Natures Protection Yavru Kedi Maması Kullanan?

CatMia
CatMia

1961 Puan

2aylik kedimiz icin veterinerimiz Natures protection ònerdi. Aldık ancak hic istahla yemiyor. Aç kaldigi icin resmen zorlanarak yiyor :( yumurta, haslanmis tavuk verdigimdeyse resmen saldiriyor. Birazcik zayif bi minikde üstelik :( Mamanin icerik vs hakkinda pek bilgimiz yok cunku kedimiz bizle yasayalı henuz 10gun oldu tecrubesisiz. Degistirmelimiyiz mamayı acaba?

13 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

içindekiler (tavuk% 83, hindi% 12, ördek% 5) , pirinç, mısır , mısır gluteni , yumurta tozu , balık unu , şeker pancarı posası , yukka çiçeği özü , biberiye özü, maya , dinamik mikronize klinoptilolit (1 %) , kuru maya özü malt.
Şimdi benim matematiğim biraz kuvvetlidir. Yüzdeleri toplayınca %100 yaptı. Başarılı. Ancak geri kalan pirinç,mısır,balık unu ve şeker pancarı posası nereye gitti onu bilemedim.
ham protein:34%, ham yağ:22%, sodyum karbonat:6,3% , ham selüloz:1,3%, calsium:1,5%, fosfor :0,9 %, potasyum:0,7 %, sodyum:0,3 % , yağ asitleri DHA+EPA :0,262 %
Bu kadar yüksek et içerdiğini söyleyen mamanın minimum yüzde 70 i ham protein olmalıydı. %34 de kafamı karıştırdı. Gayet de yüksek fiyatı var. Beni tatmin etmedi bu işin içinde saçma olan bir şeyler var. Belki yetkili birisi başlığı görüp açıklama yazıp aydınlatır.

Gul36
Gul36

113368

İçeriğine bir baktım da, pek de iç açıcı şeyler yok maalesef. Doyurucu olmaması normal. Tavuk, yumurta vs. verdiğinizde saldırmasına bakılırsa tadını da pek beğenmemiş ufaklık. Daha sağlıklı ve doyurucu olması için N&D, Orijen, Acana ya da Petcurean bulabilirsiniz ancak bunlar üst sınıf mamalar. Bütçe durumuna bağlı olarak farklı markalar da seçilebilir tabii. Fiyat aralığı belirleyebilirseniz daha kolay olacaktır önermek. :)

aleyn
aleyn

113859

infernus 2 enter yapın :) bana sanki et içeriğinin kendi içindeki yüzdeleri gibi geldi bu, alışıldık bi içindekiler yazma şekli değil ama diğer türlü olursa nerden baksan tutmuyor.

Infernus
Infernus

111806

İngilizce içerik daha kötü hiç bir oran yok. Tekrar hoşuma gitmediğini söyleyim. En azından parasının ederi değil asla. Demek ki başına nature yazmakla olmuyor.

Infernus
Infernus

111806

Yine bütün paragraflar birleşip çıkmış. Hofff

Infernus
Infernus

111806

Özellikle 1 boşluk, 2 boşluk ve 3 boşluk bıraktım geçenki yazımdan sonra :) yine birleşti. O et oranı hiç yazmıyor işte. İçindekiler kısmında bir sıkıntı var. Eve geçince bir de yabancı dillerdeki içerik kısmından bakacağım aklıma gelirse.

Gul36
Gul36

113368

Mamalarda maalesef yüksek fiyat=sağlık ve kalite olmuyor. İçindekilere bakmak gerekiyor ve burada listelenen ilk ürün et değilse, ayrıca içinde et değil de türevleri veya yan ürünleri gibi şeyler yazıyorsa (yani etin kendisi değil de tavuk unu, balık unu vs. gibi), yüksek miktarda tahıllar bulunuyorsa o mamadan uzaklaşmak gerekiyor. Veterinerler genelde kendi sattıkları ya da sayesinde kazanç sağladıkları mamaları öneriyorlar. Royal Canin, Proplan, Hills gibi. Bunlar da, Nature's Protection gibi, bahsettiğim tahıllı ve yapay katkılar/tatlandırıcılar içeren mamalar. Hiç bulaşmayın derim.


N&D'nin balkabaklı ve kinoalı serileri öneriliyor. Benim kedim balkabaklısının tadını sevmişti, diğerini deneme şansımız olmadı. Firmaya ulaşıp numune isteyebilirsiniz. Balkabaklı ve kinoalı seriler tahılsız. Bir de düşük tahıllı seriler var, onlar da fiyatları daha uygun olduğu tercih edilebilir.

CatMia
CatMia

1961

Kimse kullanmiyomu bu mamayı? :(

CatMia
CatMia

1961

Natures protectioninda fiyati cok dusuk degil ortalama guzel bir mama diye veteriner vermisti halbuki. Proplan junior da onerildi. Ikisini kiyaslarsak hangisi daha iyidir? Evet buarada hic keyifle yemiyor mamasini :(

CatMia
CatMia

1961

N&d hangisini tavsiye edersiniz? Cesitleri fazla

n&d de yavru kediler için sadece tavuklu mama var

septikbaykus
septikbaykus

17255

Çokmu küçükler ? valla bizim yavrular koca mamaları yiyor

CatMia
CatMia

1961

Coj tesekkurler kesinlikle degistirelim zaten miniģim hic severek yemiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5361 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR