Kedim Evin 2-3 Bölgesine Sürekli İdrarını Yapıyor Bunu Nasıl Durdururum?

Merhaba,


Kedim evin giriş kapısı ve salon camının oraya idrarını yapmakta. Gün içerisinde bazen 3 bazen 4 defa tekrarlıyor ve her fark edişimizde siliyoruz fakat artık başa çıkamaz hale geldik ve parkeler vs. şişmeye başladı.


Bu hareketine önlem almak amacıyla farklı farklı yöntemler denedik bunlar;



  • Bir süre çift kum kabı

  • İdrar yapılan bölgeyi limon/sirke ile silmek

  • Streç/folyo film ile idrar bölgesini kaplamak

  • Bölgeyi güzel bir şekilde derinlemesine silip temizlemek
    Gibi şeyleri denedim fakat hiçbiri kedimin bu hareketine son vermedi.


Evimiz köy bölgesinde bir aile apartmanı ve eğer hava çok soğuk veya yağmurlu değil ise balkon kısmına kedimi çıkarıp hava almasını sağlıyorum bunu yapınca bile balkon kısmının belirli bölgelerine de idrarını yapmaya başlıyor. Kumunda dışkı hariç çok nadir olarak idrar ile karşılaşıyorum ve max 1-2 günde bir kumunu temizliyorum. Kedim yaklaşık 4-5 senedir bizle birlikte yaşıyor kıl dökmesine artık alıştık evin her yerin sürekli kıl oluyor haftada 2-3 defa taranmasına rağmen fakat son 1 sene civarında idrar yapma hareketine başladı. Nasıl bir çözüm denemem gerekiyor gerçekten artık başa çıkamıyorum.

2 CEVAP

ssedef28
ssedef28

1442

kediniz kısır mı?? kısır değilse kısırlaştırın ve çiş yaptığı yeri silmek yerine oraya bir şey koyun kapatın orayı minder koltuk vs. 1 senedir çişini dışarı yapıyorsa alışkanlık haline getirmiş olabilir ama kısırlaşınca belki düzelir

Kısır şuanda yaklaşık 2-3 senedir kısır. Çift kum kabı yaptığım vakitte idrar yaptığı yerlere özellikle kumlarını koydum fakat o zamanda bile ona yapmak yerine tutup kab biraz kenara kaymış ise hemen oraya yapıyordu veya kabın kenarından köşesinden bir açıklık bulup yine o kısma yapıyordu maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 90 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR