Yeni Doğuran Kedimin Kızana Gelmesi

elvan96
elvan96

178 Puan

19 Nisan günü kedim 6 tane yavru doğurdu. Dünden itibaren kedim kızgınlığa girdi. Bebeklerini bırakıp dışarıya erkek kedilere gitmeye başladı. Bugün ise bebeklerini baya süredir bırakıp gitti. Yeni doğum yapan kedinin bu kadar çabuk kizana girmesi hiç normal değil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Yavru kedilere çok üzülüyorum. Annesinin sütüne ihtiyaçları var. 3-4 saatte bir anne sütüne ihtiyaçları var. Daha yavrular 1 haftalıkken annesinin böyle kızgınlık dönemine hemen girmesini anlayamıyorum.bu durumda ne yapabilirim.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128528

Normal, öyle çok oluyor. Anneyi bulup zorla getireceksiniz. Bir buçuk, en geç iki hafta sonra da kısırlaştırın. Yavru kedi sütü tozu ve biberon alıp besleyebilirsiniz. Anne ikna olursa bakar yavrulara. 8 yaşındaki kedimin annesi de öyle yapmış zamanında, o zaman sahiplenmemiştik, annesi sokak kedisiydi, arabanın altına betona doğurup erkek kedilere gitmişti. Annem zorla getirip emzirtmiş o zaman. Demek istediğim yardım ederseniz hayatta kalabiliyor yavrular.

Emirrckr
Emirrckr

13049

Ben buradaki birçok kişiyi sırf bu konu için uyarırım,
Kediler artık yılda iki kez doğum yapıyor ve bu bahar dönemi yavruları maalesef aşırı talihsiz oluyorlar.
Çünkü anne kedi doğumdan 1-2 hafta sonra aniden kızgınlığa giriyor,hormonlarına yenik düşüp bebeklerini terkediyor.Zaten erkeklerinde en aktif olduğu dönem olduğundan dişiyi kesinlikle salmıyorlar.
Dişi kedi çiftleşme sona ermeden yavrularının yanına gelemiyor,sokakta muhtemelen yavrular zaten çoktan ölmüş oluyor.
Böyle işte koruma altındaki bebekler kimi zaman insani destekle hayata tutunuyor.
Anne kedi döner mi derseniz evet dönebilir ama çiftleşemediyse yine kaçar.
Keşke kaçamayacağı güvenli bir alan olsaydı..

elvan96
elvan96

178

Anne sokak kedisi. Kızgınlığa iyice girmis kediyi zorla tutamıyorum ki. Aniden gidiyor. Ev kedisi değil malesef. Daha öncede bizi seçmişti. Doğurmuştu ama hiç böyle yapmamıştı. Anneliği çok güzel yapmıştı. Yavrularının yanından ayrilmamisti. Ama şimdiki dogumunda1 hafta lohusayken böyle olması aşırı anormal. Araştırdım kızgınlık dönemi sütten kesince bir kedinin. Süt bebekleri daha bunlar. Süt tozu alsam 6 tane yavru. 3-4 saatte bir vermek gerekiyor. Benimde malesef işlerim oluyor. Yoğun olabiliyorum. Sanırım anneliği bıraktı o. Olan bebeklere olacak ona üzülüyorum. Elimden birşey gelmiyor. Önceki doğumunda anneliği güzel yapan kedi şimdiki doğumunda anneliği bırakıp kızana girdi. Anneliği iyice bitirdi bence. Lohusa bir kedi anne asla yavrusunu bırakmaz bence.

elvan96
elvan96

178

Baktığımiz kedi sokak kedisi. Evet bugun bizim burdaki bütün kediler kızana girdi. Bugün bunu iyice gördüm. Erkek kediler dişiler felan. Yavruları yokmuş gibi davranıyorlar. 6 tane yavru var bide. bunun gecesi de var. Geceleyin de emmeleri gerekecek.hangi birine bakayım hangi birini süt tozuyla 2 saatte bir emdireyim ve birde çok yoğun oluyorum malesef. Anne sütü kesinlikle şart. Yani tek dermanlari anneleri. Onlarında kaderi böyleymiş ne diyebilirim ki takdiri ilahi. Aşırı üzülüyorum 6 bebegede. Elimden keşke birşey gelse. Gelemiyor malesef. Keşke annelerinin kizani aniden bitse de bebeklerine odaklansa. Dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 99 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR