Arkadaşlar Merhaba. Çok Acil Lütfen Kedim 1 Mayısta Doğum Yaptı

EsMaCaN
EsMaCaN

671 Puan

Arkadaşlar Merhaba. Kedim 1 Mayıs 2018 de doğum yaptı. 4 tane yavrumuz oldu. Onlara süt verip bakımlarını yapıyordu hep fakat artık onları dövüyor. Peşlerine koşuyor ve canlarını acıtıyor. Boyunlarından tutup ısırıyor zavallı yavrular çığlık çığlığa kalıyor. Bir daha yaklaştığında ise yavrular minik patileriyle durdurmaya çalışıyorlar. Daha iki aylık olmadı ama sizce sahiplendirme vakti geldi mi ?

6 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Anne kediyi en azından yavrular 2,5-3 aylık olana kadar dışarı salmasanız çok daha iyi olur aslında çünkü doğumdan 2 hafta sonra yani yavaş yavaş toparlanmaya başladıktan itibaren dişilerin yeniden kızgınlığa girmesi çiftleşmesi mümkün.Kediniz tekrar çiftleşmiş ve hamile kalmış olabilir bu da yavrularına bahsettiğiniz şekilde davranmasına neden olabilir.Eğer emziriyorsa yavrularını reddetmiş diyemeyiz henüz 1,5 aylık bile olmamış bebekleri de sütten kesip sahiplendirmek çok doğru olmaz.Anne kediyi sakinleştirmek ve ısınan havalarda serinlemesini de sağlamak adına bir sprey şişesine koyduğunuz suyun içine 4-5 damla lavanta yağı damlatıp gün için 4-5 kez sıkabilirsiniz anneye.Hem sakinleştirir hem de sıcaklarda bunalmasını önler.

EsMaCaN
EsMaCaN

671

Bir de öyle deneyeyim o halde teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Umarım Mişti tekrar hamile kalmamıştır bu benim için sorun sahiplendirmek zor oluyor. Birde Bu Mişti nin ilk doğumu ondan kaynaklanıyor da olabilir diye düşündüm bakalım kontrol altında tutacam herşey için teşekkür ederim.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Emzirmeyi tamamen bıraktı mı?Tıslayıp kavga edercesine mi davranıyor?Evde kısır olmayan erkek kediniz var mı?

EsMaCaN
EsMaCaN

671

Tıslamıyor emziriyorda. Başta oynuyor dedik annem halen oynuyor diyor ama yavrular ondan kaçıp saklanıyor acıkmadıkça gelmiyorlar zaten sürekli dolabın altına falan girip duruyorlar. Sizden yardım istememin sebebi ise Mişti onlar yokken çok huzursuz etrafta dolanıyor. Dolabın altına giremiyor gelip yardım istiyor çıkarın diye çıkarınca da dövüyor :(

EsMaCaN
EsMaCaN

671

Ayrıca evde erkek kedi yok ama çevrede çok var kısır değiller. Mişti çok özgür istediği zaman istediği yere gidiyor sadece eve gelme saati belli o zamanlar geliyor onun dışında geziyor abimin evine falan gidiyor.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bir de bebekleri oltayla peluş oyuncaklarla oynatmaya çalışın.Sürekli bir yerlere saklanmaları dikkatlerinin dağınık ve tedirgin olduklarını gösteriyor.Anne kedi sürekli dışarı çıkıp geliyorsa üstüne farklı kokular da siniyordur ve bu kokular bebeklerin anneye yabancılaşmasına neden olur.Yani dediğim gibi şu sıralar anne kedinin kafasına göre gezip gelmesi çok doğru değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 544 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR