Kedimin Kusmasının Çaresini Bulmadık

sulebb
sulebb

611 Puan

Merhabalar.Kedimiz 10 yaşında kısır ve çok tüylü bir kedi.Aralık sonunda hafta da 1 defa falan kusmaya başladı.Çok tüylü olduğu için normal bulduk her zaman olan durumdu.Ocak sonunda bir gün yediği herşeyi çıkartmaya başladı hasta ve halsizlik oldu hemen veterinere götürdük röntgen çekti ve yabancı sicim yutmuş dedi.Kedimizde bebeklikten beri poşet vs gibi yabancı cisimleri bulduğunda yeme durumu olduğu için gözden kaçırdığımız bir durum oldu herhalde dedik ve poşettir diye tahmin ettik.3günlük tedavin arkasından toparladı ve eski haline döndü.Bundan 3 hafta sonra tekrar ara ara kusmaya başladı bazen halsizlikte oluyodru ama genel olarak keyfi yerinde ve hasta gibi olmuyordu.Veteiner tavsiyesi ile matı değiştirdik ve unique alerjik mamaya geçtik.Bu mamamyı biraz yedi ve toparladı ama sonra mamamayı yemedi hiç bir türlü .Bu sefer veteriner uniqu gastro mamamsını verdi onu da yemedi en son hills digestive i/d yi yemeye başladı.Bu süreçte veterinerimizin dediği çok tüylü olduğu için tüylerini çıkartamadığı .içimiz rahat etmediği çin tavisye üzerine başka veteirnere götürdük o da genel durmuumun iyi olduğunu ve problemin refl gastrit ve tüy kaynaklı olduğunu belirtti.Vetux marka malta başladık onu çok sevdi .3 gün veterinere götürüp getirdik o süreçte vitamin ve rahatlatıcıyla birlikte mide bulantı önleyici iğne de yaptılar evde kullanmamız için de antseptinşurup ve famadodin verdiler bu süreçte hiç kusmadı. Cumartesi günü artık mide bulantısı önleyci iğneyi yapmayacağını ama famadoni 10 gün antseptin şurubu 5 gün kullanın ondan sonra görüşelim dedi doktorumuz.bugün salı .o günden sonra yine her gün kustu kedimiz bulantı iğnesini kesince. Genel durumu iyi keyfi yerinde .Ama kusmuğunda hala tüy var.ne yapacağımız şaşırdık .Acaba ilaçların etki etmesi için erken mi en yine panik yapmaya başladım acaba hep böyle mi olacak diye

7 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114523

Merhabalar.


Kedinizin durumu bir türlü düzelmiyorken detaylı bir kan tahlili yapmayıp deneme tahtası gibi sürekli mama değişikliği yaparak, belki de yanlış ilaçlarla karaciğerini yorarak ve eğer altta yatan bir sağlık sorunu varsa teşhisi ve tedaviyi geciktiren iki hekimi de arkanızda bırakıp başka bir hekim bulmanızı öneririm. Kusmanın en basitinden en vahimine kadar birçok sebebi olabilir, hepimizin kedileri bazen tüy yumağından ya da mamasını hızlı yemekten dolayı ara ara kusuyor, ancak kusma normalden uzun sürüyorsa iyi bir hekimin öncelikle en kötü ihtimaller için testler yapıp onları eledikten sonra ufak tefek tavsiyeler vermesi gerekir. Bir yandan onlara da hak veriyorum, her şeye hemen kan tahlili yapmak isteyen paragöz meslektaşlarından dolayı kendileri de aynı şekilde yaftalanmak istemiyor olabilirler ama sağlık bu, gerekli durumlarda mecburen yapmaları gerekiyor.


Umarım kedinizin problemi bir an önce bulunur, tedavi edilir ve sağlıklı bir ömrü olur.


Bol patili günler dilerim. :)

Mini2019
Mini2019

11527

Tüy kusuyorsa sebebi belli değil mi.. 10 yaşında kedinin midesi, bağırsak florasıyla bu kadar oynamamak lazım diye düşünüyorum.
Hairlax malt deneyin bence. İçeride çok tüy var demek ki. Tıkanma olmadan tüylerin geçişini sağlamak lazım. Kusarak tüy çıkartması hiç doğru değil.
Muhtemelen midesi ve yemek borusu bu kadar asit ve tüyden yara içindedir.


Eğer mümkünse endoskopi baktırın. Tabi bu durumda bağışıklığı alt üsttür. Üresi yüksektir vesaire..


Veterinerlerin uniqe mama aşkını anlamıyorum. Teşhis koymadan Mamayla sorun çözmeye çalışan veterinerleri hiç anlamıyorum. Doktor musunuz, petshop mu!

sulebb
sulebb

611

@Ketomanyason gittipimiz veterinerde tedavi süreci yeni başladığı için veterinere durumu anlatıp işine karışmak istemedik .Perşembe ilacın bir tanesi bitiyor o gün götürüp kan değerlerine bakılmasını isteyeceğiz.Son gittiğimiz hekim bulunduğumuz yerde herkesin güvenle ve sonuç alıp gittiği bir yer olduğunu söylediği için ve muayene esnasındaki kendinden eminliği güven verdi bize o yüzden onun dediği dışında bir şey yapmadık.Umarıö tez zamanda atlatırız ,teşekkür ederim

akbas1
akbas1

871

Kedinizi günde 2-3 kere mutlaka tarayın. Organik buğday çimi ve yoğurt verirseniz tüyleri daha kolay kusar ben görüyorum genelde herkes malt kullanıyor veterinerler satmadiklari şeyleri önermezler normal

Cook
Cook

119175

Biyokimya bakıldı mı? Karaciğer veya böbrek fonksiyonlarıyla alakalı da olabilir kusması,bence öncelikle bunları elemine edin.Bu testler sonucu da tüy kaynaklı olduğuna emin olursanız,bolovianın maltını veya vedavetin yabancı cisimler için kullanılan bir hapı var, bunlardan birini kullanabilirsiniz.İkisini de biz yabancı cisim için kullandık, tıkanıklık olmadan atabildi dışkıyla,tüy yumağınında da çözüm olacağını düşünüyorum.Benzer bir hikaye arkadaşımın kedisinde de var,24 yaşında şu an 12 yaşından beri senede 1 2 kez atak halinde kusma, iştahsızlık yaşıyorlar,yaşından kaynaklı ülser var çocukta,ilaç tedavisi uygulanamıyor ne yazık ki veterinere de gidemiyor çok stresli bir kedi.Atak geçirdiği zamanlar bol malt,ad yaş mama,ödül mamaları ile atlatıyorlar bir şekilde.

sulebb
sulebb

611

Teşekkür ederim paylaşımınız için. Götürdüğümüz iki veteriner de biyokimya istemedi.Genel hareketleri ve kaka durumunu sordular iyi dediğimiz için belki de bilmiyorum.İştahı da fen değil hatta yaş mamaya sürekli iştahı açık.Kuru mamamyı hiç bir zaman çok iştahlı yiyen bir kedi olmadı .Antseptin şurubu 3 gün daha kullanacağız ondan sonra tekrar gelin dediler belki bu süreçten sonra isteyecektir.Arkadaşınız kedisinin durumu da hemen hemen bizimkinin yaşlarında başlamış.Umarım bizim de iç organlarla ilgili bir sorunumuz olmaz.

sulebb
sulebb

611

2 gündür yine veterinere gidiyoruz.Ksuam şikayetmiz çok yoğun olmasa da devam ediyordu hafif beyaz tükrük gibi ve içinde tüy şeklinde .Kuru mamaya karşı iştahsızlık ve hafif haslizlik de vardı.Hemogram ve tam kan sayımı sonucunda kedimizde çok yüksek oranda kanında mikrop çıktı.Bugün serumla birlikte çeşitli ilaçlar verdiler klinikte ama antibiyotik başlamadı neden kaynaklandığını anlmadan antibiyotiğe başlamayalım diye.Yarın tekra gideceğiz.Kreatin değeri 131 ,bun değeri 5.5 çıktı.Bunlar yaşıan göre iyi dedi.Bakalım sürecimiz şimdilik bu şekilde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82072 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR