Kedimde 1 Aydır Geçmeyen Mantar

YarenBalmn
YarenBalmn

166 Puan

Kedim 4 yaşında ve ilk kez mantar oldu.Diğer kedim mantar olmuştu ve o ecosin tabletle iyileşmişti ama şimdi mantar olan oğlumda 2 kez ecosin kullandım biraz iyileşti sonrasında mantarlı bölgeyi konazol şampuanla yıkayıp batticon ile temizledim ve terbisil sıkıp oceral krem kullanıyorum ama1 aydır geçmedi ve kulaklarına sıçradı.Veterinerini değiştirmek durumunda kalmıştım ama şimdi asla güvenmiyorum hem her şeyde fiyat farkı çok alıyor hemde iki veterinerle görüştüm 2 doz mantar aşısı olması gerekiyor derken benim veterinerim 3 doz dedi.Mantar aşısı ciğerleri yorduğu için yaptırmak istemiyorum şimdi top kekik sıkacağım o bölgelere.Aşıyı öneren veya bir çözüm bilen birileri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?


8 CEVAP

Cemalchief
Cemalchief

12112

Size bir tavsiye vereceğim, benim kedimde işe yaradı açıkcası. Virbac Dermatology mama kullandım geçti. Ayrıca Virbac ın deri solusyonu var onuda deneyebilirsiniz. Kimyasallara girmeyin sadece odaklanmaniz gereken tedaviyi cok cesitlendirmissiniz. Sadece tek ecosin uygulayin ve 2 gun baska bisey yapmayin oncesinde ve sonrasinda. Viyo immune-vetoskin-virbac dermatology 3 lusunu kedinize verin

ssedef28
ssedef28

1486

dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama ecosinle banyo yaptırmadan önce ve sonrasında belirli bir süre hiçbir ürün kullanılmaması gerekiyor ilacın etki etmesi için ve mantar olan bölgeyi veterinerler baya kazıyarak yıkıyorlar yani suya daldırıp çıkarmak yerine temiz kullanılmamış bir diş fırçasıyla fırçalayarak yıkayın 2. kez ecosin uygulayabilirsiniz

Mini2019
Mini2019

11530

Herkes bir şey söyleyecek.. ben de yine aynı şeyi söyleyeceğim. Yaptığınız her şeyi bırakın. Veterineri değiştirin ve mantarın türünü belirlemesini isteyin. Bu süreçte bağışıklığı tavan yaptırmanız lazım.


Mantar türü çıkınca aşının ne olacağı da belli olacak. Bu aşı bu mantara etki eder mi diye sorun. Boşuna aşı yaptırmayın. Etki edecek aşıyı biraz zor bulabilirsiniz.
2 doz aşı bu işin tek çözümü. Mantar her ne kadar deri problemi olsa da yüzeysel uygulamalar geçici çözümdür. Boşa paranız gider.


Karaciğeri yorar vs diyecekler. Kronik karaciğer probleminiz yoksa hiç sorun olmaz. Çok kafanıza takılıyorsa karaciğer değerlerine baktırıp destek verirsiniz.
Daha fazla yayılmadan adım atmalısınız

Ahmetsozeri
Ahmetsozeri

257

Merhaba herkeze şuan benim kedimdede var mantar 2 kez ecosinle yıkama yaptık cene kısmındakiler biraz azaldı ama patilerdeki ve kulak ve ensede sanki devam ediyor.
Ayrıca ayak kısmında başka yerlerede sıçradı ecosin hemen etki ediyormu beklemelimiyim yoksa tedaviyi değiştirmem mi gerekiyor bilgisi olan yardımcı olabilirmi?

Ahmetsozeri
Ahmetsozeri

257

Ayrıca şuan 2 ecosin yıkamayı yapalı 3 gün oldu şuan top kekik kullansam ecosin yararlı bakterileri zarar vermiş olurmuyum?

gamzegumus1
gamzegumus1

777

Ben de kedimi sokaktan aldığımda yaklaşık 1 ay mantarla uğraştım her şeyi denedim. Fakat asıl çözüm kesinlikle kedinin bağışıklığının güçlenmesi. Ancak bağışıklığı güçlendiği zaman hastalık bitiyor. Ecosin, aşı, kremler vs hepsi destekleyici. Öncelikli olarak veterinerinizin tavsiyesi ile kedinize bağışıklık güçlendirici ve kan ilacı vermenizi öneririm.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1205

Merhaba öncelikle tavuklu kümes hayvanlı mamayı direkt kesmelisiniz balıklı vereceksiniz Kedinin bağışıklığını destekleyip yükseltin her kedinin direnci aynı olmamakla beraber her mantar türüde aynı değildir ecosini doğru hazırladığınızdan eminmisiniz sonrasında ve 5 gün öncesinde kediye krem batikon vs sürmemelisiniz ecosin ölür yoksa size tavsiyem balıklı mamaya geçiş yapın yada arkadaşların dediği virbacmı neyse adını çok duydum ama hiç kullanmadım sanırım tedavi edici özelliğe sahip mamaymış sonrasında günlük 2 ml supravet prebiyotik ve probiyotik verin yada mamasına damlatın vets plus somon yağını ve gimcatin multivitamininide kullanın ecosini ise 2 litre içme suyunu fokurdayana kadar kaynatıp suyu plastik kaba boşaltın daldırma tipli sıcaklık ölçme aleti termometre ile suyun 34. Dereceye düşmesini bekleyiniz su 34. E düşünce ecosini içine atın ve metal olmayan birşeyle karıştırın sonrasında ecosinli suyu kapalı pompalı bidon gibi birşeye koyun 20 dakika bekleyip kediye uygulayın yıkama yada sprey gibi ıslatarak sonrasında kediyi kurulamadan bırakın kendi kendine kurumaya bunu 1 er hafta arayla toplam 3 doz uygulayın 1.2.3 hafta zahmetli ve maliyeti yüksek ama veterinere gitseniz deneme yanılma yoluna giderek o krem senin bu krem benim kediye yakalık takacak en az 15 gün strese sokacak batikon katikon derken sizi epey masrafa sokacak kaşıntılar durmayacak yok olmamış diyerek sizi aşıya ikna etmek isteyecek illa götürecem diyorsanız ilinizdeki kapsamlı donanımlı bir hayvan hastanesine gidin en azından denemeye gerek kalmadan kan tahlilleriyle vs mantar türünü öğrenerek ona göre kesin teşhis tedavi önerebilirler karar sizin çok geçmiş olsun patili dostunuza inşallah tez zamanda şifa bulur

Cemalchief
Cemalchief

12112

Aşı konusunda yanlis bilgiler vermeyin… aşı sadece mantarın turu tespit edildiginde verilen bir seydir. Ornegin insanda korona olana hpv asisi vurulmaz mamtarın cesitleri vardir ona gore asi yapilir zaten tr de 2 cesit var sanirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 186 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82074 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR