Haftada 2 kere ev yapımı yoğurt.

Cennet29
Cennet29

123930

Ben kasaptan tüm sakatatlardan para durumuma göre alıp evde gelip temizliyorum doğruyorum buzdolabı poşetlerine birer öğün olacak şekilde paylaştırıp buzluğa atıyorum. İstediğim zaman çıkarıp pişirip yediriyorum aşırı pratik oluyo

mrayT
mrayT

3093

HAŞLANMIŞ YUMURTA,ÖZELLİKLE DE YUMURTANIN SARISI KEDİLERDE SARILIK YAPIYORMUŞ BU YÜZDEN VETERİNERİMİZ VERMEYİN DEMİŞTİ

buusracikk
buusracikk

15206

Merhaba, benim kedilerimin annesi de kedilerimin doğumundan sonra çok zayıflamıştı normale dönmesi 2 ayı bulmuştu. 3 yavrusu oldu haşlanmış tavuk, yoğurt, haşlanmış et, tavuk suyuyla yapılmış çorbalar, yaş mamalar vs besleyici süt artırıcı her şeyden yedirmiştim ama yine de zayıftı. Veterinerimiz emzirdiği için yedikleri sütüne yarıyor demişti ki doğruydu sütü çoktu güzel beslendiği için bu sebepten dolayı olabilir diye düşünüyorum. Dişi kediler erkeklere göre daha zayıf oluyorlar genel olarak benim kedilerimin de biri dişi biri erkek. Dişi kedim 3.800 erkek kedim 7 kg.

Lokumhn
Lokumhn

1277

Benim de dişi kedim 3,5
Erkek kedim onun yanında manda gibi 6 kilo

Emirrckr
Emirrckr

13037

Evet dişiler genellikle erkeklere göre daha narin ve zayıf(zayıf görünmese de erkeğe kıyasla kilosu düşük.)oluyor.
Tabii emziren kedinin de kilo vermesi normal sonuçta 5 bebek hiç kolay değil.
Mümkün mertebe sık sık beslemeye özen gösterin,taze etler tercih edin.Kaliteli bir kitten kuru mama,yaş mama vs.
Zaten bebeklerin zor dönemi atlatılmış,anne kedi toparlayacaktır yavaş yavaş.

MonikaveTori
MonikaveTori

4458

Emzirme dönemi bittikten sonra yavaş yavaş kilo alıyorlar. Emzirdikleri için kilo almıyorlar o dönemde.

Lokumhn
Lokumhn

1277

bu arada 1 yaşındaki kedimin kilosu az önce tarttım,
3,35 kg


internetten arattığımda dişi kedilerde 1 yaş 3-3,5 kilo idealmiş. yine de yavrusu kendisine hep zayıf gelen anneler gibi, kedim de bana zayıf geliyor. iştahı da maşallahı var, ne zaman muıtfağa girsem beraber giriyoruz, illa o buzdolabından bişiler alıcak. 3.35 kg iyi galiba ya, yine de kemiklerinin elime gelmesi, belki cinsinden dolayıdır, narin bir yapısı var. ama maşallah cin gibidir. 10 aylıkken doğurduğu 5 yavruya da gerçek bir anne gibi annelik yaptı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 177 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR