Hangi Malt Macunu?

iozksn
iozksn

950 Puan

Merhaba,
Bizim Fıstık biraz uzun tüylü malum, artık neredeyse 3 aylık olduğundan yavaştan yuttuğu tüylere bir çözüm olması adına Malt Macununa başlamaya karar verdik (veterinerimiz de onayladı). Biraz araştırdım, Gimcat ve Beaphar diye iki markanın çok konuşulduğunu gördüm. Fakat hangisinin uygun/makul olduğuna karar veremediğimden yine sizlere danışmak istedim.
Bu iki marka veya önereceğiniz başka marka malt macunları hakkındaki fikir, yorum ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

15 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

baştan bu yana gimcat kullanıyordum içeriklerinin ve işlevlerinin aynı oldugunu düşündüğümden fiyatu daha uygun oldugu için beaphara geçtim ikisinin de sonucundan memnun kaldım tat olarak değerlendirmek gerekise kedim çok seçicidir beapharı isteyerek yalıyor gimcat için farklı yöntemler deniyordum fakat tabii her kedinin damak tadı başka. burada arkadaşların dr caluders maltından bahsettiklerini ve ondan da memnun olduklarını okudugum için beaphar bitince de dr clauders alacağım.

aleyn
aleyn

113859

kediler için şeker çok zararlıdır, arada sırada tırtıklamasından bir şey olmaz ama şeker içeren ürünler tüketmesini beslenmesinin rutinine sokmak ileri vadede diş çürüklüğü, obezite, şeker hastalıgına ve o da körlüğe sebep olabilir. bu yuzden hangi ürün alınırsa alınsın içeriğinde şeker olmamasına dikkat etmek gerekir.

Gul36
Gul36

113362

Biz Biopet active malt kullanıyoruz. 5 ay kullandık herhangi bir sorun yaşamadık. Şimdi ara verdik ama memnun olduğumuz için aynı markayla devam edeceğiz sanırım. Tüylerin dışkı yoluyla atılmasında bayağı etkiliydi bizde. 20 gramlık tüpü 5 ay gitti. Genelde haftada 3-4 gün veriyordum.

iozksn
iozksn

950

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Hem araştırmalarım, hem de @aleyn 'in tavsiyesi ile Beaphar Malt Paste Duo Active Kedi Macunu (100 Gr) almaya karar verdim. Umarım bizim Fıstık da beğenir :)

aleyn
aleyn

113859

bu maltların zaten gayesi aynı oldugundan içerikleri çok benzer selüloz tüylerin yumak haline gelmesini engelliyor, yağlar sindirimle atılmasını kolaylaştırıyor. her ne kadar açıklamalarda dozlar yazılsa da her kesinin tüy uzunluklarından tutun da tüylerini yalama sıklıgı tüylerin dökülme miktarı farklı bu yüzden en makulu kedinizi gözlemleyerek ne kadara ihtiyacı oldugunu belirlemek fazlasını vermek de gereksiz çünkü.. kaliteli mamaların da tüy yumaklarını sindirmeye yardımcı içeriklere sahip oldugu da unutulmamalı. uzun tüylü kedilerde erken başlanması gerektiğini okumuştum.. şimdilik 2 gunde 1 cm kadar vereblirsiniz, dışkısını arada kontrol edin tüyleri göreceksiniz zaten 6 aydan sonra günaşırı verebilirsiniz.

aleyn
aleyn

113859

trixie kullanmadım ama birkaç malt çeşidi oldugunu biliyordum şimdi baktım, sadece peynirli olanında şeker yok sanırım, onu da kullanabilirsiniz bence. başka markalar bilen arkadaşlar varsa onlar da yazar..


bir de bu maltlar konusunda şöyle bi durum var yazmışken onu da ekleyeyim, yağ içerdiklerinden özellikle yazın sıcakta yağ ayrışabiliyor tüpün içinde, eğer böyle bi durumla karşılaşırsanız her kullanımdan önce bi sallayabilirsiniz.

iozksn
iozksn

950

Cevabınız için teşekkür ederim.
O zaman bu markalar arasında bir fark yok diye mi anlamalıyım?
Bir de bu macunu hangi sıklıkta ve ne miktarda kullanmak gerekiyor? Okuduğum kadarıyla herkes kendine göre bir doz ve sıklık belirlemiş. Ürün açıklamasında da genellikle yetişkin kediler için yazıyor. Bizim ufaklık daha 2,5-3 aylık :)

aleyn
aleyn

113859

afiyet olsun:)

aleyn
aleyn

113859

*dr clauders

iozksn
iozksn

950

Gimcat, Dr. Clauders ve Beaphar haricinde bir de Trixie'nin 240 gr'lık tüpü varmış, fiyatı da makul gibi. Bu marka (ve varsa diğer ekonomik fakat iyi markalar) hakkında da yorum yaparsanız sevinirim :)

iozksn
iozksn

950

Şekerli veya şekersiz olmasının önemi nedir?

kubrafdn
kubrafdn

361

bi bloggerda bioFeline isismli maltı gordum acıkcası fiyatı da uygun 100gr 58 lıra su an buyuk ihtimalle ondan alacagım . kullanıp memnun olmayan gormedim. yorumları vs okudugumda yani.

diablerose
diablerose

119757

şeker kediler icin sagliksiz

schembri2
schembri2

2809

Ben Gimcat duo peynirli kullanıyorum, hergüm veriyorum, 4 aylık henüz, talimatlarda hergün yaklaşık 6 cm verin yazıyor. Tadını sevdi, bıraksam tüpü indirir komple, aslında en iyisi sade olanını almak ama beğenmez diyip kenarda durmasın diye peynirli aromaya kaçtım bilerek, Peynir dediysekte oran hepi topu %2 😉

Bsrsr
Bsrsr

955

İlk gimcat veriyordum ama üç kedim var ve fiyatı emsallerine göre çok fazla o yüzden beaphear kullanıyorum 3 yıldır gayet memnunum içerik olarak da çok benziyorlar. Kedilerim seçici ona rağmen severek yiyorlar. Bir ara trixie denedim ama tadına bile bakmak istemediler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 25622 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR