Çok Kez Doğurmuş 4-5 Yaşındaki Kedi Kısırlaştırılabilir Mi

Dxdxm00
Dxdxm00

289 Puan

Merhabalar. Bahçemizde yabani bir kedi var. Geçenlerde 5. doğumunu yaptı. Yabani olduğu için ve çok doğum yaptığı için kısırlaştırmaya cesaret edemiyorum. Bu kadar doğum yapmış 5 yaşındaki kedi kısırlaştırmayı kaldırabilir mi acaba

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128583

Geç olmadan kısırlaştırın, 8'den sonrası riskli. Önce bir süre şöyle güzelce besleyip güç kazandırın. 5 yaşında 5. doğumunu yaptıysa iyiymiş, normalde senede en az iki defa doğum yapıyorlar. Benim kısırlaştırdığım sokak kedisi ilk kez 5 aylıkken hamile kalmıştı, senede üç kez doğuruyordu, dört buçuk yaşında kısırlaştırıp tamamen eve aldım, çok şükür sorun olmadı. Hiç tecrübem olmadığı için kısırlaştırmaya korkuyordum, annem de kısırlaştırma karşıtıydı o dönem. Tüm doğurduklarına da ölümlerine kadar baktım, hayatta kalanlar evimde, hâlâ bakıyorum. Tabi yaşayacak ömrü varsa yaşar, kaldıramazsa bu da kaderi. Bu kızımın annesini kısırlaştırmadım çünkü o 7 yaşındaydı, çekindim, annem de iyileşme sürecine kadar bakmamı kabul etmedi, başımıza kalır dedi. Zaten yavrularını o kadar seviyordu ki, hayvanın hayatı çocuklarına yemek taşımak, birlikte uyumak gibi sıcak anlarla doluydu. Onun kadar yiyecek taşıyan kedi görmedim, ikinciyi doğurunca ilklerle ilgilenmeye devam ediyordu. Sahiplenebilecek olsam kısırlaştırırdım, ailemle yaşamasam onu da alırdım daha doğrusu, sonra 8 yaşında vefat etti. Biraz pişman oldum açıkçası ama yine de güzel bir hayat yaşadı, kapımdan aç çevirmedim. Onun çocuklarına, torunlarına da ölene kadar baktım, torununun çocuğu bende şuan. Annemlerin kedi kotası dolduğu için onu da alamadım maalesef. Siz de geç olmadan kısırlaştırın bence, çok doğurmuş olması kısırlığa engel değil, asıl yaşlandığı halde doğurmaya devam ettiklerinde o zaman hayatları tehlikeye giriyor. Yumurtalık, rahim kanserine de yakalanma ihtimalleri artıyor. Bizdeki gibi menopoza girmiyorlar.

Dxdxm00
Dxdxm00

289

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bizim de durumumuz aynı çocuklarına ve torunlarına hep evde bakıyoruz 11 kediye ulaştı nüfusumuz. Evdeki kedileri hep kısırlaştırdık ama o kedi çok doğurduğu için cesaret edemedik. En yakın zamanda onun için de kısırlaştırma randevusu alacağız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 86 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR