Dışarı Kaçma Meyilinde Olan Kedim

fcylan
fcylan

10334 Puan

Merhaba,
Yaklaşık bir yıl önce sokaktan sahiplendiğimiz bir kedimiz var. 7-8 ay önce de kısırlaştırmıştık, sorunumuz yoktu. Son 1 aydır kedimiz sürekli miyavlama ve sokağa kaçma meyilinde. Fırsatını bulunca da kaçıyor açıkçası, kapıyı açmamızla fırlaması bir oluyor. Benim endişe ettiğim bu bir hastalık belirtisi olabilir mi? Sonuçta bir yıldır bizimle daha önce bu davranışları yoktu. Kızgınlık döneminde bile bu kadar sokağa kaçmak istemiyordu. Şimdilerde aşırı miyavlıyorda, anlayamadık. Böyle bir tecrübesi olan var mı?

5 CEVAP

Mslna01
Mslna01

9771

Merhaba veteriner hekime gittiğinizde ultrason muayenesinde belli oluyor parça kalıp kalmadığı

Belki kısırlaştırma ameliyattan sonra yumurta organındam parçası kalmıştır. Böyle hatalar yapılıyormuş. Ama gebe kalamaz sadece o kalan parça horman üretimini arttırıyormuş kedinizde maalesef kızgınlık belirtileri göstermesine neden oluyor.

Yada kediniz dışarı çıkma hevesi merakı oluşmuştur. Hayvanların koku duyuları hassastır belki mahallenize , yaşadığınız yerde bölgede yeni bir kedi gelmiştir. Kedilerin çoğu meraklı hayvanlardır. Müsait zamanınızda veterinere götürmenizde fayda vardır

fcylan
fcylan

10334

Açıkçası ondan korkuyorum, bu durumda ultrasonla anlayabiliyorlar mı acaba?

Maalesef o kadarını bilmiyorum üzgünüm. Bir öneride bulunabilirim ama ilk önce kısırlaştırma yaptırdığınız veterinere götürün . Sonuç alamazsanız , yada herşey daha net olsun diye başka iyi veteriner kiliniğe götürebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 131 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR