Kedi Mama Kusması

Castielthecat
Castielthecat

2464 Puan

Kedim yaklaşık 2-3 haftadır acana pacifica kullanıyor. En başta az kusuyordu ama son zamanlarda mamayı sindiremeden sürekli kusmaya başladı. (1-2 günde bir kusuyor) Aç aç miyavlıyordu ben de yaş mama verdim (gimcat yavru kedi yaş maması) ve et falan verdim pişmiş sonrasında kusmadı ve sakinleşti. Kedim henüz 4 aylık ve bana kalırsa bu kadar protein miktarı midesine fazla geldi ve kaldıramadı. Malt macun vs de kullanıyorum bu arada. Veterinerim de nedeninin mama olduğunu düşünüyor. Ama bana şu mamaya geçebilirsin tarzında önerilerde bulunamadı. Sizce bu küçük yavru kediye hangi mamayı kullanmalıyım? Orijen dışında bir öneri yaparsanız mutlu olurum çünkü haftalığım ona yetmiyor malesef ki. Bu sitede bulabileceğim bir şey olursa sevinirim. Bu arada kedim scottish fold olduğundan biraz obur ve uykucu o yüzden onu obez de yapmaması lazım. Bugün yardımcı olun lütfen bir an önce yeni mamasına geçireyim. Çok teşekkür ederim şimdiden.♡

6 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Bu tahılsız mamalar çok iyi olsa da bazı kedilere gerçekten yaramıyor. Glisemik indeksi düşük tahıl kullanan mamalar da var onlardan deneyebilirsiniz. Bence bir kedi için en iyi mama iştahla yediği ve sağlık sorunlarına da yol açmayan(kusma,ishal,kilo alımı vb her şey) mamadır. Bunu biraz da deneyerek bulacaksınız. Daha uzun yazmak isterdim ama şu an vaktim kısıtlı. İnternette mama satan sitelerden numune talep edebilirsiniz hangi mamayı kullanmak istiyorsanız. Orijen acana distribütörü kendi sitesinden gönderiyor ancak N&d yani Farmina sitesi şu an için ellerinde numune stoğu kalmadığı için göndermediklerini biliyorum burada yazan bir arkadaştan.

Gul36
Gul36

113368

Acana gibi bir mamadan direkt olarak tahıllı mamalara geçmeyin bence. Biz Acana Grasslands kullanıyoruz. Kusma gibi bir problemimiz olmadı ama birkaç küçük sorun var, veterinerimiz hemen suçu mamaya buluyor. Ben pek veterinerlere güvenemiyorum açıkçası mama konusunda.
Fazla proteinin kusma problemi oluşturup oluşturmayacağı konusunu bilemiyorum, daha iyi bilen arkadaşlar var, belki yazarlar. Ama dediğim gibi, ben olsam Acana'dan sonra yukarıda bahsedilenler gibi yüksek tahıllı mamalara geçmezdim.

Castielthecat
Castielthecat

2464

N&D kitten (tahılsız) a geçmeye karar verdim, önerileriniz için çok teşekkür ederim

Melisaruk
Melisaruk

2212

Ben Pro Choise kitten kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.Severek yiyor. (2 aylık benim bebeğim)

cakil_18
cakil_18

1979

3 aylık oldu Proplan Junior kullanıyoruz hiç sorun yaşamadık, N&D kitten da deneyeceğim umarım sever.

Aysetaha
Aysetaha

2124

2 aydan beri advance kullanıyrm çok da memnun kaldım şu anda hills balıklıya geçtim inşallah memnun kalırım bu arada benim kızımda Scottish

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 679 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR