Kedinizi Mikroplardan Nasıl Koruyorsunuz?

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826 Puan

Arkadaşlar, benim kedim 4 yaşında ilk 1 yıl saldım çayıra mevlam kayıra modundaydım. Bakımıyla, temizliğiyle ilgili pek bilgim yoktu. İç ve dış parazitini yaptırıyordum ama diğer aşıları yaptırmıyordum, 10 aylıkken de kısırlaştırdım. Arada kendimle dışarı çıkarıyordum zemine, toprağa ayak basmasını sağlıyordum ama korkuyordu. Apartmanın boşluğuna çıkarıyordum, sessiz olduğu için orada dolaşıyordu. Hiçbir şekilde pinpirikli değildim, çünkü dediğim gibi çok fazla bilgi sahibi değildim. Ancak en kaliteli mamaları, ödülleri alıcak kadar bilgi sahibiydim. Bir gün (1 yaşındayken) kedim kabız olduğu için veterinere gittik yaptıkları lavman kedimde bağırsak dönmesine yol açtı, kedim günlerce yemek yemedikten ve ölü gibi yattıktan sonra fark ettiler, sonra apar topar ameliyata aldılar. Neredeyse ölecekti çok korktum ve ben de büyük bir travma oluştu ona bir şey olmadı ama onu kaybetme korkusuyla saçma sapan davranışlar edindim. Yaklaşık 2,5 yıldır çok kötü bir ruh halindeyim. Kedime bir şey olacak diye eve gönül rahatlığıyla misafir almıyorum, dışarıdan mikrop getirirler mikrop kapar diye, dışarıdan gelince asla elimi yıkamadan kedime dokunmuyorum. Dışarıda her gün kedileri besliyorum onlarla temas ettiysem tüm kıyafetlerimi makinaya atıyorum, hastalık taşırım diye, alışveriş poşetlerini dışarıda yere koyduysam eve sokmuyorum. Kafamı sürekli bu konuya odaklamış durumdayım. Ameliyat sonrası ilk yıl daha kötüydüm aldığım eşyaları dahi dezenfekte ediyordum, sürekli bir şeyler yıkıyordum. Ama bir senedir daha iyiyim. Bu davranışlarımın normal olmadığını biliyorum çünkü sonradan oldu. Ama ne kadarı normal onu da bilmiyorum. Beni biraz aydınlatır mısınız? Sizler neler yapıyorsunuz mesela, kedinizi ya da kedilerinizi mikroplardan korumak için nasıl önlemler alıyorsunuz? Ne tür davranışlar sergiliyorsunuz? Ben bu sorunumu kendi başıma aşmaya çalışıyorum ama korkumu yenemiyorum. Belki sizin sayenizde birazcık rahatlamış olurum.

9 CEVAP

Sabisim
Sabisim

854

İnanır mısınız babam mesela dışardan gelince eve ellerini yıkamadan seviyor kızımı istemsiz sinir oluyorum. Eve özellikle çocuklu misafir çağırmama durumu bende de var. Misafir gelirse hemen kolonya ikram ederim. 😂 Eğer internetten bir şey sipariş edersem kum falan direkt banyoya götürür silerim. Biri eğer ayakkabıyla kapı eşiğine basarsa hemen siliyorum. Dışardan geldiysem mutlaka üstümü değiştirip öyle severim. Kızım eğer 5 dk ortada gözükmezse napıyor diye bakmaya gidiyorum. Yalnız değilmişim bu konuda. Çok yorucu bizim için. Şimdi biraz yavaş yavaş kendimi dizginliyorum.

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826

Sabisim, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Yalnız olmadığım için sevindim ancak bu durum psikolojik olarak çok yıpratıyor o yüzden üzücü. Ben de kapı eşiğine basılınca hemen kolonya ile siliyorum. Valizlerin tekerleklerini poşetlr bağlamışımdır mesela kedim gidip yalarsa mikrop kapmasın diye. Dışarı kıyafetimi, çantamı vs. kedimin temas etmeyeceği yerlere koyuyorum. Ya daha neler neler.

ssedef28
ssedef28

1463

siz böyle yaptıkça kedinize daha çok zarar vermezsiniz temizliğin titizliğin kedinize hiçbir zararı olmaz aksine faydası olur. ben de eve gelince elimi yıkamadan asla kedime dokunmam kıyafetimi değiştirmeden koltuğa oturmam bunun evde kedi beslemeyle alakası yok dışarda gezdiği kıyafetle evde dolaşan pistir olması gereken sizin,bizim yaptığınız zaten. bavulun tekerleklerine poşet bağlamıyorum ama sildikten sonra dolabın üstüne tekerlekler havada kalacak şekilde koyuyorum:D kedilerde hastalıkla mikropla tanışma diye birşey olduğunu düşünmüyorum bir kere bulaştı hastalandı iyileştikten sonra bağışıklığı mı yükseliyor yoo hastalıktan sonra bağışıklık düşüyor onu düzeltmeye çalışıyoruz riske atamayız. yani dikkat etmeniz çok iyi ama kendinizi yıpratmayın dışarıdan eve kedinize hastalık mikrop çok zor bulaşır ayakkabının altını falan yalaması lazım :D

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826

Doğru diyorsunuz ben de böylr yaptıkça ona daha çok zarar verecekmiş gibi de hissediyorum bir yandan mikroplarla tanışmazsa onlarla savaşamaz da biliyorum. Ama diğer türlüsü de yani mikrop kapacak korkusu da beni sürekli rahatsız ediyor. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

AhsenAise
AhsenAise

114827

Biraz mikrop aşı vazifesi görüyor,biraz kendi haline bırakın ki bağışıklığı güçlensin ,suyu ,su kabı,maması ,mama kabı , tuvalet kabı sürekli dezenfe edilir ise ( deterjan kalıntısı kalmayacak şekilde durulmak ,son duruluma suyuna bolca sirke ilave etmek ) yeterlidir

Sabisim
Sabisim

854

Sevilay hanım valla bu iyi midir kötü müdür bilmiyorum bende. Geçen gün annem sinekliği kapatmayı unutmuş ve kızım o zaman cam yatağında yatıyordu. Peşinden gidip kontrol etmeseydim göremezdim ve aşağı düşerdi. Dünde yere lastik düşürmüşler onu ağzından aldım. Hem bir yandan rahat bırakmak istiyorum bir yandanda içim rahat etmiyor. Sizi çok iyi anlıyorum yani.

Hurmisimm
Hurmisimm

1013

Merhabalar boyle endişeli durumlariniz cok normal demekki kedinizi cok seviyorsunuz . Ama biraz abarti oomus evet . Kedinizin karma ve kuduz asilarini aksatmadan yaptirmaniz cok cok iyi olacaktir . Kedilerde genel hastaliklari bunlar koruyor zaten . Ben de disardaki kedilerle ve ozellikle kopeklerle temas ettigimde eve gelip elimi yikiyorum uzerime cok deydiyse makineye atiyorum yada kiyafetimin o bolgesini islak mendille temizliyorum . Haftada bir yada iki haftada bir kaplarini yikiyorum . 3 ayda bir parazit asilarini yaptiriyorum . Eve gelen poşetleri falan yikmaniza bence o kadar da gerek yok . Çünkü ona bakarsaniz balkondan gelen havadan bile mikrop bulasir . Kedinin de bagisikliginin guclenmesi lazim hic ufak mikroplarla karsilasmazsa en ufak mikropta hasta olur . Ayrica kediniz disari cikmayi seviyorsa onunla beraber disari cikin eve gelince pati temizleme mendiliyle patilerini temizlersiniz bisey kalmaz . Yani herseye cok dikkat edersiniz hem kediyi hem kendi yasaminizu etkiler .

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826

Sabisim, ben de ailemle bu konuda çok tartıştım, dış kapı açılırken kaçacak, pencere açılırken düşecek korkusuyla yaşadım. Ortalıkta ip, iğne, lastik bırakmasınlar diye her gün hatta çoğu zaman günde defalarca uyarıda bulunuyordum, kedim bu sebeple iki defa ip de yuttu ailemle yaşarken. Neyseki şu an kedimle yalnız yaşıyorum içim bu konularda rahat ama evimiz çatı katı bu defada başka sorunlarımız var evden kaynaklı ama ailemle yaşarken kaygı düzeyim inanılmaz artmıştı. Sizi anlıyorum.

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826

ssedef28, içime su serptiniz valla. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR