Acil Nolur Yardım Edinn

ozmet
ozmet

867 Puan

arkadaşlar merhaba kedim 2 ay önce doğum yaptı 2 gündür durmadan miyavlıyor ama sürekli yıkadık ilgisi tam seviyoruz maması suyu kumu güzel dolu temiz nasıl susturabilirim acil yardım edin sürekli miyavlıyor

14 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kediniz kızgınlıkta.Kısırlaştırmadıkça ya da yeniden çiftleştirmedikçe ki arka arkaya hamilelik ve doğum aslında çok sağlıksız bir durum, kediniz susmaz.Sadece biraz sakinleşmesi için size biberiye yağını önerebilirim.Bir pamuğa 2 damla biberiye yağı damlatıp kedinizin ensesine boynuna sürebilirsiniz aynı pamuğu ılık suya batırıp çıkardıktan sonra sırt bölgesine boydan boya sürerseniz biraz sakinleşir.Ama bu kalıcı bir çözüm değil, onu bir süreliğine sakinleştirir.Kalıcı çözüm kısırlaştırma.Öte yandan göğsündeki şişliğin fotoğrafını paylaşabilirseniz kesin bir şey söyleyebilirim.Ama yangının eşlik ettiği bir şişlikse meme yangısı (mastitis) söz konusu olabilir.Bu da profesyonel tedavi gerektirir. Ciddiye alınması gereken bir durumdur, annede meme kaybı hatta ölümcül sonuçları olabilir.

senasever
senasever

510

Tekrar kızgınlığa girmiş olabilir :(

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kediniz kızgınlığa girmiş yeniden.

ozmet
ozmet

867

memesinin biri şiş bide nasıl susturabilirim

ozmet
ozmet

867

rahatsız oluyor komşular nasıl susturabilirim

senasever
senasever

510

Sadece tek bir memesi mi şiş? renk değişikliği var mı ya da o memeye dokununca mı bagırıyor?

ozmet
ozmet

867

evet

senasever
senasever

510

Yoksa devamlı mı bagırıyor?

ozmet
ozmet

867

sürekli

ozmet
ozmet

867

sürekli

ozmet
ozmet

867

durmadan nasıl susturabilirim herkes rahatsız

senasever
senasever

510

Sadece emzirirken bagırıyor o memede kızarıklık varsa mastit(meme enfeksiyonu) olmuş olabilir ancak bu düşük ihtimal. yüksek ihtimalle kızgınlığa girmiş. bu durumda maalesef susturamazsınız. Tekrar çiftlerştirmek de yeni doğum yapmış bir kedi için çok yıpratıcı olacaktır. Sitede daha önce bazı bitkisel yağlar ile tarif veren arkadaşlar olmuştu onları deneyebilirsiniz belki biraz sakinleşir.

ozmet
ozmet

867

çok sağolun

ikoral
ikoral

193280

Kızgınlığa girmiş. Dönemi bikaçgüne biter. bittikten 10 gün sonra acil kısırlaştırın yoksa bu durum tekrarlar miyavlaması. Memesinde süt birikmesinden dolayı kitleleşme olmuş olabilir, acilen güvenilir bir veterinere götürün. Antibiyotik tedavisi gerekebilir. Aksi takdirde memede kanserleşmeye kadar varır durum. Hayati risk doğurur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 909 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR