Sokak Kedisini Eve Almak İstiyorum Ama Korkuyorum?

Neyirx
Neyirx

202 Puan

Arkadaşlar benim evimde 2 tane mevcut kedim var ve geçenlerde bi sokak kedisi evimin önüne gelmeye başladı. Dili dışarda gibiydi bende veterinere götürdüm. Dişlerinin komple cekilmesi gerektigini ve ayrica dilinde ve girtlaginda yara olduğunu söyledi. Ben bu kedinin dişlerini hallettim sadece dilindeki ve girtlagindaki yaranin gitmesi icin antibiyotik tedavisi olmasi gerektiği soylendi. Veterinere eve alıp alamayacagimi sordum çünkü kedi evimin içine girmek istiyor basbaya. Ben apartmanin 5.katinda oturuyorum 5kat cikip kapimin önünde yatiyor🥹 ama veteriner sakıncalı olduğunu söyleyince ne yapacağımı şaşırdım. Kedi aşağı inip gitmiyor tüm gün kapımın önünde öylece uzaniyor. İç dış aşılarıni zaten yaptirmistim girtlagindaki ve dilindeki yarayi tedavi ettirdikten sonra eve alma şansım var midir? Mevcut kedilerime bulaşıcı bir durum olur mu?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

Alıp bir odada iki hafta tutamaz mısınız? Tek yapmanız gereken dokununca elinizi yıkamak ve kucaklarsanız kıyafet değiştirmek. Bir de kapı altı boşluğu da kapatılacak. Zaten o kedi en fazla calivirüs olmuştur ve bakımsızlık nedenli o kadar ilerlemiştir. Sizdekilere calivirüs geçse bile bağışıklıkları yüksek olduğu sürece sorunsuz şekilde bağışıklık kazanırlar. En fazla biraz boğaz ağrısı falan olur, bizdeki grip gibi. İki hafta dolunca da yan yana getirirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123955

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun kıyamam sizr güvenmiş kapınızda yatıyo :( dişleri çekilen bir kedi malesef artık sokakta yaşayamaz bi ailesi olmalı. İsterseniz kapı önünde ona bir kulübe ve kum ayarlayın ağzı iyleşene kdr orda idare edin. veterinerde gerekli testleri yaptırın diğr kedilere geçecek bi hastalığı yoksa eve alınabilir. İsterseniz başka veterinerden de fikir alabilirsiniz. klinikten kiliniğe çok fark ediyo

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR